- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
flurider
aktív tag
válasz Doky586 #37900 üzenetére
Szoval a mostani rendszerem rossz, regi.
ujrahuzom. Az egyiket csak virtual rendszerekre hasznalom, a masikat minden masra. Nem a mostani rendszert klonoznam, hanem az ujrarakott friss, még minden egyeb corel, archicad photoshop meg mi denfele 1000 kis prog feltelepitese elott. Tehat csak driverek, meg kb virusirto.De azert koszi az aggodast <:
Csillagkörü Litér
-
flurider
aktív tag
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
A gépemen telepíteni akarja a windows a KB2858725-os frissítést a gép kikapcsolásakor. Látszólag rendben le is fut de újraindítás után megint ott van mint telepítendő frissítés. Hogyan tudom ezt megjavítani?
-
DS39
nagyúr
válasz #54715584 #37908 üzenetére
azt hetente egyszer frissíti. az alatt ha az elem tényleg merül, simán elállítódhat az idő.
kenguru99: az update előzményeket nézd meg, hogy sikeres volt-e. ha igen és újra ajánlja, akkor el kell rejteni. ha nem, akkor manuális update esetleg megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy mikor USBről akarok bootolni azt írja az elején hogy hiányzó NTLDR?
Már Windows USB/DVD tool is jelezte a végén hogy valami nem oké.Előre is köszi
-
-
Ice&Lime
veterán
Egy olyan kérdésem lenne, hogy háttérképet csinálok win7-ben és amikor beállítom háttérképnek kicsit elmaszatolódottan jeleníti meg háttérként.
A laptop kij. felbontása 1366x768, ebben a felbontásban csináltam a képet.
A kép mind a programban, mind pedig végeredményképpen több fénykép nézegetőben tiszta és éles.De amikor már beállítanám háttérképnek, akkor a win nem ugyan olyan tisztán rakja ki háttérként, hanem kicsit elmosódottabban, pedig nem lenne szabad, mintha lerontaná a minőségét.
Kipróbáltam több felbontással is és több formátumban is mint png, bmp és jpg, de ugyan az az eredmény.
Szóval nem értem, a végeredmény kimentett kép bármely képnézegetőben tökéletesen tiszta, de már win háttérnek kirakva mosott, életlen.
Tud valaki rá megoldást? -
Ice&Lime
veterán
válasz LonGleY #37920 üzenetére
Bocs, de nem.
Ahogy írtam is, a kép több képnézegetőben is tökéletes csak win háttérnek kirakva nem.
Eddig bármilyen képet is csináltam win7-ben már évek óta magam, még eddig win háttérnek kirakva egyik sem maradt tiszta csak nem értem miért. Ha képnézegetőkben tiszta, akkor háttérként miért nem marad az... -
brd
nagyúr
válasz kona005 #37924 üzenetére
64 bites telepítővel nem fog menni 32 bites OS alatt, valószínű, ez a baj. Semmi extra, futtatásba írod, hogy cmd, nyomsz entert és oda bemásolod, amit írtam (m: helyett d:-vel). Ha nincs futó 64 bites OS-ed, akkor a telepítővel bebootolva, javítást/parancssort választva ugyanúgy meg tudod csinálni az általam írt parancssal, csak a betűjelre figyelj (pl. a dir d:-vel meg tudod nézni a d: tartalmát, hogy az-e a pendrive).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok !
Két rendszert szeretnék telepíteni, egy XP-t és egy Win7-et, az XP a HDD-re menne (ezt kell ugye először), és a Win7 menne az SSD-re. Az a kérdésem, hogy ez így ebben a felállásban megoldható e, és ha igen, akkor egy már a HDD-n lévő XP-t meg lehet e menteni a reinstalltól (nem tudom a MBR hogy nézhet ki ebben az esetben) ?
+ Mire érdemes odafigyelni OS installnál,konfigurálásnál, hogy meg legyen kímélve az SSD, van e olyan beállítás, ami fontos ebből a szempontból ?
-
brd
nagyúr
válasz VinoRosso #37926 üzenetére
Megoldható.
Meg lehet menteni, pl. az EasyBCD-vel egyszerűen meg lehet oldani a Win7 betöltőjében szükséges változtatást. Az MBR ugyanúgy néz ki, a különbség az aktív partíció bootsectorában lesz. Arra figyelj, hogy az XP-vel létrehozott partíciók nem jól lesznek alignálva az SSD-n. Ha az üres, és úgy telepíted rá a Win7-et, akkor ez nem baj persze. További kérdés még, hogy a HDD-ről akarod-e, hogy induljon a rendszer (gondolom, most így van), vagy az SSD-ről, ha utóbbiról, akkor többet kell bűvészkedni.The only real valuable thing is intuition.
-
Doky586
nagyúr
válasz VinoRosso #37926 üzenetére
Ha a bios bootmenüjében akarod majd kiválasztani hogy hdd-ről vagy ssd-ről bootoljon akkor teljesen mindegy melyiket installálod előbb (XP-W7), ekkor a két lemez egymástól független, telepítés alatt pedig csak az egyik legyen benne a pcben.
Ha a win bootmenüjében akarod majd kiválasztani hogy melyik bootoljon akkor a feltelepített XP után kell a W7-et telepíteni, az egyik oprendszer csak akkor fog tudni bootolni ha mindkét lemez a gépben van (!), W7 telepítéskor a bios hdd-BBS menüjében az SSD legyen első helyen, és a boot-prioritás menüben is (a kettő nem ugyanaz!) az SSD legyen az első. (természetesen a telepítés idejére a DVD vagy Pendrive)
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Két windows van a laptopon (asus x501a)
először egy windows 8 volt rajta és most újratelepítettem windows 7 re , de rajtamaradt a windows 8 is mert .iso fájlból telepítettem és nem lehetett formázni a merevlemezt. Hogy tudom eltüntetni a windows 8 at? Nem engedi formázni azt a merevlemezt, ezért megpróbáltam USB ről újratelepíteni a gépet de azt írja ki hogy
"Nem található eszközillesztő.Győződjön meg arról, hogy a telepítési adathordozó tartalmazza a megfelelő illesztőprogramokat, majd kattintson az OK gombra"[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz LonGleY #37929 üzenetére
És ebben a programban mit is csináljak? Behívom a képet, Enter a teljes képernyő nézet és tiszta, éles a kép, oké, és most mit csináljak vele, hogy lesz ebből asztali háttérkép normálisan?
Van benne egy betenni asztali háttérképnek funkció? Mert én ilyet nem találtam benne.(#37930) Doky586: az nem jött be sajnos, ugyan olyan mindegyikkel.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Doky586 #37928 üzenetére
Hali !
Boot menüből szeretnék választani. Jelenleg 1.XP 2.Win7 a felállás (1HDD-vel) és a Win7et szeretném csak reinstallállni ha lehet, de ezt az új meghajtóra (SSD) és ezt nem tudom hogyan oldható meg. Ha leformázom a C:-t az ugye nem elég, mert attól még a bejegyzés ott marad a a boot loaderben és ha felhúzom az SSD-re az új rendszert, akkor az ugye egyrészt nem C: lesz, másrészt három OS lesz a boot menüben amiből csak kettő működik. A töröltet ha jól emlékszem még valammi BCD edit nevű cuccal ki lehet szedni, de a másik problémára nem tudom mi lehet a megoldás.
A legegyszerűbb nyilván az lenne, hogy ha a nulláról feltenném az XP-t és a Win7-et, de ezt ha lehet elkerülném. Megoldható valahogy, hogy az XP-t ne kelljen újra installálni ?
-
quailstorm
nagyúr
válasz VinoRosso #37941 üzenetére
Az XP-hez semmiképp se kell hozzányúlni. Az meg hogy lesz-e fantombejegyzés vagy nem, azon múlik hogy a Win7 uninstallal eltűnik-e a BOOTMGR.
Formázzad a 7-et, rakjad SSD.re, majd nézd meg mi lett. Aztán Easy BCDvel kiigazítasz. Ha megnézed adatlapomon láthatod hány OS van fenn. XP-t egyszer telepítettem eddig. Vistát 2x, 7-et is egyszer és a Vista előtt, de volt linux is, most is van, Win8 is, most 8.1.
Meg lehet oldani. -
VinoRosso
veterán
Hali !
Most olvasom a hsz-od. A SSD az üres igen, erre menne a Win7 a HDD-n meg maradna az XP.
"További kérdés még, hogy a HDD-ről akarod-e, hogy induljon a rendszer"
Ezen mit értesz pontosan ? Ha a Win7 az SSD-re lesz installálva, akkor gondolom alap, hogy erről is bootol nem ? Az XP pedig a HDDről bootol továbbra is, de ez nem érdekes.
@quailstorm : Ez az Easy BCD fizetős ahogy nézem , vagy ami ehhez kell azt tudja a free verzió is ?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz VinoRosso #37941 üzenetére
Boot menü - Boot menü, de melyik Boot menü? a bios Boot menü vagy a hdd Boot menüje?
A bios boot menü a különböző hdd-k közt választ; a hdd boot menüje az egy hdd-re telepített oprendszerek közt választ. Gondolom nem a lassú hdd-ről akarod hogy a bootfolyamat átmenjen az SSD-re..?
Sokan panaszkodtak már (akár évekkel) a win telepítése után hogy nem bootol a win ha kiveszik azt a hdd-t amin nincs is rendszer... Te is efelé haladsz.. -
VinoRosso
veterán
válasz Doky586 #37945 üzenetére
Boot menünek én a HDD boot menüjét hívom, a BIOS az nálam csak simán BIOS.
" Te is efelé haladsz.."
Összesen ennyi hátránya van ennek, hogy ha kiveszem a HDD-t akkor nem bootol a rendszer ? Bár lehet, hogy ezt most még nem látom át, de jelenleg is csak ez van a gépben így ha kiveszem akkor nyilván most sem indul, az SSD meg csak egy progi miatt kell, hogy gyorsítson.
Mit tanácsolsz, te hogy oldanád meg ?
-
Doky586
nagyúr
válasz quailstorm #37947 üzenetére
HA tudja mit kell nyomni, de nem úgy néz ki hogy tudja..
És évek múlva ez meglepetésszerűen jön majd elő, szinte biztos hogy nem lesz kéznél bootDVD-je..
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest