Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #23879 üzenetére

    Megpróbálom összeszedetten, tömören megfogalmazni, mi a (saját) problémám azzal, amit alternatívaként megpróbálsz tálalni (szekuláris humanizmusra építkező fejlett társadalom).

    1. Látom a szépségét, a jó dolgokat, de ezek nem "újak", nem "találmányok" a számomra, hanem "régiek". Olyan, mintha egy nagyon optimista ember összeszedte volna a legjobb, pozitív dolgokat és beledobta volna ezeket egy zsákba, amit aztán magával cipel, mert vágyik ezekre. Csakhogy nem látom az alapját és a garanciákat sem. esetleges az egész. Összevissza rázkódnak, borulnak, vetődnek a zsákban. Továbbá, ha valami rossz merül fel az életben, nem tudja megindokolni, hogy "miért", maximum leírja, bevezeti a statisztikába.
    2. Ezzel szemben a keresztény rendszert megpróbálhatod szanaszét cincálni, de mindenre lesz válasz, mert egy komplex, logikus egész. Még akár az is, hogy "ezt nem tudom, sőt, nem is érdekes, mert nem számít - valójában nem fontos kérdés". A rosszra is lesz válasz, de legalábbis tud vele mit kezdeni az ember a rendszerén belül.
    És Te akár az összes kapott választ is elvetheted, mondván "én ezzel nem tudok mit kezdeni, ezért nem fogadom el", akkor is látnod kell: a "hiba" (ne értsd félre, csak kifejezés) a Te készülékedben van, mivel rengeteg (több mint ötmilliárd, de ebből csak keresztény is több mint kétmilliárd) másik embernek nem okoz problémát elfogadni a válaszokat (nyilván a hívőkről van tehát szó).
    Van egy pont (a szakadék), melyet nem tudunk áthidalni: én nem értem, miért tartod alkalmasnak azt a levegőben lógó szitát, Te meg nyilván nem érted, miért hisz valaki valamiben, ami nem tehető egy laborban patikamérlegre akárhányszor. Mivel egyikünk sem tartja validnak a másik szemléletét/világnézetét, ezért e ponton patthelyzetről beszélhetünk. Talán azt lenne célszerű megpróbálni, hogy egy köztes pontot, közös nevezőt találjunk. Teszem azt megalapozni a Te rendszeredet...

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák