Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tkazmer

    addikt

    Sziasztok,
    az utóbbi időben megszaporodtak az áramszünetek a környékünkön (nem csak a tegnap esti jég miatt...), ezért egyre jobban játszom a gondolattal, hogy valamilyen akkumulátoros rendszerrel legalább az alapvető funkciókat biztosítani tudjam a lakásban. (világítás led izzókkal, keringető szivattyú, fűtésvezérlés, redőnyök, lan hálózati eszközök stb. ezek biztos nem fogyasztanak végtelenül sokat)
    Napelem nincs, tervben sem volt, de ki tudja. Az a problémám vele, hogy ha áramszünet van, akkor a napelem úgyanúgy nem megoldás. Külön hálózatot pedig nem szeretnék a falba vésetni a fentebb említett fogyasztókhoz.

    A kérdésem, hogy létezik-e olyan akkumulátor alapú megoldás, amivel meg tudom azt csinálni, hogy akkor is "működjön a ház", amikor éppen áramszünet van, akár 1-2mp-re, akár 10 percre, akár néhány órára? Ha igen, mi ennek a neve és hol lehet részletesebben utánanézni?

    úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Új hozzászólás Aktív témák