Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz llll #17895 üzenetére

    Akármilyen hosszan fejtegeted a rendezettség nem szubjektív dolog. Nem véletlen hogy vallási alapokon nyugszik mindeféle tudományos intézmény, ismeret. És a keresztyén európa volt a bölcsője a modern világnak, az máskérdés, hogy büszkeségükben ez hova fajult.

    Akármennyire is ebben a "mátrix"-os minden relatív és minden, mindegy életfelfogásban gondolkodsz, maga a valóság cáfol meg téged. Tehát inkább látom a valóság elöli menekülésnek a te világnézetedet, mint a keresztyént.
    Hárítunk a környezetre, más emberekre, de mégse keljen egy kicsit se magunkba szállnunk, hogy talán bennünk van a hiba... hogy mivel Istent megtagadjuk, megrugdossuk, gyalázzuk, a felkínált lehetőséget leköpjük és rátaposunk (és keresztre feszítjük), nehogy már ezzel kellene foglalkoznunk.

    Talán ez válasz a durcás gyerekes hasonlatodra. Isten odavetette magát a ragadozó állatok elé, gyógyította a hasfájást, sőt magát a halált. De erre annyi a reakció, hogy azért se kell, sőt gyalázzuk. Isten vár, adja az ajándékait, bőkezűen, de a végén felteszi a kérdést, hogy akarsz-e a fia lenni? És akkor nem háríthatod a kérdést. Onnan már nincs visszaút. És ez nem fenyegetés a félreértés véget, senki se szorít a fejedhez puskát hogy Istent gyalázd. Ez jön automatice, én is sokáig csináltam, max annyi, hogy nem vertem nagydobra. Megfigyelted már, hogy Istennel kapcsolatban nem lehet semlegesen megállni, vagy gyűlölöd vagy szereted? Ez is egy olyan szabály ami ebben a világban benne van és a gyökerei a kezdetig visszamennek.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák