Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eINN

    csendes tag

    válasz kisguly #33119 üzenetére

    windows jel + R vagy Start futtatás - cmd (erre kapsz egy fekete ablakot)

    itt be tudod írni, hogy : ping 192.168.X.Y -t

    Ha még nem ismernéd, a ping az egy nagyon egyszerű alap segédprogram, feladata, hogy elküld egy nagyon pici csomagot a megadott című eszköznek, az ezt a csomagot azonnal <késlekedés nélkül> visszaküldi, így a te számítógéped ki tudja számolni a válasz sebességét. Ez egyben megadja, hogy "mekkora a ping"-ed azaz hány millisecundum allat jött vissza a kiküldott csomag. Hálózati tesztek elengedhetetlen része.
    Kipróbálhatod pl: ping www.index.hu ezzel meg tudod mérni a közted és az index web szolgáltató közötti sebességet. Nagyon kis számokat fogsz kapni belső hálózaton 1 ms vagy kisebb.
    ( a -t a végén azt jelenti, hogy ezt a folyamatot a programnak folyamatosan kell csinálnia, CTRL-C-re fogja abbahagyni, vagy csak zárd be a fekete ablakot)

    A pingeket egymásra is halmozhatod azaz az egyik ablakban futhat egy ping a másikban egy másik. Így a gépedről mondjuk az első ablakban a routeredet, a másikban a "range extender-t" a harmadikban pedig az AP-t tudod pingetni. Ha valami megszakad, akkor látni fogod, hogy megáll a sebességmérés.

    Jó tesztelgetést :))

    Üdv:

    eINN

Új hozzászólás Aktív témák