- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz kovaripeti #37150 üzenetére
Akkor a lemezzel lesz a gond.
-
kovaripeti
aktív tag
válasz micafighter #37151 üzenetére
Na de kettővel? Próbálja pörgetni, mert elkezdene dolgozni, 2x-3x megpróbálja, és nem tudja elindítani, és leáll.
-
LonGleY
veterán
válasz kovaripeti #37152 üzenetére
Igen, kettővel. Vedd figyelembe, amit írtam! Az olvasófej veszít a pontosságából, arra pedig az RW lemezek a legérzékenyebbek. Egyébként régebben is jellemző volt, hogy az egyik márkát szerették, a másikat nem. Nem túl mérvadó a teszt, ha ugyanabból a típusból vettél még egyet. Ha a harmadik lemezzel sem jó (annak ellenére, hogy letörölgetted az olvasófejet), akkor ez van: eddig bírta az ROM-od... végy érzékeny búcsút a 90-es évektől (és lemezek helyett inkább pendrive-ra költs)!
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
-
kovaripeti
aktív tag
válasz LonGleY #37153 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál, megértettem.
Egyébként letörölgettem, és a lemezek is mások voltak. Van egy csomó dvd lemezem, amin a gyerekeim vannak, kb 15 évi anyag. Akkor azokat is érdemes lenne lementenem? Több Gb anyag. Vegyek egy külső merevlemezt?
2. Ha behalt az olvasó, hogy fogok Windows-t telepíteni, ha megadja magát? Na mert az is ügye lemezen van. -
LonGleY
veterán
válasz kovaripeti #37156 üzenetére
Feltétlenül kapd le őket, míg tudod!
Igen, a külső lemez jó megoldás, azon biztonsággal tárolhatod az anyagokat. A legjobb, ha a fontosabb gigák két merevlemezen is rajta vannak.
A win a legegyszerűbb téma, az pendrive-ról is telepíthető (ráadásul gyorsabban). Küldök privit nemsoká erről.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz kovaripeti #37152 üzenetére
Ha rossz a lemez, akkor 10-böl 10 nem fogja beolvasni, legfeljebb ha nagy mázlid van. A dvd kopása egyébként fokozatos általában.
-
vlevi
nagyúr
válasz kovaripeti #37156 üzenetére
"Van egy csomó dvd lemezem"
De még mennyire!
A DVD-k olvashatóságával kapcsolatban nekem csak rossz tapasztalataim vannak
Jónéhány, régebben megírt DVD-m vált már olvashatatlanná, pedig elzárt helyen voltak, sosem nézett rájuk senki, külön tokban, mégis csak GRRRRRRRR....
Az, hogy miért van így, írótól függ, lemeztől, írási módtól (valószínű ennek a háromnak a szerencsétlen együttállásából), de van olyan, ami talán tizenvalahány éve íródott, és megy, de van pár éves lemez is, ami nem olvasható. És olyan is volt már, hogy egy bizonyos lemezösszeállítást sosem sikerült kiírni, mert elpusztult az írási folyamat, de ha kivettem belőle pár file-t, és hozzáadadtam néhány másikat, akkor kiírta. És nem a helyhiány miatt, hanem mert rosszkedve volt.
A vinyó pedig olcsóbb, mint a DVD lemez. Akkor is, ha egy normális, NAS-ba való 2TB-os RED vinyó árát hasonlítod a külföldön kapható olcsó (nem Artisjusos), de minőségi lemezek árához. Ha itthoni DVD lemezárakat nézed, akkor 2 WD black is kijön abból az árból, de lehet, még a velociraptor is... -
nagyúr
Nekem annó mondták, hogy az arita minőség, mennyire hulladék... Na már most van olyan tdk lemezem amin 0 bit adat van a 4 gigából. Egyszerűen újra tudnám írni. A 10 éves aritán? Hiba nélkül megy...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
LonGleY
veterán
válasz Sub-ZeRo #37160 üzenetére
Érdekességképp: nekem van egy különleges TDK RW lemezem, ami a mai napig működik. Karcálló, de úgy tényleg. Egy kis szöszt se lehet rajta észrevenni, pedig az összes többi lemezemmel együtt sokat szállítgattam, de azok teljesen készen voltak 2-3 év alatt. Persze ilyet nem lehet kapni, ez is külföldről származik. Valószínűleg nem is érte meg a gyártása, különben a minőség visszavetette volna a forgalmat... A DVD-im jópár éve egy nagy felületű falamat díszítik, kiegészítve az ismerőseim gyűjteményeivel. Kb. erre jók. Szórni a napsugarakat és a holdfényt a tetőtérben. :]
[ Szerkesztve ]
-
Kuruc2
senior tag
Üdv!
Ért valaki az Aktív feladatokhoz?
A Számítógép-re jobb klikk / Kezelés-ben érhető el a Rendszereszközökön belül a Feladatütemező, amin belül 52(!) Aktív feladatot találtam.
Szeretném tudni mik ezek, és miért van ennyi, ez jó e így, nektek mennyi van, tőlem egy két példa, pl amik nem tetszenek:
Google Update Task Machine UA - Minden nap, bekapcsolás után óránként
Facebook Update Task User S... - Minden nap, bekapcsolás után 3 óránként
(ez kétszer is szerepel)Google Update Task Machine Core - "Több indító van definiálva."
De az 50-ből kb 40 nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
kovaripeti
aktív tag
válasz kovaripeti #37165 üzenetére
Pl ez?: 30 GB-os :7900-ért?
-
nagyúr
válasz Kuruc2 #37164 üzenetére
És ez sok? Mert nem. Vagy most mi baj van velük. Facebook app, google chrome program dolgai.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Kuruc2
senior tag
válasz Sub-ZeRo #37168 üzenetére
Se face-app-om, se chrome-om nincs.
Amúgy csak érdeklődök. Valahogy rossz tapasztalataim vannak az általam nem ismert programfutási és frissítési dolgokról. (xp-s vírusos korszak.) Úgyhogy inkább tudni akarom mi micsoda, mielőtt megint kiderülne valami huncutság.[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
micafighter
nagyúr
válasz kovaripeti #37166 üzenetére
Külső vinyó 30GBos ennyiért? Ennyiért már pendriveba is kapsz ekkorát, épp tegnap néztem az árakat pcx-en. A pendriveban nincs mozgó alkatrész ezért időt állóbb, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
A Sony egyébként dolgozik egy új fajta lemezen, ami több 100 GBot fog tudni tárolni, és direkt archiválásra, biztonsági mentésekre szánják, ezért vízálló, por álló, hőálló stb. lesz majd 2-3 év múlva, amikor kapható lesz. Nemrég volt erről egy cikk itt a PHn egyébként.
-
törölt tag
Sziasztok! Csak arra vagyok kíváncsi ti hogyan látjátok. Nekem nagyon erős érvem van arra, hogy a Win 7 stabilabb mint a Win 8. Nos?
-
-
Kuruc2
senior tag
válasz LonGleY #37170 üzenetére
Épp ezért néztem inkább be ide, telepít a hóhér újra.
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Egy boltból frissen elhozott Acer Aspire V5-131 netbookra szeretnék windows 7 SP1 32 bit-et telepíteni pendrive-ról. A telepítés első fele gyönyörűen lemegy, majd újraindulás után ez a hibaüzenet fogad:
"A windows telepítő nem tudja konfigurálni A Windows rendszert ezen számítógép hardverén való futásra."
Megpróbáltam másodjára is, hogy hátha elsőre volt hülye, de ugyanaz.
-
Ice&Lime
veterán
A gondom a színprofillal van egy laptopon, ami érdekes, hogy már 1 éve ugyan úgy csináltam mindig többszöri win7 telepítés alkalmával és eddig rendben voltak a dolgok.
Oáziscomputer honlapján található leírás alapján bemásoltam az icc profilt és a lépéseknek megfelelően beállítottam mindent (ahogy mág megszoktam és működött), viszont most minden újraindításnál elfelejti és a gyári semmilyenre áll vissza a színprofil.
Többször megismételtem a honlapon található leírást, de ugyan az. Mi lehet most a probléma?
Eddig működött a dolog, mert már így használom a laptopot 1 éve és többször újratettem a windowst rajta és beállítottam az icc profilt sikeresen, de most valamiért nem jön össze (most tettem bele egy ssd-t, újra tettem ismét a win7 rendszert és pár napja nem tudom beállítani úgy mint régen, hogy meg is tartsa). -
Peace
nagyúr
válasz micafighter #37184 üzenetére
Az volt az első, amivel csináltam. Úgy be sem bootol. Se netbook-on, se az én gépemen.
-
Peace
nagyúr
válasz micafighter #37186 üzenetére
Windows 7 64 bit SP1
-
micafighter
nagyúr
Annak nem kéne gondnak lennie. Én úgy szoktam készíteni a telepítőt, hogy kikapcsolok minden háttérben futó programot, még az antivírust is, mert be tud kavarni.
Ha nem megy így sem a Win 7 usb download tool-al, akkor csináld szerintem paranccsorbol, linkeltem hozzá nemrég 2 oldalt is, ahol le van írva a paranccsoros megoldás menete. A háttér folyamatokat ugyanúgy érdemes kilőni.
-
triluan
tag
Üdv!
Van egy P8z77V-LX alaplapom. Ma használat közben egyszer csak lefagyott a gép fekete képernyő újraindulni csak a power gomb hosszú lenyomására volt hajlandó. Ekkor ez az üzenet várt NTLDR is missing ctrl+alt+del restart megtörtént ugyanaz. Ezután beléptem a biosba kijelöltem azt a meghajtót ahol az op rendszer van ekkor elindult. De ezt minden induláskor el kell játszani. Utána néztem és a kérdésem az, hogy telepítő lemez nélkül meglehet-e valahogy oldani (mert az nincs itthon win 7 64 bit) és a még fontosabb miért csinálta ezt nem cseréltem semmit a gépben, nem frissítettem biost, winchesterek rendben nem rúgtam bele nem szereltem szét egyszerűen nem tudom mi válthatta ezt ki.
Köszönöm a válaszokat.
-
maflame
aktív tag
Sziasztok, tudtok esetleg segíteni nekem, nagyon összekutyultam itt a dolgokat, ..na megpróbálom elmondani érthetően a magam hihetetlenül dilettáns módján:
van két winyóm, az egyiken (régebbi) winXP a másikon (újabb) win7. Az XP-t is használtam időnként még nem rég de mára értelmét vesztette ezért úgy döntöttem, letörlöm. Nem tudom, hogyan kellett volna de én a win7 telepítőlemezével a formázást választottam. Azt hittem meg is vagyunk, csak épp most úgy néz ki, hogy a régi winyó üres, frissen formázott partícióját jegyzi rendszerként, azt pedig ahol a win7 telepítés van, logikainak. (nem is tudom eddig, hogy volt) Indulásnál azt írja, "hiányzó BOOTMGR..." és nem megy tovább. Próbáltam ezt-azt, kábelcsere, egyiket lehúztam (a régit) googlit böngészgetve is próbáltam néhány varázsigét, biost is átnéztem hátha lesz megoldás de semmi!! Sajnos!
Van valami mód, hogy viszontláthassam a jól megszokott munkaasztalomat vagy újra kell telepíteni??
Remélem érthető voltam... előre is köszi! -
Peace
nagyúr
válasz micafighter #37188 üzenetére
Ultimate helyett Professional image-et használtam és ezúttal egy Rufus nevű programot. Sosem fogjuk megtudni mi volt a gond, mert most gyönyörűen elsőre felment.
-
vagamo
őstag
Arra van lehetőség vindows 7 esetében, hogy minden nap automatikusan 19:00-kor újrainduljon? Ezt úgy kéne elérni, hogy ne keljen naponta beállítani a újraindítási időt és természetesen mindentől függetlenül, esetleg előzetes 30perces figyelmeztetéssel.
Kösszi!
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
vagamo
őstag
válasz micafighter #37196 üzenetére
Feladatkezelőt már néztem, de ott csak a kikapcsolás időzítését találtam.
Programot/kat/ már találtam,de ha lehet nem külsős programmal szeretném beállítani.
KShutdown
Power Scheduler
stb...[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz vagamo #37197 üzenetére
Csinálsz valahova egy parancsikont: jobb kattintás, új, parancsikon, és célnak megadod ezt: C:\Windows\System32\shutdown.exe -r -t 1800 Ez a parancsikon újra fogja indítani a gépet, méghozzá fél óra múlva, és erről figyelmeztető ablakot is fogsz látni, hogy fél óra mulva újraindul a gép. C:\Windows\System32\shutdown.exe -r -t 00 az alap parancs, de a végén a 00 az időzítést jelent másodpercben
A feladat kezelőben létrehozol egy feladatot, hogy 18:30 kor fusson le minden nap ez a parancsikon, és kész. Figyelmeztetésed is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
csana
senior tag
Üdv!
Konkrétan nem tudom miből fakadhat a problema amiben kérném a segítségeteket, ezért abban sem vagyok biztos hogy ide tartozik-e a történet.
Szóval adott egy a P2414H monitor és egy Asus gtx 660 TI vga. DisplayPortos kapcsolat.Egy kis időre egyik ismerősöm elfoglalta magát a gépemnél (játszogatott, megnézett pár dolgot), és miután újra birtokba vettem a vasat, feltűnt hogy valami megváltozott a kép minőségében. Az ismerősöm azt mondja nem állított át semmit. Mégis mintha már nem lenne tűéles a kép. A betűk pixelesek lettek, és mintha világos sáv venné körbe őket (erős túlzással szellemkép szerűen), ráadásul némelyik betű vonala mintha vastagabb lenne mint a társai, rossz ránézni. És sajna nem csak a betűkkel van gond, a képek is mintha vesztettek volna a "felbontásukból". A rendszer azt jelzi, hogy natívban van minden.
Gondoltam felrakom a legfrisebb drivert hátha valami driveres problema, de nem segített. A kép amit látok elég gáz. Szinte kínozza a szemem :S.Az a baj, hogy nem tudom mi állítódhatott el, illetve mivel lehetne kísérletezni. Eddig restart, és új driver (majd restart) sem segített. Játékok alatt nem annyira látványos a dolog, ott nem tudom megállapítani, hogy most rondább lenne-e a kép. De pl a legtöbb progit amit használok elég "csunyán" jeleníti meg a betűket, illetve a képeket.
Miközben tesztelgetem mi okozhatja ezt a hirtelen torzulást egyik játlék feldobott egy ilyen hibaüzit: link. Nem tudom hogy kapcsolatban lehet-e vele, de miután megcsináltam a printscreen-t a hibaüzi eltűnt.
A monitoromat látja a 64 bites Win 7. Natívban van a felbontás. 60 HZ-en. 32 bites színmélységgel, és mégis valami nem stimmel.Valakinek lenne valami tippje, mi lehet ez a madness?
-
vagamo
őstag
válasz micafighter #37198 üzenetére
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest