- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
bpx
őstag
válasz szasanyi #19796 üzenetére
1. az ugye a boot partíció, de ha nagyon akarod, lehet a rendszerrel együtt is, SSD-nek tökmindegy
2. pendrive-ra? minek? beállítasz az automatikus érték helyett minimum méretnek 16 MB-ot, felső korlátnak meg a fizikai memória méretét aztán jónapot
leveszi 16 MB-ra aztán hozzá sem nyúl (bár persze nem tudom mennyi memóriát/swapot használsz, de ha belefér a 8-ba (adatlapodról néztem) akkor ez áll fenn)[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Üdvözlet újra mindenkinek. Adott egy céges SONY VAIO laptop amin dolgozom. Eredeti HDD-t kicseréltem SSD-re, természetesen eredeti állapotában maradt a HDD. Sony ügyfélszolgálatnál érdeklődtem arról milyen módon lehet frissíteni a HDD-n lévő Windowst és Officet. Csatoltak egy dokumentumot miszerint el lehet végezni itthonról is ezt a frissítést. Vaio Recovery Center segítségével vissza lehet állítani a programokat a gyári állapotra. Én azt szeretném, hogy miután visszaállítottam gyári állapotra a HDD-n ezt a windowst átrakni az SSD-re azért, mert tudjuk, hogy SSD-n dolgozni azért élvezetesebb mint HDD-n, szeretném ha hivatalos lenne a dolog mivel egy cégnél dolgozom. A Sony ügyfélszolgálat adott elérhetőséget budapesti sony szervizhez. Ők nem foglalkoznak ghostolással. Azt javasolták, hogy miután visszaállítottam a windowst a gyári állapotba akkor lesz lehetőségem arra, hogy kiírjam több dvd-re és majd úgy azt felrakni az SSD-re. Kérdéseim: csinált már valaki ilyen jellegű visszaállítást a gyári állapotra? És ha igen akkor ez probléma mentesen szokott menni? Illetve, hogy tudom ezt a windowst majd kiírni azért, hogy fel tudjam telepíteni az SSD-re? Köszönettel
-
szabacsik
őstag
Helló!
Az megoldható valahogyan, hogy bejelentkezéskor csak az egyik felhasználót mutassa a kettőből ? Azt szeretném elérni, hogy a rendszergazdai fiókom ne látszódjon mindamellett, hogy jelszavas.Jah, valamint a user-nek ne keljen beírnia a felhasználó nevét hanem ugyan úgy csak rákattint a képére.
[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
nubreed
veterán
válasz tupacamaru #19799 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy én azért nem tiltanám le teljesen a page filet (nekem is 8 giga ramom van) de azt lehet/érdemes csinálni, hogy leredukálom a méretét, ugye?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
TigerCat
nagyúr
Pont úgy, mint a HDD-re.
Évek óta van SSD-m és nem variálok vele sokat.
1. Telepítővel létrehozom a rendszerpartíciót és egy másodikat is. Engedem a 100 megás részt, nem árt semmit az SSD-nek
2. Felteszem a drájvereket.
3. A lapozófájlt 400-4096 MB-ra állítom. Letiltani nem szabad, mert akadnak programok, amelyeknek kell. Pl. Skype képernyőmegosztás közben a rendszer kiírja, hogy kevés a memória (8 GB mellett is), ha teljesen letiltod.
4. A hibernálási fájlt törlöm. Parancssort rendszergazdaként futtatni: powercfg -H off és enter
5. Indexelést letiltom a szolgáltatásoknál.
6. Élményindex futtatása
7. Windows update
8. Minden mást szokásos módon...
Nem kell félteni ezeket az eszközöket, használd bátran.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
kiskornel
addikt
"valahogy meg lehet, oldani, hogy ez ne a helyi lemezek, hanem "cserélhető adathordozós eszközök" között jelenjen meg?" - nem, ez arra nem alkalmas, viszont bármikor ki lehet lőni a subst x: /d paranccsal, így ha csak nincs nyitva fájl, megszűnik.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
veterán
Sziasztok
Egyszer már kérdeztem de, nem érkezett válasz a gondomra, most tovább bővültek a hibák
Olyan gondom lenne hogy hétfőn gariztatni vittem a videókártyámat és azóta mintha hulladék lenne a rendszerem. Okozhat ez összeomlást a rendszeremben hogy nem az 560ti kártyát használom hanem az integráltat? ( z77pro4 + i5 2500 )
A következő gondok állnak fenn most jelenleg.
- Tegnapi nap vagy fél órán át kellett a kimeneteket állítgatnom hogy legyen hang a G930 -as fülesemen illetve a Z906-os 5.1-es hangszórómon. Egyszerűen nem akart megszólalni
- Ma az iTunes se jön be, egyszerűen csak tölt és töl.
- Eset Smart Security se akar frissíteni
- A videók közül is van 1-2 ami néha néha beakad egy kicsit
- Sokszor van hogy egy adott ablakot csak több másodperc után tudok bezárni
- MSN-re se tudok bejelentkezni
Illetve mi a fenéért van hogy a vírusírtót nemtudom kilőni feladatkezelőből? Azt írja ki hogy a műveletet nem sikerült végrehajtani, a hozzáférés megtagadva. Eset Smart Security van fent, és Ultimate Win 7-em.
Meg még van 1-2 ilyen kissebb gond. Szerintetek lehet az oka hogy a GPU-t kivettem?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
tupacamaru
veterán
válasz nubreed #19805 üzenetére
Általában fix méretet szoktak preferálni mert akkor nem töredezik nagyon, bár SSD-n mindegy. Én a helyedben kikapcsolnám, ha valaminek kell akkor úgy is szólni fog, de nekem évek óta így van és még sohasem hiányzott semminek.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
allein
addikt
Jó estét mindenkinek. A képen látható híba jelenik 2-3 alkalommal a windows elindulása után. Annyi történt, hogy SSD csere lett HDD helyett. Firefox meg a Chrome nem indul el. Javaslat? HÍBA
-
szasanyi
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #19801 üzenetére
Elolvastam köszi! Jó, bár sok olyat is tartalmaz ami nem érint engem vagy már tudtam. Ettől függetlenül hasznos volt, különösen a Samsung SSD optimalizációs progijának rövid ismertetése mert azt használni szeretném.
-Zeratul- :
1. arra vagyok kíváncsi, hogy SSD esetén ez nem hátrány-e esetleg mind1 (előny biztosan nem lehet)
2. mondtam: azért gondoltam rá, mert régi kerregős a HDD-m, és a lapozófájl miatt valszeg hozzányúl a rendszer hiába az amúgy hangtalan SSD (de mind2 cseréje meg nem megy) -
félisten
Sziasztok!
Adott egy kollégiumi-egyetemi hálózat. A kollégiumit nézve kb 1000 gépről lehet szó. Ha a laptopomat ebben a hálózatban használom az egyik SVCHOST.EXE folyamaton 50-60 de akár 100%-on is pörög, valamint megnéztem, hogy a hálózati kihasználtság is olyan 10 megabit lehet.
Mindenekelőtt kizárom, hogy én használom a netet: semmilyen letöltés nem fut, nincs megosztott mappa, vagy hálózati felderítés, WMP megosztás, otthoni csoport (le van tiltva teljesen) beállítva. A rendszer eredeti Win7 HP 32 bit. Ugyanezt a gépet otthon használva tökéletes minden, hálózat általában 0%, proci 5-10% alap helyzetben. A gép egy 2 magos 3 giga ramos ASUS F5SL. Amit még megfigyeltem, hogy ha kihúzom a netet akkor egyből leugrik 5-10%-ra szóval valahogy a net a problémás. Tud e valaki valami megoldást rá? -
allein
addikt
Nem telepítettem újra. Ez egy céges gép. Vásásoltam magamnak egy SSDt amit bele is pakoltam a gépbe. HDD maradt eredeti állapotban. Amióta kicseréltem a HDDt SSDre mintha valami történt a vinyóval, nem a régi már. De működik mert most is arról vagyok. Ebben kérnék szépen még segítséget: milyen módon lehet átrakni ezt a windowst az SSDre? Hallottam a ghostolásról, arról is, hogy ki lehet írni a már feltelepített windowst dvdre. Csinált már valaki ilyesmit?
-
- Irreveláns. Nincs összefüggés.
- Lehetni lehet, de mi értelme? Nem azér veszel SSD--t hogy kihasználd az előnyeit? pl. a pendrive-vál lényegesen gyorsabb az SSD-n hagyott swapp, márpedig ha sokat swappol, akkor igencsak fontos annak a sebessége. Kikapcsolni felesleges, mi értelme van? Az hogy vannak akiknek "bejött", az nem jelenti azt, hogy neked is befog (kitudja milyen/mennyi programot futtatsz) + szerinted az a sok fejlesztőmérnök szivatásból kapcsolta be, építette fel úgy a memóriakezelését a windows-nak, hogy "swappoljon"?!Kapcsold ki a "zörgős" meghajtókon a swap fájlt, és csak az SSD-n engedd a használatát.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Воланд
titán
válasz szabonagyur #19815 üzenetére
ezzel nezd meg, hogy az adott SVCHOST.EXE ala pontosan milyen szolgaltatasok tartoznak.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
ngabor2
nagyúr
kérdeztem a google-t, de nem adott érdemi választ/megoldást: van valami megoldás win 7 alól xfs fájlrendszer írására/olvasására? a smart tévé ilyenre formázza a vinyót, úgyhogy más fs-re ajánlat nem játszik.
(nem a topikhoz tartozik, de mivel linuxos fs, ezért linux alól gond nélkül megy.)
-
szasanyi
félisten
Köszi srácok, az oprendszer SSD-re telepítése és beállítása az linkelt-, és leírt infók alapján sikeresen megtörtént. A Win7 x64 Home Premium 7 perc múlva használható volt!
Még egy kérdésem lenne, ami nem igazán tartozik ide de máshol nem találom a választ és megköszönném ha tudna vki segíteni: Chrome chache áthelyezés SD-ről HDD-re hogyan történik? Firefox esetében találtam leírást, de nem azt használom. Köszi! -
vilmaboy
őstag
válasz szasanyi #19821 üzenetére
ván pár angol link, de most nincs rá idő, hogy átbogarásszam őket. Google link.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott két eszköz, egy hdd és egy ssd. Hdd csere történt ssd-re. Win 7 home premium van mindkettőn, de nem egy forrásból származnak. Hogy létezik, hogy mindkét eszközön ugyanaz a termék azonosító szerepel?
-
vilmaboy
őstag
válasz allein #19827 üzenetére
szedd le az ssd-n lévőt és ghostold rá a hivatalos win-t. találsz leírást az ssd topikban, hogy hogy kell átköltöztetni ssd-re hdd-ről az oprendszert. lehet kiolvasták a erg kódot amikro az ssd-re telepítettek és azzal regelték a win-t?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Win7-64-bit, analóg kangkártya kimenetre kötött (analóg bemenetes, tehát mindenféle dekóder nélküli) 5+1 hangrendszerrel kapcsolatban lenne egy, szerintem ide való kérdésem:
Jétékok esetén, az 5+1 hang igazi "élvezetéhez" szükség van-e valami külső codecre, filterre, stb., a Win7 hangkezelése miatt, vagy elegendő a hankártya driverének megfelelő beállítása?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
szasanyi
félisten
Ha 5.1 hangkártya van a gépben (és hozzá telepítve a megfelelő szoftver) akkor már csak 5.1 hangfal kell hozzá, a kettő közé más (dekóder) szerintem nem kell. Arra akkor lenne szükség, ha digitális kimeneten továbbítanál jelet a hangkártyából a hangfalakhoz, ami közé kell erősítő beépített dekóderrel.
-
vilmaboy
őstag
-
VGYke
addikt
válasz szasanyi #19833 üzenetére
Köszöm válaszaitokat.
HangKároly ugyan alaplapi, de ilyen (Realtek):
1.HD audió, 2.SPDIF be- és kimenet, 3.Realtek ALC889 hangkodek, 4.Dolby® Home Theater támogatása, 5.2/4/5.1/7.1 csatorna, stb.
Tehát akkor ne keresgéljek tovább Win7 + 5+1 hangmegjelenítés témakörben a jobb térhangzás érdekében?
Anno Vista alatt kellett.
Win7 (mint nagytesó) alatt már nincs ilyen probléma?[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Froclee
őstag
heló. nem tudom bekapcsolni a tűzfalat. ha vezérlőpultból próbálom akkor nem engedi és kidob egy hibaüzenetet (0x80070424). aztán megpróbáltam comman line-ból is a netsh firewall set opmode enable-el de nem működik:
"a következő dll nem tölthető be: wshelper.dll"aztán néztem a szolgáltatásokat a vezérlőpulton, a felügyeleti eszközökön belül, de ott meg nem találom se windows firewall se a windows tűzfal nevet
szerk.: itt meg nekem nincs is olyan hogy háttérben futó szolgáltatás.
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
Olyan gondom van, hogy beállítottam egy programot (Speedfan) a Feladatütemezőben, hogy rendszerindításkor automatikusan elinduljon (magától nincs ilyen beállítási lehetősége). El is indul rendben, viszont mindig feldobja az ablakot, hogy engedélyezzem, hogy a program módosításokat hajtson végre a számítógépen. Aminek így nem sok értelme van. Ennyi erővel én is indíthatnám.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Froclee
őstag
válasz sfdrakex #19841 üzenetére
hát kb júliusban nyomtam neki utoljára ápdétet. most megpróbáltam, de ezt hozza ki: 80246008. viszont nekem nincsen Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS).
valamit anno jól összenyomkodhattam, hogy most minden szarra hibaüzeneteket dobál. pedig se tűzfalam, se vírtusirtóm nincs a gépen, ami összezavarná.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
válasz vilmaboy #19847 üzenetére
1-2 éve nem használok se tűzfalat, se vírusirtót. a routeres tűzfal csak nem blokkolja a win update-et, nem?
(#19849) sfdrakex
rezidens biztonsági szoftvereim nincsenek. lassítja a gépet és már megtanultam vigyázni. néha lefuttatom a malwarebytes anti-malware-t az kilök 1-2 spywaret oszt ennyiszerk.: mondjuk hogy most alapjáraton 1 gigát eszik a memória az gyanús. és ha összeadogatom a taskmgr-ben a számokat csak 400 jön ki... lehet megfertőzte valami a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz Froclee #19848 üzenetére
nem gondolom, hogy blokkolná. Azért csak csak megvizsgáltatnám a gépet pl egy microsoft security essential-al és egy mbam-al is.
A frissítéseket manuálisan is le tudod szedni. Ha másként nem megy, akkor telepítsd kézzel őket és lássuk mi a pálya.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mobil flották
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest