Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MageRG

    addikt

    válasz Miklós315 #23924 üzenetére

    Igen, nem feltétlenül a szokás a jó választás. Vannak helyzetek amikor nincs jó választás, vagy nem lehet eldönteni, mi etikus (lásd: villamosdilemma).

    Az igaz hogy sokféle értelmezés van, viszont azt kizárhatjuk, hogy az általad rossznak tartott az kizárólag ateista értelmezés. Marad a kérdés: mitől jobb vagy rosszabb egy-egy Bibliaértelmezés? Hogy lehet eldönteni hogy mi Istennek tetsző?

    "A csecsemő emberi szemmel megkülönböztetett..."
    Nem csak azért megkülönböztetett, mert cuki, hanem mert magatehetetlen, és nincs szellemi képességeinek teljes birtokában. Etikus-e egy magatehetetlen, beszámíthatatlan egyén felett ítélkezni?
    Miért esik Isten egyszer emberi (pl. hogy szerető), másszor nem emberi (ölés) elbírálás alá? Nem kettős mérce ez? Egyáltalán miért kellene Isten karakterét megkülönböztetetten megítélni?

    "Precíziós mű. Életteret ad az embernek, Isten képmásának, kit szeretetében alkotott."
    Finomhangoltság?
    Nézd, az embernek korlátokat úgy is lehet adni, hogy nem kap gusztustalan nyavalyákat (pl. szárazföld, hőmérséklet, táplálék).
    De arról volt szó, hogy ezek az ember "életterén" kívül is léteznek, szenvedést okoznak más, nem emberi lényeknek. Nem csak egyszerűen táplálék céljából ölnek másokat, hanem a normál életciklusok olyan.

    "Nem ellentmondás..."
    Jó, akkor egyszerűbben. Isten mindig tudja mit fogok csinálni, mielőtt megtenném? Igen vagy nem?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

Új hozzászólás Aktív témák