- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryder62
őstag
Hali
Mostanában a Win7 elkezdte azt csinálni hogy az üdvözlő képernyő után megfagy és nem tölt be. Csak az egér látszik a fekete képernyőn. Eddig 3 alkalommal csinálta ezt. Ilyenkor nem is tölt semmit.
Mivel routert használok, lehetséges az hogy valamiért nem találja a hálózatot, vagy valami hasonló miatt fagy le mert azt keresi? Gép bekapcsolása elött mindig bekapcsolom a routert. Az első alkalommal mikor ezt művelte kikapcsoltam a routert és resetet nyomtam a gépnek és betöltött. Ma reggel is eljátszotta ezt kétszer is egymás után. A második után kapcsoltam ki a routert így harmadik próbálkozásra már betöltött.Azért gondolok a routerre mert már párszor láttam hogy valamiért nem érzékelte a hálózatot rendesen, egy sárga felkiáltójel volt a hálózat ikonján és ilyenkor barom lassan töltött be a gép. Ilyenkor ki majd be kell kapcsolni a routert és megjavul.
-
vilmaboy
őstag
válasz Ryder62 #20451 üzenetére
hát amiatt, hogy nem talál rootert még betöltene... Inkább azt mondanám azért nem találja a hálózatot mert nem áll fel rendesen a rendszered. Első körben azt mondanám oprendszer hiba. Okozhatja a jelenséget memória, winchester is, de befolyásolhatja még pár dolog. Első lépésben megtesztelném a memókat memtest86-al, de előtte rákacsintanék a winyóra HDD Sentinellel, hátha az a ludas (mivel ez nem tart sokáig). Bár továbbra is tartom, hogy ilyesmit leginkább az oprendszer hibája szokott okozni.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Ryder62
őstag
válasz vilmaboy #20454 üzenetére
Lan. Egyébként azért gyanakodok a routerre mert a net kábelem eléggé lötyög ebben a routerben (valami gagyi csatlakozója van a kábelnek) ezért mikor sárga ikon volt a tálcán akkor nem volt épp rendesen bedugva a kábel, valahogy mindig kilazul. Meg mint írtam, párszor már a hálózat keresése lelasította a rendszert és ilyenkor mindig az lett a vége hogy kidobta a sárga ikont így mehettem megigazítani a kábelt a routerben meg újra indítani. Hogy ez okozhat ilyen teljes bénulást nem tudom viszont érdekes hogy miután kikapcsoltam a routert rögtön elindult a rendszer.
-
Hauserjoci
csendes tag
ÜDv.
2 winyóm van, amelyiken a Win7 van az 2 felé van osztva, és a C-n van a Windows. (ez erre van fenntartva, illetve a szokásos programokra, elvileg ez az aktív). a másik winyót ha szükséges ki tudom addig venni, ezt csak adattárolásra használom, nincs rajta semmi oprendszer vagy programok, csak filmek meg ISO-k..
-
vilmaboy
őstag
válasz Ryder62 #20455 üzenetére
Hát nagyon extrém esetben el tudom képzelni, hogy emiatt nem indul egy oprendszer, de máris megtudjuk, amint kihúzod a lan kábelt és úgy indítasz párszor. Majd ah bebootolt, akkor bedugod. Hálót kell találjon így is úgy is. Második lépés ként vagy vegyél egy lankábelt, avgy vidd be a sajátod egy szervizbe, akik ha jókedvűek, akár 200Ft-ért is csinálnak rá rendes csatlakozót. Ha indul minden esetben lankábel nélkül az op, akkor lehet, hogy ez okozza, de esélyét nem sokat látom.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
törölt tag
-
Hauserjoci
csendes tag
Egyébként lehúztam az egyik vinyót, megcsináltam amit mondtál, mostmár nem azt írta ki, hogy bootmgr nem található, hanem valami hibát hogy futtassam a javítót, de nem csinált semmit. Valószínűleg ami nekem van Win7 DVD nem ugyan az, ami fel volt telepítve (azt sajnos egyik ismerősöm annyira összekarcolta hogy használhatatlan lett... ), így elképzelhető hogy ez miatt nem sikerült. Rávettem magam újratelepítettem (úgyvoltam vele lassan úgyis itt az ideje), első próbálkozásra ugyanezt írta ki, második nekifutásra úgynézki jó lett.
Köszönöm a segítséget. -
Ryder62
őstag
válasz vilmaboy #20457 üzenetére
Azt még nem írtam hogy mikor rosszul érzékelte a netet akkor úgy indult az egész rendszer hogy az üdvözlő képernyő után kb 5-10 másodpercig fekete kép egérrel, majd betölt, lassan kidobja az időjárás app-ot is az asztalon, ilyenkor a tálcán a net ikonnál pörög a töltésjelző, majd kb 1 perc múlva átvált felkiáltó jelre.
Legelső alkalomnál kb 1 percet vártam aztán nyomtam a resetet neki. Most már csak kb fél percet. Lehet betöltene baromi lassan, csak nem vártam ki.
Egyébként meg mindig gyorsan indul, üdvözlő kép után egyből az asztal jön s rá kb 5 másodpercre már bedobja az időjárás app-ot is.
A hálózat keresése is gyors, kb ahogy bekapcsolom a routert rá 5 másodpercre van már net.
-
looser
addikt
Helló, amikor le szeretnék választani egy usb-s eszközt, ott látszik a két sata hdd is. Letiltható ez valahol? Nem szeretném véletlenül 'leválasztani'...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
flash-
veterán
sziasztok.
miért lassu a windows telepitő?
pedig pendriveról megy...
ddr2 2gb ram...
a hdd egy új wd green -
brd
nagyúr
válasz looser #20463 üzenetére
Nem tudod véletlenül leválasztani, mert kiírja, hogy most nem lehet. Legalábbis az OS-ét biztos nem, mert azon mindig lesz megnyitva file.
Indításnak. De erősen driverfüggő a dolog, kell hozzá némi szakértelem. Esetleg, ha olyan az alaplapod (és hozzá a driver), akkor a BIOS-ban lehet állítani portonként, hogy hot-swap legyen-e.The only real valuable thing is intuition.
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Következő kérdésem lenne: Milyen módon lehet két vagy több gépet úgy összekötni, hogy azok a módosítások amik történnek egy adott programban, láthatóak legyenek az összes gépen? Csak lanon lehet vagy lehet wirelessen is? Azért itt tettem fel a kérdést mert gondolom köze van a windowsnak, amúgy egy számlázó programról lenne szó.
-
albert8
veterán
válasz Sub-ZeRo #20096 üzenetére
Tehát DX, nv driver csere megvolt 2x. Leszedtem mindent ami hozzá tartozott, vissza raktam az alap W7 témát meg mindent. MSI afterburnert sem kapcsoltam és a hiba ugyan az, de mostmár BF3-ás Batman AC alatt is produkálja. Most 285.62-es driver van fent.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
nagyúr
válasz albert8 #20468 üzenetére
Akkor próbáld ki, hogy újra telepíted a rendszert és csak a DX-et meg egy régebbi drivert telepítesz és a játékot. Ha jó, akkor valami programoddal akad össze. Ha nem jó, próbálj másik drivert de ilyen driver szvíper vagy mi a sz@rral ne próbálkozz, mert az úgy is csak elkúrja a gépet. Nekem sikerült 2x-er azóta nem használom. Ha akkor sem jó, akkor vga csere.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
válasz allein #20467 üzenetére
Úgy, hogy a számlázó programok egy közös adatbázisból dolgoznak. Valamelyik gép lesz a szerver és a többi programot be kell állítani, hogy ők is azt a gépet használják adattárolásra.
Amúgy ez nem windows függő, hanem a programnak kell többfelhasználósnak lennie hozzá. Újabb számlázók nagy része ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
lijo
csendes tag
Szervusztok!
Kérem valaki segítsen a következő problémámban:
a közel múltban rászántam magam, hogy lecseréljem a korosodó gépem. A konfiguráció a következőkből áll: Asus P8Z77 M-Pro, Intel 3570k, Samsung 830 -as SSD a rendszernek, 8 giga Kingston Ram. Az összerakása nem is jelentett gondot, ám a W7 feltelepítése már sajnos inkább. Maga a telepítés rendben lement, de amikor először indulna el a Windows, akkor folyton újra indul, nem bootol be.
Telepítésnél az SSD miatt nem kötöttem be winyót, és többször áttanulmányoztam a W7 telepítése más szemszögből.... című írást.
Ha valakinek van valami ötlete, kérem segítsen.Köszönöm
-
fodor0410
tag
Barátom gépéről van szó. Mindig csak úgy sikerült neki feltenni oprendszert, hogy valaki elvitte a HDD-t és rárakta a saját gépéről, majd visszahozta és visszarakták az ő gépébe és úgy ment. A saját gépéről nem tudja újrarakni a gépet, mert miután felmásolja win7 telepítő a fájlokat újraindítja a gépet és utána csak megy a gép, monitoron no signal és ennyi. Most az én gépemről raktuk fel hdd-re a win7-et, nálam elindítottuk hogy megy-e és tökéletesen ment és visszavittük beraktuk és először működött, majd telepítette a drivereket és kérte h indítsuk újra és megtettük és utána megint ez volt mint feljebb írtam, sötét képernyő és semmi. És eddig nem volt ilyen, amikor visszahozták és betették.
Mi lehet a baj?
-
looser
addikt
brd & vlevi: köszi az infót srácok, inkább nem fogok félni tőle :-)
GB P35-ös deszka egyébként.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
NEMO1968
őstag
válasz ZetorGumi #20479 üzenetére
Ja,van amikor a gagyi cuccok jobbak,relatíve gyorsabbak,mint a márkák.
A mérete sem mindegy,meg az,hogy milyen konfigra teszed fel.
Hiába jó a vinyó és a pendrive,ha a proci gyengécske,vagy kevés a RAM,stb...
Szal sztem sok mindentől függ egy pendrives(és nem csak olyan) telepítés sebessége.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Zsocó
aktív tag
Az mitől van, hogy ha huzamosabb ideig megy a gép, akkor lassan áll le a windows7 és aHDD hamarabb leáll mint az SSD.? 10 alkalomból kb 3x.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Van ötletetek, hogy ez mi lehet, és kell e valamit tennem ellene? A Windows naplóban találtam a bejegyzést:
A(z) 'WMPNetworkSvc' szolgáltatás nem indult el megfelelően, mert a CoCreateInstance(CLSID_UPnPDeviceFinder) szolgáltatás '0x80004005' hibát észlelt. Győződjön meg arról, hogy az UPnPHost szolgáltatás fut, és a Windows UPnPHost összetevője megfelelően van telepítve.Köszi!
-
potyi23
senior tag
hali.Tegnap raszurtam a telefonom gepre,es az osszes kepem elveszett rola. Tudnatok ajanlani valmi nagyon jo,es gyors visszaállito programot ?
-
pethYeti
addikt
válasz #68216320 #20491 üzenetére
Azt már próbáltam az nem javítja meg, az megoldott ha a 100 mb-os partícióról áthelyeztem a boot fájlokat c-re. Akkor újragenerálta teljesen, de nekem az kéne hogy ugyanoda hozza létre csak teljesen írja újra.
bcdboot paranccsal lehet valahogy, csak nem tudom pontosan hogy paraméterezzem.
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Omnia 7-es mobil, eddig tokeletesen mukodott , valami oknal fogva most 100%-ra toltott akisinal is lemerul egy perc(!) alatt ha facebookot ,vagy jatekot hasznalok.
Telefonalasnal,smsnel siman birja, mint eddig, ezert az akku problemat kizarnam.
Uj frissitest nem hoz a Zune , tudnatok segiteni?
Koszi!::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Воланд
titán
válasz ::Trunks:: #20493 üzenetére
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
::Trunks::
senior tag
válasz ::Trunks:: #20493 üzenetére
Sry,topikot tevesztettem
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Ayg0
senior tag
Üdv!
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Az utóbbi időben egy M$ doc viewer-en kívül nem telepítettem semmit, tehát gőzöm sincs minek köszönhető az ikonok felszívódása. Ötlet valakinek? A rendszervisszaállítás nem játszik, ki van kapcsolva.
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
€uro
őstag
Hálózati meghajtóként csatlakoztattam egy jelszóval védett NAS-on lévő könyvtárat. A hálózati meghajtóra később nem volt szükségem, bontottam a kapcsolatot.
A problémám az, hogy a Windows-ról most már jelszó nélkül is böngészni lehet a NAS könyvtárait. Hiába szüntettem meg a hálózati kapcsolatot, a hitelesítési adatokra gondolom továbbra is emlékszik a rendszer.
Hogy lehet ezt orvosolni, hogy ismét kérje a felhasználói nevet és a kódot, ha a hálózaton el akarom érni a NAS-t?
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- OLED TV topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest