Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Gubek-Einste #41076 üzenetére

    Nem először olvasom a WDS-t a több AP közti váltások kontextusában.
    Hogy kéne ezt elképzelni? Ez most tényleg arra is vonatkozik, mikor kábellel van összekötve a router és AP? Ez esetben hogy? Melyik eszközt milyen WDS módba kell ilyenkor állítani, illetve a kábeltől függetlenül is párosítani kell őket WiFi-n is (azonos csatornán és SSID+jelszó alapján), vagy elég a kábel?

    Nálam pl. van egy router és egy AP, kábellel összekötve, különböző WiFi csatornákkal, tehát a WDS módokat éppenséggel be tudom állítani, de a tényleges WDS-nek, ahol kvázi "okosabb WiFi repeater" a második eszköz, nincs értelme. Ilyenkor (kábel és különböző WiFi csatornák) is van valami extra WDS funkcionalitás, ha aktív a WDS mód? (Az SSID ugyan az.)

    Itt nagyjából jól működik a váltás, mert mindkét eszközön minimumra húztam le a tx_power-t és két fal is van köztük, így a lépcsőházban random, de a nappaliban és abban a szobában, ahova tényleg kell WiFi, ott elenyésző erősséggel látják az eszközök a távolabbi AP-t, valószínűleg leszakadoznának róla, ha nem lenne alternatíva és azon erőlködnének.

    ---

    Köszönöm ismét a többieknek is az irányított antennás oktatást.
    Végül rendeltem két SXT Lite5-öt, hogy tesztelgessem itthon, mit tudnak, akár ~0, akár ~12˙-ra forgatva.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák