Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LaySoft

    tag

    Sziasztok!

    Az egész család földrajzi számai el lettek hordozva egy VOIP szolgáltatóhoz, ez tök jó (volt), mert ingyen beszél(t)ünk egymással. De amióta behozták a 2 forintos kapcsolási díjat, azóta ezt kiszámlázza a szolgáltató, hálózaton belüli hívások esetén is.

    Ezért arra gondoltam, hogy felteszek egy PBX-et az OpenWrt-t futtató router-emre, a telefonok nem a VOIP szolgátató SIP szerveréhez kapcsolódnak, hanem a router-hez, az meg ha hálózaton belüli hívás jön, akkor közvetlenül IP-vel csörgeti meg a célt, kihagyva a szolgáltatót. Ha nem hálózaton belüli a hívás, akkor meg megy a szolgáltatón keresztül, mint eddig.

    Felraktam a router-re a PBX-et, beállítottam rajta a VOIP szolgáltatót, kapcsolódik, létre hoztam a user-eket a telefonoknak, azok is kapcsolódnak. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy miként tudom azt beállítani, hogy bizonyos számokat közvetlenül hívjon, minden mást meg a VOIP szolgálatón keresztül? Ennek a PBX-nek ugyan grafikus felülete van, de ha config file példát kapok, az is segíthet, mert beírom és megnézem mi változott a felületen.

    Köszönöm!

    Lay

Új hozzászólás Aktív témák