Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz csemberlen #10402 üzenetére

    A mai politikát összemosni a nácizmussal erős nekem. Jézus küldetését és királlyá választásának szándékát, a tanítványok, Jézus rajongó zsidók messiás értelmezésének félresiklását párhuzamba állítani a politizálással pedig az ige félreértelmezése szvsz.
    Jézus azért nem lett király, mert nem ezért jött. Nem a római hatalom béklyójából akarta a népet megszabadítani, nem földi királyok hatalmát jött gyakorolni.
    Jó lenne a politikát helyesen értelmezni.
    A keresztény embernek felelőssége van abban a közösségben, ahol él. És mivel többnyire nem csak keresztény közösségekben él, dolgozik valahol, lakik valahol, ahol a többség nem keresztény, ezért a világban él, és felelős azért, ami a világban történik. Ha elesett embert látsz, aki nem keresztény, akkor nem mész tovább szenvtelenül azzal a felszólítással, hogy "nem segítek, mert nem vagyok része a világnak". Jézus legalábbis nem ezt tette. Bár nem az volt a küldetésének fő célja, hogy az egyes elesett embert felsegítse, mégis látjuk a csodatételeit, amiknek a hatása sokszor a tanításaival szemben haladt. Törődött a világgal.
    A politika ezt jelenti. Törődni a világgal. Felszólalni az igazságtalanság ellen, kiállni az értékek mellett, megszervezni azt, hogy egy közösség élete jobban működjön stb.
    Én örülök annak, ha hitben járó politikusaink vannak, akiknek nagy az erkölcsi érzékenységük, akik Istennél keresik a válaszokat a politika kérdéseire stb.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák