Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Én se értem egyelőre hogy mi jó van a modern ui-ban pedig keresem rendesen. Az mitől jobb és modernebb hogy a kezdőképernyőn pl nem lehet témakörönként mappákba rendezni a programokat hanem kizárólag ömlesztve? Nem kell hagyományos mappákra gondolni, lehetne természetesen ilyen modern lenyíló/szétúszó/akármilyen kategória/menü/akármi, egyszóval rendszerezés. Aztán ha már van egy rakat dolog akkor csak mereszted a szemed hol lehet a tömegben amit keresel, ahelyett hogy használnád amit akarsz. Az mitől jobb és modernebb hogy akkor írjam be kézzel a keresőbe a program nevét és akkor majd kidobja, mindig azon gondolkodni hogy előhozni a keresőt pontosan mi is a neve stb, ahelyett hogy ott lenne rendszerezve előttem és látnám.
    Alul van egy - ikon amire klikkelve lekicsinyíti az egész kezdőképernyőt ez segít ha már sok dolog van rajta, de azért ott se lehet semmit csinálni ha jól látom. Ott ha ráviszem az egeret külön téglalapként keretezi a gyári kezdőrészt, meg az adminisztratív eszközöket amiket kiraktam, de nincs új téglalap hozzáadása, azok elnevezése, akármi.

    Azt már kitárgyaltátok eléggé hogy milyen nevetségesen néz ki egy normális méretű monitoron ez a zsebszámológépekre és karórákra tervezett felület. A programok indulásakor teljes képernyőre váltó 15cm-es ikon egyszerűen brutális.
    Ha belépek egy programba nincs vissza gomb, nincs bezárás gomb. Lehet egerészni bal vagy jobb oldalon előugró oldalsávok után, amikkel ha visszalép az ember ugyanolyan állapotban hagyja a programot. Fél perc után sikerült előállítani egy olyan állapotot, hogy a mail részen nem adtam hozzá semmit leokéztam alul egy üzenetet és eltűntek a menüi, azóta ha belelépek egy üres fehér képernyő van ahol semmit nem tudok előhozni, mivel bezárni sem tudom ha visszamegyek a kezdőképernyőre majd újra belépek akkor is ez van.

    Akármelyik menübe, programba, bárhová belépek mindig nagyon rövid időn belül az az érzésem, hogy nem tudok csinálni semmit, túl kevés az opció.
    NZKK én is infós vagyok és nem félek az újításoktól, de azt nem bánom amikor jobb irányba mennek a fejlesztések mint az előtte levő verziók és nem rosszabb irányba.
    Abban teljesen igazad van, hogy vannak sokan ilyenek akik egyáltalán nem akarnak haladni meg bármin változtatni szakmabeliként, azok valóban durva esetek. Láttam olyan rendszergazdát aki Win98SE-t használt a benti gépén 2005-ben amikor azon kívül már rég xp volt az összes gépen az egész intézményben, de ő azokkal nem foglalkozott nem is csinált soha semmit. Viszont nehogymár akármilyen elbaszott dolognak örülnünk kelljen csak azért mert új, ez a másik véglet ami ugyanúgy értelmetlen és érthetetlen.

    Ebben a modernui-ban viszont nekem egyelőre ordít az egészről, hogy egy cél lebegett a szemük előtt. Olyan végletekig lebutított, színes csilivili, toljon az arcodba mindent 4x-es zoomal felületet csinálni a ma már igencsak hatalmas tömegméretekben jelenlévő felhasználóknak, akik marhára nem értenek semmihez a netezésen kívül. Ezeknek eddig minden program túl bonyolult volt, egyiknek sem állították át semmilyen beállítását mert be sem mernek menni a beállítások menüpontba, meg különben se érdekli őket ami ott lehet.
    Ezek mind természetes dolgok ha jobban belegondolunk, erre tart a világ le kell butítani a számítógépeket is a tv szintjére, hogy mindenki használni tudja bárminemű tudás nélkül mert az elég jót tesz az eladásoknak. Na de azért az infósok meg haladó felhasználók egy kicsit had kapjanak már agyfaszt ettől a hibáktól hemzsegő ovódás kifestőtől :DDD
    Semmi komolyat nem lehet ezzel csinálni, egyszerűen kellett volna egy kösz nem kérem a kezdőképernyő automatikus indulását pipát rakni bele, meg a start menüt felesleges volt kinyírni és máris nem szólt volna senki egy szót se.

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

Új hozzászólás Aktív témák