Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 44kos

    tag

    válasz krealon #23406 üzenetére

    Köszönöm mindkettőtöknek az ötleteket, jól néz ki ez a reflektor, de a AP-tól mindkét irányba kellene a wifi, igaz az egyikbe épphogycsak mögé:D

    Megnéztem, és itt az inSSID-er szerint -46dBm-es az RSSI, az AP tól a szomszéd szobában, és ezzel ugyebár megy rendesen, míg a másik épületben lévő T-home-os ZTE routeré -90, amire éppenhogycsak bemegy a jel.

    Igazság szerint nekem erre azért lenne szükségem, mert bár mindkettő épületben van vezetékes net, az egyikben mégsincs használható.

    Vázolom a helyzetet, hátha ti okosabbak vagytok mint a t-home-osok.(szerintem tuti)

    Adott egy ház, és mögötte egy kisebbik épület. A hátsó kisebbikbe jön be a telefonvonal, mert előttünk ebben a házban laktak(mi is csak albérletben vagyunk, de kivettük mindkét házat, mert többen vagyunk.)
    Szóval a hátsó házba jön be a vonal, és mivel a két épület között volt kültéri UTP, elsőbe be sem húztak semmit, hanem ezen az UTP-n vitték is tovább a jelet az első házba, és oda van téve a T-home fehér ZTE routere.(ez az újabbik, mert xDSL vagy mifenénk van 15mb-es csomag,+felvevős tv+telefon.)
    Majd pedig ugyanennek a kültéri UTP-nek nem tom hány darab erén keresztül jön vissza az internet a hátsó házba.
    Ezt az UTP-t dugtam rá a linksys WRT54GL-re, oly módon, hogy az egyik LAN portjába dugtam.

    Ezután volt net, az első házban a ZTE-s router szórja a wifit, amit két géppel használnának, a hátsó házban meg értelemszerűen a linksys, és erre is két gép jut.

    Az első házban viszont mindig b@szakszik a net, az egyik gépet gyakorlatilag ha olyanja van egész nap ledobálja, sőt nem is ledobálja, mert a gép szerint csatlakozva van, csak egyszerűen nincs sávszél. A másik gép tűrhetően jó(de nem tökéletes)
    Ott néha még egy laptopot is szoktak használni, ami szintén gyakorlatilag használhatatlan.
    Ha nem wifin, hanem sima utp kábelen szeretnénk őket csatlakoztatni, akkor sem igazán mennek.

    Mindeközben a hátsó házban a linksysről szinte zavartalanul mennek a gépek.(néha 1-1 disconnect van, de rögtön vissza is másznak a gépek, és mennek toovább)

    Már kétszer voltak itt kint, mindkétszer lecserélték a ZTE routert, de semmi változás.
    Tegnapi napon a szerelő arra a következtetésre jutott, hogy azért szarakszik a rendszer, mert a hátsó házban lévő linksys router nem acces pointként funkcionál, és baszkurássza a rendszert.
    Najó, megnyugodtam, én voltam a b@lfasz,mert szarul volt a linksys felkonfigolva, így hát utánna olvastam, hogyan is lehet AP-ként beállítani.
    Neten meg is találtam, hogy az elérési címét kell átállítani 192.168.1.1-ről vmi másra, mert ezt valszeg a ZTE akarja használni, vagyis ilyesmire jutottam.

    Át is állítottam 192.168.0.127-re(mint a guide-ban volt), és örültem, h ilyen egyszerű, minden jó lesz ezután.
    Hát ma reggel az első házban levő gépen a net megint bemondta az unalmast, és nem megy.
    Jólvan mondom, akkor lehet mégsem így lett a linksysből AP, kihúzom, hátul nem netezünk egy ideig, ismerősöméknek van sima Acces pointja, elhozom azt, és használom.

    Tehát a linksys-t kivettem a rendszerből, erre az első házban lévő gépek ugyanazt produkálják.

    Gondolkodtam, hogy a gépekkel van a baj, de eddig máshol simán mentek, és ha most elviszem máshoz őket, másnál is mennek, csak itthon nem.

    Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
    Ha igen, légyszi írjátok meg.

    Emiatt jutottam arra a következtetésre, hogy a ZTE-s wfit hagyom már a p..ba, és a linksys wifijét erősítem meg, hogy a másik házban lévő gépekig elmenjen a jel használható minőségben.

    Bocs ha kicsit hosszú lett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák