Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #23571 üzenetére

    "elmondom, elmagyarázom a hivatalos álláspontot,"
    Mi a hivatalos álláspont?
    "de inkább rábízom a papokra,"
    Mi is papok vagyunk Jézus az aki felkent bennünket.

    "de ez egy személyes döntése mindenkinek, nem fogom erőszakosan tukmálni, ha látom, tudom, hogy egyáltalán nem érdekli a hit (vallás) vagy teljesen más irányba megy (másféle hit). Vannak ateisták, és másféle hitet vallók, akikkel tudok beszélgetni, megvitatjuk ezt meg azt a kérdést, de nem erőltetem rájuk a tőlük eltérő nézetet, hitet, majd maguktól eljutnak oda, ha úgy akarják."
    Igen,nem kell tukmálni,csak beszélgetni és ha van rá mód,akkor az örömhírt elmondani,vagy a saját bizonyságainkat. A hit hallásból van,ha az ember nem hallja,honnan jöhet meg a hite?

    De figyelj csak,mit mond a Máté 7: 21 Nem mindenki, aki azt mondja nekem: `Uram, Uram!', megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát, aki a mennyben van. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: `Uram, Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk, nem a te nevedben űztünk ördögöket, és nem a te nevedben tettünk sok csodát?' 23 Akkor majd kijelentem nekik: `Sohasem ismertelek titeket. Távozzatok tőlem ti, akik gonoszságot cselekedtetek!' 24 Mert mindenki, aki hallgatja e szavaimat és tettekre váltja azokat, hasonló az okos emberhez, aki a házát sziklára építette. 25 Szakadt a zápor, jött az áradat, fújtak a szelek és nekizúdultak a háznak. De az nem dőlt össze, mert az alapjait sziklára rakták. 26 Mindaz pedig, aki hallgatja e szavaimat, de nem váltja tettekre azokat, hasonlít a balga emberhez, aki a házát homokra építette.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák