- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peczek
aktív tag
Összetörtem a YN 565-t, ezért kinéztem egy YN 568-at, mert azon van HSS is.
De:
azt olvasgattam itt a fórumon, hogy Yongnuo-t már nem vesz senki, mert nem fejlesztenek, helyette Godox-ot kell venni.
Ellenben van egy Yongnuo YN622 3-as vezérlő kittem, amit nem szívesen adnék el. Tehát, a YN 622 elvezérli-e a Godox-ot?
És akkor milyen Godox-t érdemes venni ? V1-et nem szeretnék, bármilyen fasza, mert rohadt drága, egy sima, HSS képes rendszervakuban gondolkodom, amit azért rádiósan el tudnék vezérelni.
Vagy a Godox vaku nem szereti a Yongnuo vezérlőt, hiába mindegyik Nikon rendszer?
[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
A Yongnuo és a Godox más rádiós kommunikációt használ, nem kompatibilisek. A Nikon kompatibilitás azt jelenti, hogy a váz vakupapucsára érkező jelet teljes egészében képesek a kioldók a saját rádiós kommunikációs nyelvükre átfordítani.
Godox vakuban a TT685N vagy TT350N jöhet szóba, de a YN565 teljesítményéhez előbbi kell. Nekem utóbbi van, az is elég lehet hobbi célra. Mindkettő tud TTL-t és HSS-t is. Kioldóban X1, X2 vagy Xpro kell. Ha TTL nem kéne, van olcsóbb lehetőség is, de ezt nem erőltetném. -
Peczek
aktív tag
válasz Grga_Pitic #8752 üzenetére
A yn 622 - es vezérlőből van adóm, ezt rakom a vázra. A vevőre meg rárakom a vakut. (a yn 565 - nek nincs beepitett vevője) A vevőre ráteszem a Nikon vakut, vagy a yn márkájú nikon vakut, sőt elvileg a Godox - ot is radughatnám, ha nikon rendszerű. Kérdés, hogy nincs e össze ferhetetlenseg a Godox - al.
-
Soká
senior tag
válasz Grga_Pitic #8752 üzenetére
"A Yongnuo és a Godox más rádiós kommunikációt használ, nem kompatibilisek."
Nem tudom pontosan, hogy milyen szituációra gondolsz, de azért a rendszer vegyíthető.
Nekem Godox X1 vezérlőm van és TTL-ben, M-ban a YN 568 vakut elvillantja (természetesen alatta egy Godox X1 vevővel) A gond annyi, hogy ritkán de előfordul, hogy nem történik meg a villanás. Rejtély, hogy mi okozhatja az ilyen random kommunikációs zavart. Majd figyelni fogom, mert szerintem nem olyankor fordult elő, amikor még nem töltött fel a vaku. Hogy a Yongnuo vezérlő jelét venné-e mondjuk a Godox TT685 az már szinte biztos, hogy nem működik, csak ha kerül alá egy YN vevő. -
Grga_Pitic
aktív tag
Utóbbira.
Igazából azért nincs sok értelme vegyíteni a rendszert, mert a vevők elég drágák, plusz egy macera, és ha stúdió vakut is vennél később, akkor ott már legfeljebb a buta elvillantás játszik.
Ha kioldók megvannak, akkor persze véleményes, de ha el lehet passzolni használtan, még mindig megéri a csere szerintem. -
Peczek
aktív tag
válasz Grga_Pitic #8757 üzenetére
Egyelőre rendeltem egy Hss képes Yn vakut. Nem most lesz még, hogy átállok Godox rendszerre.
[ Szerkesztve ]
-
vkrisz992
újonc
Sziasztok!
Kezdő-/amatőrként hobbiból elkezdtem fotózni.
A kérdésem az volna, hogy Samsung NX30-hoz milyen vakut ajánlanátok úgy kb. 30-40e forintig? Sokfélét látni, rengeteg típus van, úgy gondolom a hozzáértők tanácsaival le lehet szűkíteni a kört.Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:
vkrisz992 -
Soká
senior tag
válasz vkrisz992 #8761 üzenetére
Godox TT685 TTL lenne talán a legjobb, de ez keret felett van.
A TT350 jobban belefér a keretbe de ennek kisebb a fénye (lásd kulcsszám)
A TT600 kedvező árú magas kulcsszámú, de az nem TTL, tehát neked kell állítgatni, hogy megfelelő mértékben villanjon.Én az elsővel megegyező paraméterű vakut keresnék és az kielégítené minden igényedet. A lényeg, hogy forgatható legyen a feje és tudj a plafonra villantva indirekt módon világítani.
Persze, fogalmam sincs, hogy van-e ezeknek Samsunggal kompatibilis változatuk?
Ha kicsi a váz, akkor persze ormótlan lesz rajta egy nagy vaku, de én ezzel nem foglalkoznék.[ Szerkesztve ]
-
vkrisz992
újonc
válasz vkrisz992 #8761 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nemrég rábukkantam egy vakura, mely kompatibilis az NX30-al:
https://fotoplus.hu/hu/termekeink/vakuk/rendszervakuk/yongnuo-speedlite-yn660-univerzalis-rendszervakuEsetleg van valakinek tapasztalata ilyen vakukkal? Vagy ki milyen véleményt tud róla mondani?
Előre is köszi!
Üdv:
vkrisz992 -
Soká
senior tag
válasz vkrisz992 #8764 üzenetére
Ha nem élesben kell nyomnod munkaként a fotózást és nem az az elvárásod a géptől, hogy te csak az exp. gombot nyomod és minden legyen tökéletes, akkor egy manuális vaku is megteszi. A TTL természetesen megkönnyíti az életedet, de egy manuális vakuval ugyanolyan jó képet lehet készíteni, csak neked kell kikalkulálni a megfelelő értékeket.
-
mikrofon
veterán
válasz kilozsul #8767 üzenetére
Amikor változnak a megvilágítási körülmények fényviszonyok szinte képről-képre.
Pl eseményeken, amikor a fotós és a téma is változtatja a helyét, vagy a megvilágítás, lámpák fénye annak iránya változik.
Vagy amikor egy dinamikus eseményen nincs idő minden kép előtt vagy rendszeresen próbaképet készíteni és az alapján korrigálni a manuális beállításokat....[ Szerkesztve ]
-
kilozsul
aktív tag
válasz mikrofon #8768 üzenetére
Pont ezért kérdeztem... Te egy esküvőn/rendezvényen szoktál direktben szemből vakuzni? Mert ha indirekt használod, akkor a ttl pont annyi szenvedés mint a manuált állítgatni. (Nem matekolhatsz másodpercekig, hogy most milyen messze van tőled a mögötted lévő fal az előző képhez képest, stb..) Ezért írtam, hogy nem az elmélet érdekelne.
-
Peczek
aktív tag
válasz kilozsul #8767 üzenetére
A régi D70-em nem tudta TTL-ben meghajtani a vakut, csak manuálban. Családi programok, karácsony, születésnap, beltérben, nekem nagyon hiányzott a TTL. Lőttem egy képet, megnéztem, mennyire világos, lőttem egy újat. Kb. a negyede kuka volt, főleg, ha közben változott a távolság a gép és a modell / tárgy között. Tehát ezeket én általában TTL.ben fotózom.
De modellfotózást, ernyővel, lámpaállvánnyal, (kül és beltérben is) azt mindig manuálban lövöm, mert akkor én állítom be a fényeket, nem az automatika. De pl. Scott Kelby csak manuálban vakuzik, még esküvőt meg rendezvényeket is.
(#8770) kilozsul : Mennyezetre vakuzva, a vaku mögött egy derítővel, nekem a TTL szokott nagyjából működni. Direktbe általában nem vakuzom.
[ Szerkesztve ]
-
kilozsul
aktív tag
Pont ezért írtam, hogy a legtöbb hsz-ban azt érzem, hogy ha az ember feltesz egy kérdést, akkor valaki megválaszolja az alapján, hogy mit olvasott valahol. De engem az érdekelne, hogy egy esküvőn miként használja valaki a vakut! Mert kövezzen meg bárki, de van 2 TTL és 2 manuál vakum, és azt szoktam feltenni amelyik közelebb van a táskában.
-
-
kilozsul
aktív tag
Ha nem volt amatőr, akkor nem maradt le semmiről. Ezért mondom, hogy kicsit lépjünk ki a "mitolvastamaszkottkelbiben" dologból. Csinált 3 képet, amelyikből volt amit túllőtt, volt amit alul. Majd visszahúzza LR-ban. De az aki azt mondja, hogy neki valós szituációkban a TTL indirekt vakuzásnál rendesen hozza az elvártat, háááát.. Max. azt tudom elképzelni, hogy TTL aztán azt kompenzálgatod, mert a környezeti fényekhez jobban igazodik, cserébe csökken a szabadságod is.
-
mikrofon
veterán
válasz kilozsul #8770 üzenetére
Ez nem elmélet és nem szoktam dirketben fotózni.
A TTL pont az ilyen esetekben segít!
Valamint pontosan abban, hogy ne kelljen matekozni, hanem működjön minden rendesen.....
Pont olyan mint az automatikus fénymérés a vázakon vaku nélkül, csak itt van vaku is.Sőt akkor is jól működik a TTL ha több vakud van és azok közül van ami fix helyen van és van olyan aminek gyakrabban változtatod a helyét. Egy könnyű vakú egy könnyű állvánnyal egy könnyű fényformálóval vezeték nélkül igen mobilissá tehet.
Ha szerinted ez elmélet akkor a hiba nem az írásomban van.....
szerk:
(#8774) kilozsul
Meg kell tanulni használni a vakut, ismerni kell a saját vakudat, tudni kell, hogy hogyan állítsd be és tudni kell, hogy mit jelent és hogyan működik a TTL. Ha ez megy akkor nagyon is jól működik .....
Aki TTL-t előnyben részesíti nem jelenti azt, hogy csak olvasta valahol. Hanem azt is jelenti, hogy sokat fotózik, használja is a vakut és pontosan tudja, mikor jó számára a TTL és mikor a manuál....
Igen biztos van olyan fotós aki próba nélkül megmondja, hogy adott szituációban milyen manuális expozíció és milyen manuális vakubeállítás kell, és még el is találja elsőre, mondjuk mint Scott Kelby... De ez nem mindenkinek megy ennyire. Ha neked igen akkor hajrá.... De egy kiégett képrészletet vagy éppen bebukottat elég nehezen húzol vissza utómunkában....[ Szerkesztve ]
-
kilozsul
aktív tag
válasz mikrofon #8775 üzenetére
Tudom, hogy mi az a TTL... Szerintem meg ez -mint írtam is- nem tud túl hatékonyan működni, ha mondjuk olyan beltérben fotózol indirekt módon, ahol a plafon magassága is változik helyenként, az meg főleg, hogy milyen felület van mögötted. Persze én készséggel elhiszem ha valaki az általánosságokon kívül ír valami konkrétat is.
Szerk. Köszönöm a "kioktatást", csak még mindig nem írta senki, hogy neki mik a konkrét tapasztalatai mondjuk egy esküvőn. Ha visszaolvasol, mindenki csak elméletet idézget...[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz kilozsul #8776 üzenetére
Az a konkrét tapasztalat, hogy működik. A TTL elővillantás alapján korrigálja a változó körülményeket. Sőt egy partiban megfelelő fényformálóval igen jól használható plafon és mögöttes felület változásával, nélküle is sőt akkor is ha nem fehér a színe...
Próbálj ki pl egy Godox V1+AK-R1 szettet vagy Godox ac200+H200r+AK-R1 (+EC200) szettet, sőt akár ezek kombinációját több darabos felállásban... Ezekkel nagyon is jól működik a TTL....
Én használom és tudom hogy működik....
Jah és ismerek még fotósokat akik sikeresek, igen jó képeket csinálnak és nekik is megfelelő a TTL, adott helyzetben...A kioktatást te kezdet itt:(#8770) kilozsul .... Amolyan feltételezgetés, ami még nem is jött be.....
Sajnos én ennyit tudtam segíteni... Hiszed vagy sem... elfogadod vagy sem.... ez már a te dolgod...[ Szerkesztve ]
-
kilozsul
aktív tag
válasz mikrofon #8777 üzenetére
Nem volt célom, mindössze azt akartam elkerülni, hogy egy kérdésre valaki kb. bemásolja nekem egy könyvből a ttl leírását. (Mert ez gyakran előfordul itt lássuk be, hogy valaki tapasztalat nélkül szeretne oktatni... (És ezt nem neked céloztam, mielőtt... )
Nekem nem az a tapasztalatom a ttl-el kapcsolatban, hogy egy elővillanás után olyan húú de jól eltalálná mekkorát kell villannia (Nekem nagyon alálő), ha pedig teszek rá plusz kompenzációt és közben közelebb állok egy falhoz ahonnan visszajön a fény, akkor meg fölé. Ha állványon van még plusz két vaku mondjuk, akkor egy olyan teremben ahol mindig érvényesül a vakuk fénye, ott elrontani sem lehet. De ha a plusz vakuk fénye nem mindig éri el a témát, akkor megint csak mellé lehet lőni bőven. (És például ilyen esküvői/rendezvény helyszíneket nem nehéz mondani ahol ez könnyen megvalósul.) Egy másodpercig nem állítom, hogy nem lenne még mit tanulni a vakuzásról (kinek nem), de a gyakorlati dolgokat ilyesmikre értettem, mint amit fentebb leírtam. Nagyon más "terepen" ügyesnek lenni... -
*Ropi*
félisten
válasz kilozsul #8778 üzenetére
Amióta az eszemet tudom TTL-ben vakuzok, esküvőkön is (már a 350D óta, aminek klasszisokkal volt gyengébb a fénymérése, mint a mostani technikáké. Van, amikor fejszámolással kell kompemzálni, de alapvetően ha ismeri az ember a rendszerét, akkor nem érheti meglepetés. Most hétvégén tengerparti esküvő lesz, ha az időjárás olyan, akkor kénytelen leszek vakuzni (nagyon kétesélyes, hogy napsütés vagy szürkeség lesz-e: idefelé útközben minden időjárási változatot megtapasztaltunk és az előrejelző oldalak minden lehetséges változatot is elmondanak).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Soká
senior tag
válasz kilozsul #8778 üzenetére
Eredetileg nekem intézted a kérdést, (szerencsére) egy hétig nem voltam net közelében...
Közben szerintem válaszoltak is neked érdemben és úgy érzem, némiképpen igazságtalanul nevezted kioktatásnak. Ahogyan leckeízű sem volt, amit a többiek leírtak.
Mindaddig nem is értettem a kérdésfelvetésedet és álláspontodat, amíg most le nem írtad a Te kudarcos tapasztalataidat. Ez mindjárt más megvilágításba helyezi az egész kérdéskört, mert a Te rossz tapasztalataid a TTL-lel bennem nem azt a kérdést veti fel, hogy mennyire parasztvakítás a TTL, hanem, hogy esetleg nálad van valamiféle gubanc a TTL használata környékén. Merthogy nem kéne a dolognak rosszul működni.
Ezt nyilván csak feltételezem most és választ akkor kapnánk a dologra, ha ugyanott, ugyanakkor hasonló eszközökkel valaki más is fotózna.
Lehet, hogy leckeízű lesz amit mondok, de fejből mondom és még az is lehet, hogy hülyeség...
A TTL gyakorlatilag ugyanaz mint az automatikus fénymérés. Csak itt nem a záridőt vagy blendét választja ki az elektronika, hanem a megvilágítás mértékét adagolja neked. Ilyen értelemben a TTL vaku ugyanannyira jó (vagy nem jó) mint az automatikus fénymérés.
A semminél biztosan jobb, eltekintve attól, hogy természetesen elkényelmesít mint a GPS vagy a fénymérés mert nem kell gondolkodnod a megfelelő értékeken.
És akkor a saját tapasztalat: nálam, ha eseményt fotózok, akkor TTL módban van(nak) a vaku(k). Az esetek többségében jól működik, olyankor persze gond van, amikor fekete öltönyös ember beszél fekete háttér előtt. Olyankor nyilván szükséges kompenzálni, ahogyan vaku nélkül a fénymérést is kompenzálnom kell.
Én soha nem villantok direktbe, legfeljebb ha valami minimális derítés a cél.
Én lazán villantok a nem fehér plafonra is. Természetesen megfesti a kép színét, de általában nem használhatatlanul. (nyilván RAW-ról beszélünk) Példaként egy extra helyzet, itt egy borospince feketepenészes falára villantottam. Nyilván a vaku jóval nagyobb teljesítményen dolgozik mint egy fehér fal esetén, de működik a dolog. Természetesen mondhatjátok, hogy ez csalás, mert megmásítom a pince félhomályos hangulatát, de bizonyos helyzetekben fontosabb a dokumentáció mint a hangulat "fényhű" visszaadása. A képen látható fotós vaku nélkül egészen más hangulatú fotót készített ugyanott. (ne érezzetek kényszert az összehasonlításra, mert nem azért linkeltem.)
Ha netán tárgyat fotózok, akkor persze jobb manuálban villantani. Nekem ez a tapasztalatom. De én úgymond hobbista vagyok, megengedhetem magamnak, hogy ne legyek mindig szakszerű -
Soká
senior tag
Hölgyek, urak, remélem elfér itt egy derítésre vonatkozó kérdés. Adott hasonló árban (6900Ft) két 110cm-es derítőlap.
1. Godox Derítőlap 2in1 110 cm (soft gold, fehér) [link]
2. Mikrosat Derítőlap 110cm 5in1 [link]
Tartósság, használhatóság szempontja fontosabb mint az 5in1
Mit ajánlanátok? (ami Bp-en most elérhető)
Köszönöm!
3. esetleg Quadralite derítőlap fehér/ezüst 91x122 [link][ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Köszi!
Némiképpen biztos lehettem benne, hogy Te valami negyediket fogsz ajánlani tripla áron.
Tisztelem a maximalizmusodat, de feltételezem, hogy korábban ezek szerint nem is lehetett természetes bőrszínt produkálni.
Javasolni fogom a menyasszonyoknak, hogy ezentúl csakis "zebra" anyagból varrassanak maguknak menyasszonyi ruhát.
Bocs, hogy viccelődöm, de egy fehér derítőlap azért csak nem fogja hazavágni a modell bőrszínét. -
Soká
senior tag
Nem, de nagyon meggyőzően hangzik:
"Az első, tökéletesen fókuszálható derítőlap, amely forradalmasítja a fényformálás világát."
A tökéletes és a forradalom már elegendő hívószó.
Engedd meg nekem, hogy bizonyos szkepszissel fogadjam a forradalmi, speciális, tökéletes, stb. felvezetésű cuccokat. Biztosan nagyon jó, nem akarok kételkedni benne, de nem fizetek érte háromszor annyit. Ezért is kérdeztem, hogy a kettő közül melyiket... De a magam feje szerint a "kevesebb több" elvét követve a Godox 2in1 lesz a befutó. -
*Ropi*
félisten
Nagyon másról beszélsz, egyébként a marketinges BS engem is hidegen hagy, a saját tapasztalataimnak hiszek. Fotós nyelven zebrának hívják azt a 7in1 vagy 8in1 derítőlapot, aminek arany és ezüst szálakból megfelelő arányban van szőve a felülete és emiatt sem nem túl meleg sárga, sem nem túl hideg kék a visszavert fénye, mint a csak aranyból vagy csak ezüstből szőtt 5in1 lapoknál (plusz nem is vakítja annyira a modellt, mint azok). A fehér oldaluk pedig optikai fehérítőt tartalmaz, ami megint csak kissé kékbe húzza a WB-t.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
jokerone
tag
Ha jól sejtem Ropi ilyesmire gondol, és ez 5in1: [link]
(bár ez csak 80 cm-es, a 110-es 16e-ért van, de én régebben tuti 6-8e körüli összegért vettem 110-est, amiben van ilyen zebra) -
Soká
senior tag
Komolyra fordítva a szót, nyilván sejtettem, hogy ha zebráról van szó, akkor csíkos formában ilyen is meg olyan is lehet az a derítő. Ez nyilván logikus megoldás. Az a helyzet, hogy miután én nem vagyok profi, megengedhetem magamnak, hogy amatőrködjek. És az én meglátásom - persze tévedhetek - a legtermészetesebb eredményt egy világos derítés adja. Az ezüst/arany derítés már egy olyan hangsúlyos fényformálás, amire ha ránéz az ember, látja, hogy a fényeket erőteljesen manipulálták. Ettől nem igazán lesz természetes én meg jobb kedvelem azt, amikor egy fotóra ránézve azon kell gondolkodnom, hogy ez most a "natúr valóság" vagy finoman terelgetett fények elegye. Vessetek az oroszlánok elé, de én a gyerekeimet hol egy fehér lepedővel, hol egy hungarocell lappal derítgettem. Családon belül bocsánatos bűn.
De nem offolok tovább. -
Soká
senior tag
Jaj, ne menjünk bele szövegértelmezésbe, mert abból lehet, hogy én jövök ki jobban. Nem emlegettem esküvői fotózást, azt írtam - de ezt is a vicc kedvéért, szmájli is volt a végén - hogy a menyasszonyoknak azt javaslom, "zebrából" legyen a ruhájuk. Írhattam volna akármilyen fotómodellt is. Persze megértem, hogy a menyasszonyból te rögtön esküvőfotózásra következtettél, neked ez a szakmád, eszerint asszociálsz.
Szívesen visszaterelném a szót valami vakus témára. Volt egy derítős kérdésem, ami másként sült el, mint gondoltam, de nem baj, mert tanultam belőle. Végül - magamra vessek - megrendeltem a Quadralite derítőlap-ot. Azért azt, mert azért kell a legkevesebbet utaznom. Belátom, ez nem szakmai döntés volt. -
t72killer
titán
Van egy panasonic verziós Metz AF-50-es vakum, tervezem a rendszerváltást Fujira. Van esély arra, hogy működjön az új vázzal (firmware-csere ?)? Vagy adhatom el a vakut?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-Bagira-
tag
válasz Grga_Pitic #8743 üzenetére
Végül a Godox TT350_O- lett a befutó. Ennek egyik oka, hogy fényértéket tárcsával tekerve lehet állítani ami szerintem sokkal jobb mint gombot nyomogatni és mivel m4/3 os objektívet már vettem a mostani vázhoz valószínű pani vagy oly lesz a következő.
Tényleg működik vele szépen Manuális módban.
Nem lett vele ortopéd és megmaradt a gép egyensúlya. ( a nagy vakú tekerte ki a kezemből a gépet)
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.
[kép] [kép]
-
_seth_
veterán
Ami adott: 2db 5D3, 3db 600EXRT, 1db yn e3 rt. Ha veszek még egy kioldot és ugyanúgy állítom be mint a másikat akkor mindkettő ki tudja oldani a vakuk az? Vagy azok egyszerre csak az egyik kioldoval tudnak kapcsolatot létesíteni?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
vscotina
aktív tag
szervusztok
Panasonic G9-es géphez melyik az a legjobb és legolcsóbb vaku, ami használható minőséget és kezelhetőséget biztosít hétköznapi használatra? Jó lenne ha a feje forgatható és dönthető lenne. Ne legyen túl nagy a mérete. Ha lítiumakksival működne király lenne...[ Szerkesztve ]
Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G
-
mikrofon
veterán
Belefutottam egy érdekes dologba. Ez vajon Godox V1 és/vagy x2t specifikus dolog, esetleg én csináltam valamit rosszul? Mert ad200-nál és x1t-nélnem tapasztaltam ilyet.
Tehát a V1-et használtam x2t adóval. Beállítottam, használtam, majd egy ideig nem villantottam veleaa. Majd újra használtam volna de nem villant. Egy darabig eltartott amíg rájöttem hogy készenléti állapotba került a v1 vakú. Radásul se a vázzal, se az x2t test gombjával nem tudtam felébreszteni. Úgy ébredt fel, hogy megnyomtam a v1-en a villantó gombot.
Jah és aztán kipróbálntam és sikerült reprodukálnom ujr
Ez így normális? Mi erre a megoldás?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE