Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    Topikgazda

    válasz Gubek-Einste #39280 üzenetére

    "Ő azt szeretné, hogy a különböző SSID-hez más alhálózat legyen rendelve."

    Igazad van. Ertem.
    A VLAN pont erre valo: azonos fizikai halozaton tobb, egymastol fuggetlen alhalozat hasznalata.

    Pl egy cegnel hasznalt Cisco AIR-LAP1142N-E-K9 -en 4 db kulonbozo SSID-ju halozat van, mindegyik mas-mas alhalozatot hasznal. Az Access Point csak a WiFi titkositast intezi, es az SSID-k VLAN-okhoz rendeleset. Egy menedzselheto Cisco switch-hez csatlakozik, amin ez a port trunk uzemmodban van. A DHCP keresek egy Windwos serverre vannak atiranyitva, es a route-olast is a switch vegzi (a NAT nelkuli routing a Cisco-nal belefer a switch kategoriaba :) ).

    OpenWRT-n (Barrier Braker) a WiFi halozat definialasanal (Network --> WiFi --> Add), alul az Interface Configuration pontban lehet egy uj halozatot definialni a create opcional (Pl: LAN2). Ha keszen van --> Save (de nem Apply!)
    Utana a LAN2 megjelenik a Network --> Interfaces alatt. A Protocol -t at kell allitani Static IP -re, majd Switch protocol gomb. Ekkor megjelennek az IP beallitasi mezok. IPv4 address 192.168.2.1, Netmask: 255.255.255.0. Alul a DHCP szervert bekapcsoljuk. Most mehet a Save & Apply.

    Igy van 2 mukodo Access Point, kulon alhaloval (kulon nev (SSID) es jelszo (de akar a titkositas is kulonbozo lehet)), amik egymasba nem latnak bele.

Új hozzászólás Aktív témák