Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Miklós315 #26008 üzenetére

    Eutanázia és abortusz

    A Dr Halál szerintem elég jól belövi, hogy hol van a határ, ezért ajánlom, hogy nézd meg, szvsz alapfilm. Egyébként a gyakorlati kivitelezés igen, szándéknyilatkozattal kell történjen. Persze ilyenkor is vannak durva dolgok:

    Nem emlékezett rá, hogy eutanáziát kért, az orvos mégis beadta a halálos injekciót

    Ilyenkor ugye a beszámíthatatlanságra lehetne hivatkozni. Míg a másik oldalról mondhatod azt, hogy az "új énje" meggondolta magát.

    Az abortusz szerintem nagyon más téma, legfeljebb abban kapcsolódik, hogy súlyos beteg esetén az abortusz gyakorlatilag eutanázia. De a többi esetben gyakorlatilag gyilkosság, de az alternatív lehetőség nem feltétlenül jobb. Tehát:

    1. egészségügyi kockázat: anya élete VS gyerek élete
    2. nemi erőszak: anya traumája VS gyerek élete
    3. gazdasági kockázat: anya életszínvonala VS gyerek élete

    Itt az első kettő szerintem belefér, viszont az utóbbit nonszensznek tartom. Vitázni most nem szeretnék róla, az már megvolt sokszor. :D

    Mindenesetre talán mindenki egyetért abban, hogy ha meglenne a technológia ahhoz, hogy a gyereket áthelyezzék mesterséges méhbe (vagy bármi hasonló), az oldhatná meg a problémát. Persze biztos akkor is lennének tiltakozók, valószínűleg Istenre hivatkozva, meg hogy beavatkozunk a természet rendjébe, stb.

    Halálbüntetés

    Miért kéne árukapcsolásnak lennie? Az abortusz kegyelem. A halálbüntetés meg az államnak kiszervezett gyilkosság. Persze az életfogytiglanhoz képest bizonyos esetekben lehet kegyelem, nem véletlen hogy a komolyabb börtönökben az öngyilkosság megakadályozása ellen sokat tesznek. Habár ez is barbárság. Ahogy írod: eleve a börtön funkcióját kell felülvizsgálni etikailag. Nem a büntetés, hanem a rehabilitálás a cél, hogy visszahelyezhető legyen a társadalomba. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor csupán elszigetelő funkciójának kell lennie, de emberséges körülmények mellett.

    Nemváltás, homoszexualitás

    Na igen, itt felvetetted, hogy a transzneműség családi problémára is visszavezethető. Ez szerintem simán lehetséges, ahogy homoszexualitásnál is van ilyen. De én alapvetően arról beszélnék, amikor ez eleve adott.

    Az alapvető probléma szerintem, hogy az LMBTQIA+ (meg még ki tudja hány betű :D) mint szélsőséges ideológia az kvázi egy vallás, saját üdvtörténettel, megváltással. A linkelt cikk alapján azért látszik, hogy alapvetően prekoncepciós / dogmás, azaz áltudományos megközelítés van, ez a probléma.

    Pedofília

    Érvelni lehet ellene, ahogy írod. És ennyi.

    De milyen szervezetek propagálják ezt? Légyszi mutass már ilyet. :B Nekem egyedül az ún. "holland pedofil párt" maradt meg, de ők is gyakorlatilag azért lobbiztak, hogy a beleegyezési korhatárt 12 évre vigyék le. Vagy most arra gondolsz, amit linkeltem, a 10 éves transz lányfiúról? De ez nem ugyanaz ám.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák