Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • icons

    addikt

    válasz Visormail #14020 üzenetére

    "Az mitől jobb és modernebb hogy akkor írjam be kézzel a keresőbe a program nevét és akkor majd kidobja, mindig azon gondolkodni hogy előhozni a keresőt pontosan mi is a neve stb, ahelyett hogy ott lenne rendszerezve előttem és látnám."
    A kereső igazából keresésre van, nem programindításra:D Furcsa, de ezért hívják keresőnek. Tehát: ha egy programot gyakran használsz, akkor lógasd ki a Modern UI-ra. Erre találták ki!

    Akármelyik menübe, programba, bárhová belépek mindig nagyon rövid időn belül az az érzésem, hogy nem tudok csinálni semmit, túl kevés az opció.
    Ezt én is érzem... hiába nyomok egy jobb klikket, sokszor még akkor sem jön elő semmilyen hasznos opció... legutóbb is volt ilyen problémám egy appal, már nem tudom melyik, de eddig egyik sem nagyon elégítette a várakozásaimat :)
    Például a people app. összekötötte ma FB accountommal, hátha fasza lesz, de automatikusan bejelentkezik chat-re. És sehogy nem lehet kikapcsolni (vagy csak én nem találtam meg). A mail app sem az igazi, nem nagyon lehet rendezgetni, és így tovább...

    "Ebben a modernui-ban viszont nekem egyelőre ordít az egészről, hogy egy cél lebegett a szemük előtt."
    Teljesen egyértelmű, mi a cél a Modenr UIval, és nem az, hogy csillogjon. Ezt már szerintem itt is sokszor kitárgyaltuk, az uniformizálás a kulcs. Hogy közelebb hozzák a tabletek, mobilok és PCk felületét, ne kelljen a 3at teljesen külön kezelni. Alapvetően nem rossz az ötlet!

    "erre tart a világ le kell butítani a számítógépeket is a tv szintjére"
    Ami alapból nem lenne butaság, ha meghagynának egy Beállítások menüpontot, ahol a jobban hozzáértők tudják a dolgokat birizgálni, és hogyha a legújabb smart TVk nem lennének okosabbak, mint a népesség 50%a. Ha megnézel egy mai távirányítót, annyi gomb van rajta, mint a billentyűzeteden, és a menüje sokkal bonyolultabb (ismerősömnél volt egy talán Sony 3D, FullHD, stb TV, és 4 erőteljesen képzett infós is alig ismerte ki magát a menürendszerben, annyira logikátlanul volt megcsinálva az egész....
    De szerintem teljesen elfogadható az az álláspont, hogy PCket, és szofterevekt alapvetően a tömegeknek gyártanak! (kivéve CAD, fejlesztő progik, stb)

Új hozzászólás Aktív témák