Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Won

    újonc

    Sziasztok!

    Egy igen furcsa problémával állok szemben. Adott egy wifi hálózat a következő eszközökkel:vezetékes internet, Thomson kábelmodem és Tp-link tl-wr740n router. Korábban minden rendben működött. Egyszercsak, ismeretlen okokból elment a wifi. Átnéztem a beállításait, sokszor újrakonfiguráltam, de nem lett a legjobb. Ha a router az egyik szobában van, akkor a laptoppal(win 8.1-es) lehet fogni a jelet. Ha átviszem a laptopot egy bizonyos szobába, akkor a kapcsolat korlátozottra vált és sehová se kapcsolódik. Ha visszaviszem és újrakapcsolódok, akkor ismét jó.
    Na oké gondoltam elakad valahol a jel, szóval átrakom a router máshová(bár korábban ugyanezen a helyen jó volt). Átvittem az ominózus szobába, elindítottam, de ott meg sehonnan se lehet még fogni se szinte a jelét, még ha közvetlen mellette van a laptop, akkor se. Egy windowsos telefon viszont tud kapcsolódni, de egy másik meg nem mindig.
    Ekkor jött már végső elkeseredésemben, kb 7 órányi szórakozás után, hogy lehet más wifi bezavar. Átnéztem az inSSIDer programmal és a lakás egyes pontjain 7 szomszédos wifi fogható, különböző intenzitással(korábban nem nagyon volt ennyi, bár nem tudom, mert nem az én hálózatomról van szó).
    Na jó, akkor váltottam csatornát a routeren, pont olyat, amit a többi nem nagyon terhel, de nem segített. Van egy másik gép, ami wifi adapterrel megy, de ez sem tud csatlakozni, "A Windows nem tudott kapcsolódni a következőhöz...." hibaüzenettel. A laptopon már az oprendszer is újra lett telepítve. Driverre nem gyanítok, mert egyik szobában működik, de a másikban még a router mellett se. :Y Elképesztő, de igaz.

    Mi lehet a gond? Hirtelen nincs több ötletem.
    Előre is köszi :)

Új hozzászólás Aktív témák