Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz vikcsi #28658 üzenetére

    Ja, így oké. Megoldható, és így sokkal inkább támogatható módszer, mint egy szem repeaterrel.
    #28656 Csaszykj: A legfontosabb, hogy az optikai rálátás biztosítva legyen az első és a többi pont között. Ha az megvan, akkor a megosztó routerhez pl. ilyet: [link] (lehet kisebb nyereségű is, de ez az adott helyen olcsóbb, mint a 8..10 dBi-s típusok), a kliensekhez meg ezekhez hasonlókat telepítenék: [link], [link], vagy ha házilag akarsz készíteni, ez is megteszi: [link].
    #28657: "A 941ND-ről akkor célszerű letekernem a másik két antennát ( már megtettem ), ha a Kryont szeretném használni. 3 antennacsatlakozó közül melyikre rakjam rá a Kryon végét ? ( hogy a jelenlegi "hálózatot javítsam" )"
    Nem célszerű rajta hagyni, mivel ha egy beltéri kliens rácuppan az egyik (beltérről könnyebben elérhető) saját antennájára, akkor az antenna diversity kiválasztása miatt a kültéri gyakorlatilag használhatatlanná válik, lekapcsolódik. Épp a diversity miatt lényegében mindegy, hogy melyik aljzatot használod a három közül: azon fog jelet venni a router (mivel a többin nem tud), és azt fogja kiválasztani.
    Mivel az első pontból a többi kliens majdnem 180°-os szög alatt helyezkedik el, irányított antenna használata értelemszerűen nem célszerű abban a pontban, a klienseknél viszont igen, mivel azok csak azzal az egy ponttal állnak majd kapcsolatban.
    "A WRT54G-n DDWRT Micro van, WAN-nál beállítottam az Automatic Configuration - DHCP -t, már csak róla mennek a házon belüli PC-k."
    Ha a megosztó router továbbra is a TP-Link, akkor a WRT54G-n ne használd a WAN-t (portját a dd-wrt segítségével akár a LAN részévé is teheted, és akkor egy ötportos switch-ed lesz), mert felesleges. Az internet felé a NAT-olást a megosztó router már elvégzi, ezért a WRT54-est célszerű AP-ként használnod, az WAN-kapcsolat konfigurációját pedig disabled-re állítanod, mivel a WAN-hoz kapcsolódás a másik router dolga.

Új hozzászólás Aktív témák