Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz llaszlo #11864 üzenetére

    "Az istenhívők szerint egy Hindu vagy Budhista emberrel mi lesz ha meghal?"

    a halál után 2 hely van.

    1. amit menyországnak vagy örök életnek hívunk. ez a hely és állapot az, ahol Istennel közösségen lehetünk, egy idő nélküliségben. ide csak azok kerülhetnek, akik elfogadták Jézust a megváltójuknak. azaz Isten nem hajtja végre rajtuk az ítéeltet, mert azt Jézuson 1x végrehajtotta, és Isten 2x nem hajt végre ugyanazért ítéletet.

    2. amit pokolnak, kárhozatnak vagy 2. halálnak hívunk. ez eredetileg a Sátánnak és angyanainak készült. de idekerülnek mindazok, akik az 1. csoporta nem kerültek be.

    a fizikai test halála után az oda került lelkenek a 2 hely között átjárhatatlanság van. végleges állapot.

    elég nehéz kérdés az, hogy mi lesz azokkal, akik Jézus előtt éltek, szellemileg, agyilag nincsenek a döntés lehetőségének birtokában, vagy a világon olyan helyen vannak, ahol nem is volt lehetőségük erről hallani. én hiszem azt, hogy azk közül is lesznek 1. és 2. csoportba jutók. hogy Isten ezt mi alapján fogja eldönteni, nem tudom. maximálisan bízom abban, hogy valamilyen igazságos módon el fogja bírálni.
    de ami fontos: azok, akik nem hallhattak Jézusról, de mégis üdvözülni fognak, Jézus érdeméért fognak az örök életbe kerülni. Tehát Isten úgy fogja azoakt üdvözíteni, hogy Jézus halálát nekik is beszámítja.
    De ez nem válogatás nélkül mindenkire vonatkozik! mert egyesek az "általános üdvözülés" tanát hirdetik. hitünk szerint ez nem így van.

    viszont akiknek volt módjuk hallani a megváltásról, de ennek ellenére nem fogadták el, azoknak semmilyen mentségük nem lesz. hiszen volt lehetőségük.

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák