Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • confuser

    senior tag

    Sziasztok, egy kis segítség kellene.

    Valamiért már évek óta egy wifijel-bermuda háromszög a házunk, de ahogy okosodik a lakás, egyre bosszantóbb a dolog, úgyhogy ideje lenne a végére járnom, mi okozza a dolgot (se neten, se a topicban keresővel nem találtam megoldást).

    Szóval a konfig: egy TP-Link WDR4300 router osztja a netet UTP-n 2 PC-nek és egy okosTV-nek, USB-n pedig egy nyomtatónak. Ezen felül a házban lévő okostelefonok (5-6), 2-3 laptop és karácsony óta egy Xbox One szeretne Wifiről táplálkozni (nyilván soha nem megy ennyi eszköz egyszerre).

    A probléma az, hogy ha 2 szobával odébb megyek (~10-15 méter), a jel annyira legyengül, hogy rosszabb napjain el is dobálja azt. Főfal nincs közöttük, sőt, ha légvonalban akarom nézni a jel útját, nyitott ajtónál egyetlen gipszkarton falon kéne átmennie a jelnek, amit szvsz kisujjból ki kéne ráznia. A dolog pikantériája, hogy a nyomtatóm (hp officejet pro 8600) is wifi-képes, közvetlen a router mellett van, és dupla olyan erős jelet szolgáltat a ház legtöbb részén, mint a 3 antennás router. Sőt, a szembeszomszéd wifije is erősebb 2 szobával arrébb a sajátomnál, pedig ott legalább 2 főfal és egy teljes utcaszélesség van köztem és az ő routere között. Mi a fene okozhatja ezt a gyalázatos teljesítményt?

    - 2 éven belül ez már az 4. routerem (volt 2 ASUS és 2 TP-Link), és mindegyiknél fennállt a jelenség
    - Játszottam a csatornákkal is, senki a közelben sincs azon a csatornán, amelyiken én, és más csatornákon is ugyanez a helyzet
    - Leválasztottam a nyomtatót is, hátha annak a jele nyomja el a rendes router jelet, de nem
    - A router jelerőssége "High"-ra van állítva a 2.4 és az 5 GHz-es csatornán is
    - Forgattam a router antennáit már millió felé, de nem változott a helyzet

    Szóval van még valamilyen ötletetek, amit meg kéne néznem? Vagy itt már csak a költözés jelenthet megoldást? :D Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák