Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #11029 üzenetére

    Nem sok minden derül ki a Bibliából a mennyei világról, de ha egy olyan hely amiben lehet mozogni, akkor ott lenni kell valami viszonyítási rendszernek, amihez viszonyítani lehet a mozgást, és így lehet olyan, hogy észak és dél. Itt a Földön se esik a földrajzi(forgási tengely) észak egybe a mágneses északkal (jó pár fok eltérés van és ez csak nőni fog). De mégis mondunk északot és senki se köt belénk, hogy melyiket mondjuk... De szerintem a mennynek is lehetnek saját törvényei (fizikai?), de ezt nem tudom.

    Miért nem áll össze a látomás? Írja hogy látomást lát és utána szépen leírja, hogy mit lát ő, ez szerintem teljesen logikus. Nem valaki másnak a tapasztalatait írja le hanem a sajátját, a saját istenélményét.

    A madáron se kéred számon, hogy miért repül, vagy a halon, hogy miért úszik, miért kérnéd számon egy mennyei lényen hogy miért repül és miért nem szalad...
    Én a helyedben nem azt mondanám, hogy logikátlan, csak azt hogy nem érted meg. Mi alapján mondod valamire, hogy logikátlan... Bár nekem is logikátlan a tao csavarjai (ahogy ez korábban már fejtegettem), lehet itt is valami hasonló dolog van a háttérben.
    De teljesen érthető, hogy nem tudod elfogadni, a menny, pokol, halál utáni élet... ezek mind olyan dolgok amiket csak hittel lehet elfogadni. Én se értek még mindent, de amit eddig megértettem tökéletes összhangban van egymással és a jelenlegi világgal.

    Dorien
    Nekem meg éppen az gyerekes mikor szánalmas emberi tulajdonságokkal ruháztak fel isteneket (akár görög, római vagy éppen hindu istenek). Egyébként biztosan van valamiféle hierarchia a mennyben is de jó tudni, hogy ki van legfelül és milyen tulajdonságai vannak és az egyik a mindenhatóság, bármilyen gyerekesen is hangzik. Szerintem jobb mintha lusta, élvezkedő, vagy áldozattal megvesztegethető lenne, manipulálni lehetne imádságokkal vagy egyéb dolgokkal...

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák