Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • XFreedy

    tag

    Hello!
    kb egy héttel ezelőttig tökéletes volt a wlan hálózat itthon. Elkezdett ingadozni az internet sebessége. Felhívtam szolgáltatót, kicserélték a modemet, megnézték a központot, és a szolgáltatással ninscen baj.

    Elkezdtem cserélgetni a routereket, alapból egy tp link volt, azt kicseréltem a szolgáltatótól kapott d-link dir 600-ra, és kipróbáltam egy belkin routerrel is, de semelyikkel se lett jó.

    Kábellel is elkezdtem tesztelni, ott jó a sebesség.
    Laptopom és asztali gépem nagyon jó jelerősséget ír. asztali gépemen jobb kicsit a helyzet(ott se tökéletes, közel sem), de ott a wifi vevő is sokkal nagyobb mint ami egy laptopban van.

    Már kezdek belebolondulni, hogy mi a fene lehet a hiba, többször lettek a routerek újraindítva, gépek is, amiken teszteltem. a laptopomat átvittem haverhoz, meg pc boltba, ott hozta ugyanazt a sebességet amit az ottani gépek.

    Jelenleg 5 mbites netem van, és ebből sokszor csak 0.7-0.8 mbit/s -et mér a speedtest. néha felmegy 2-3 mbit-re, és nagyon ritkán előfordul az 5 is, aminek lennie kéne. Havernál 20mbit-es nettel hozta a a maximumot, szóval azt kizárnám, hogy a gépemmel van a baj.

    Valami környezeti tényezőre gyanakszom, de tudomásom szerint semmi nem változott a környéken. Az a bosszantó, hogy évek óta tökéletesen működött a wifi a házban,(családi ház, környéken max 2-3 másik hálózatot lát a gép ) most meg sehogy se sikerült megoldani eddig a problémát. A telekomos szerelő se tudott értelmes tanácsot adni, és azt mondta, hogy még nem látott ilyet....

    Valami ötletetek van esetleg?

    Üdv.: Freedy

Új hozzászólás Aktív témák