- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
Persze nyugodtan megrendelheted, ha látod hogy az eladó mar 100-200darabot eladott akkor biztos azt árulja Amúgy nem biztos, hogy megéri kintről mert idehaza csak egy "kicsivel" kerül többe mint kintről és löknek egy év gart Ami azért megnyugtató.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
mikrofon
veterán
Innen érdemes még rendelni : fomito
Ha a kiszemelt termék van EU raktáron, akkor azt kell választani. Ha nincs akkor Kínából küldik, de így is DDP(Delivery Duty Paid) küldik, tehát ők rendezik a vámot és áfát. Ami azt jelenti hogy a vétel áron felül semmi sem jön hozzá.
Szállítás kb 10-15 nap. Rendelés leadása után nem nagyon jön további infó. Ha rájuk írsz mondjuk egy hét után hogy mikor küldik akkor elnézést kérve küldik a Trackig infót, és látod hogy már pár napja úton van a termék. Amit majd egy futár hoz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszönöm Mindenkinek az információt és a javaslatot, beszerzem ezt a vakut! A bolt kérdést még körbejárom, mert 25k viszonyul a 32-höz, és mivel nem sietős, a garancia a kérdéses csupán.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Speeedfire #8704 üzenetére
Igen, ez igaz, de full amatőrként a beépített vakuhoz képest a kis Godox is masszív előrelépés lesz, legalábbis remélem! Most ismerkedem ezzel a hobbival, bár a D3100 már megvolt vagy hét éve, de full automatán kattingattam vele többnyire (jól van, tudom, noob vagyok, üssetek! , de még így is sok esetben úgy jött ki a lépés, hogy kellett volna vaku a fényerő miatt, de a képeken mégis csak rontott, mert kemények lettek az árnyékok és /vagy beégtek a közeli emberek. Igazából annyit szeretnek elérni, hogy felfelé vagy magam mögé tudjak villantani, netán pici softboxot húzni a vakura, a többit pedig intézze az elektronika. Szembefényben kis derítés is sokszor jól jött volna már, de általában itt is túl erős volt a villanás. Remélem, ezzel a vakuval javulnak ezek a problémák, ha nem is tűnnek el teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Még javaslom ezt beszerezni: Vakuskönyv fotósoknak - Scott Kelby kezdetnek ez jó lesz
Egyébként én azt javaslom hogy minimum kezdő szint a nagyobbik vaku és hozzá a vezeték nélküli kioldó. A vakuzás itt kezdődik...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz mikrofon #8706 üzenetére
Köszi a tippet, Kelby úr munkásságát futólag ismerem, de ezzel a könyvvel még nem találkoztam!
Úgy érzem, itt mindenki inkább nagyobb teljesítményű vakut választana a kis Godox helyett, pedig a tesztekben nagyon dicsérik. Most kénytelen leszek elolvasni még hatvan tesztet a nagytesóról is, bár árban az nekem már picit sok! A teljes D3500-as szettért 115 ezret fizettem, ehhez egy 40 ezer forint feletti vaku nem tudom, mennyire túllövés. A rádiós kioldón egyébként gondolkodtam erősen, mint következő lépés, de egyelőre nekem még a manuális beállítások ösztönös használata is megugrandó feladat...
-
mikrofon
veterán
Szerintem ez úgy van, hogy ha mindenképpen vázon akarod használni akkor jó a kis vaku. Mert oda elég. Senki sem szereti ha kisütik a szemét. De az igazi szemet gyönyörködtető eredményeket úgy lehet elérni ha nem a vázon van a vaku hanem valahol máshol. (Részletek a könyvben le vannak írva). Ha pedig máshová teszed tehát nem a vázon van akkor kell a nagyobb szerintem. És akkor bele sem megyek hogy kültérben szembe fényben napsütésben teljesen más szint a minimum... Ez majd jöhet később
Egyébként meg a vaku szett árat nem úgy kell nézni hogy 100e-s vázhoz max 10% a vaku, hanem külön rendszerként. Tehát olcsón szeretnél jót vagy legalább jó ár-érték arányút. Ami akár a váz árával is egyenlő lehet....
Majd jön @Ropi, a házi gazda és ajánlja a saját márkás vakut mert ő a minőség csúcsra hajt. (egyébként nem véletlenül, mert ugye annak is meg van az előnye) egyből szinpatikusabb lesz a Godox
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz mikrofon #8708 üzenetére
Érthető indoklás, és ha kicsit is profibb lennék, akkor nem gondolkodnék a kisebben, biztos a nagyobbat venném. Viszont a fotózásba még csak most kezdek belekóstolni, most ismerkedek az alapvető technikákkal és fogalmakkal, szóval ha nagyon őszinte akarok lenni, a felkészültségem még a külön vakut sem igényelné. Amiben még a vaku mellé gondolkodom, az esetleg egy beautydish, vagy egy pici softbox. Elsősorban arcokat szeretnék fotózni, még csak nem is egész alakos portrékat. Persze, biztosan jóval több játékteret ad az, ha oldalról jön a fény a modellre, de először jó lenne az alap dolgokat megtanulni és kitapasztalni. Ezért érzem úgy, hogy elég a kisebb is. Ráadásul a javasolt külföldi oldalról egy 5 százalékos email kuponnal 23 ezerért beszerezhető ez a típus, a nagytesó pedig 40 euróval drágább lenne. Azt már nem is merném kintről venni, szóval az árkülönbség még tovább nőne.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A fotózásban a gép szinte a legolcsóbb dolog. A legnagyobb elszámolás az szokott lenni, ha valaki azt hiszi, hogy vesz egy gépet és egy obit és a pénzköltés nagy részét letudta. Ez nem így van Pl. utómunkához kell egy kalibrált, minimum sRGB 99%-ot tudó monitor. Ja még ez is.... stb. stb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Oké, de én még mindig teljesen amatőr, alkalmi családi fotózásról beszélek! Arra már rájöttem rövid idő alatt, hogy erre a hobbira - még ha valaki amatőr szinten űzi is - el lehet költeni a a Jó Isten minden pénzét, plusz még egy kicsit, de nekem a fotózás alapesetben még a hobbitól is távol áll, mindössze úgy vagyok vele, hogy ha már rám hárul a fotós szerepe a családban (rendszergazdaként nyilván EHHEZ IS értenem kell.. , akkor legyenek már olyanok az elkészült képek, amiket azért érdemes lesz megnézni 10 vagy 20 év múlva is. Ehhez nem szégyellek tanulni és kérdezni nálam járatosabbaktól, beiratkoztam egy képzésre is, hogy gyorsan letudjam az alapokat, de alapvetően én továbbra is belépő szintű cuccokat keresek, mert hiába jobb ár/érték arányú esetleg egy középkategóriás eszköz, nekem van X forintom erre a műveletre, és ezen belül maradva kell hoznom a legjobb végeredményt.
Szóval nem, én nem hiszem azt, hogy a gépvásárlással letudtam mindent, csak azért hoztam szóba, hogy lássátok, arányaiban ezen a szinten gondolkodom, és nem cél még csak a lelkes amatőr jelző elérése sem, a fotózás terén megelégszem egy "csíra amatőr kattintgató" skillel is (Telefonnal viszont fotózón, akinek három anyja van, legalábbis szerintem. Hiába nyomom OnePlus 7 Próval, néha még ez sem éri el a régi, már-már 10-12 éves Sony középkategóriás kompakt gépem szintjét.).
A monitor amúgy adott, véletlenül akad néhány jobb képességű, kalibrált Ultrasharp itthon!
-
robi1979
aktív tag
"akkor legyenek már olyanok az elkészült képek, amiket azért érdemes lesz megnézni 10 vagy 20 év múlva is"
itt a vakus csoportban olyan emberektől kaphatsz tanácsot akik a vakuikat lelkes amatőr vagy éppen pro módon használják. Nyugodtan adhatsz a véleményükre, jót akarnak/akarunk. De a kérdés az hogy te 10-20 év múlva elő vennél olyan képeket amelyeket a családod 1/1-ben telibe van vakuzva? Én biztosan nem. Ehhez pedig felesleges vakut venned. Az ajánlott könyvekből pedig nagyon sokat tanulhatsz, leginkább azt hogy manuál vakuzni nem is olyan nagy ördöngősség. A vaku mellé pedig vehetsz egy softboxot (vezeték nélküli kioldót, aztán még vagy 3 vakut ) ha már unod majd a falról illetve a plafonról való derítést. Softbox, azaz fényformáló, azaz fényformálás, ami a fotózás lényege.
Picit följebb, az ND filteres k+f-es kérdésemre valaki tudja a választ? Szabi! Esetleg tudnál linket küldeni az általad használt ND filterhez? Ki milyen ND filtert használ? A legnagyobb szűrő méretem 77mm, a legkisebb 52mm, ha 77mm-es ND filtert veszek step up ringgel nem fog vinnyettálni?
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #8706 üzenetére
Ha már kioldó, akkor állvány, szoftbox. Nagyon mennek fel a költségek, és akkor 50-60e simán elment egy belépő cucca.
Én még mindig azt mondom, hogy vegyen egy TT600-ast, mellé egy gary fong-ot aliról. Aztán majd meglátja mi lesz. Bent simán jó lesz ez, kint meg rakhat rá valami diffuz ring-et.
De tény, hogy hosszú távon egy tt600 is kevés fényt ad.
robi1979: Írtam már pedig.
Én innen vettem őket. [link]
Mindből 1. De az 1000-res elhagyható. Azt felhők, meg víz, sétáló emberek miatt vettem.
De vinnyettálni fog. A legnagyobbat vedd meg. Drágább, de jó lesz a többire is step down-al.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
veterán
Köszi Urak Mindenkinek, kezdetnek megveszem most a kisebb GODOX-ot, aztán ha úgy érzem, hogy már korlátoz (ez sem holnap lesz), mert esetleg kreatívabb fényképezésre kapok kedvet, akkor majd eladom (vagy megtartom az Asszonynak adott D3100 mellé), és feljebb lépek egy szintet a tartozékok terén is. A vaku mellett most vannak egyéb költségek is, ezért döntök emellett, de tiszteletben tartom a véleményeteket, és természetesen maximálisan el is fogadom azt.
Köszönöm még egyszer!
-
robi1979
aktív tag
Ahhoz hogy a vakut megfelelően és kreatívan tudd használni, kell némi tudás és tapasztalat máskülönben felesleges. Scott Kelby vakus könyve a legjobb, utána a Világítsd be, fotózd le... a második legjobb ebben a témában. A vakut manapság ne úgy képzeld el mint ahogyan az átlag elképzeli hogy kattintasz, villan, pofán vág, kisül egy két rész a képen stb. Igazából egy jól bevilágított, szép "fényű" kép az, amiről nem mondod meg hogy vakuval készült - ha nem stúdióban fotózol. Ehhez pedig kellenek az alapok tudásban.
Mint ahogyan a többiek elmondták, rendszerben gondolkodj. A Godox egy komplett rendszer. Vakuk, kioldók, stúdióvakuk stb. A lényeg hogy szinte minden kommunikál mindennel akár 2-3-4-5 és mégtöbb vaku esetén is. Nekem 3db TT600-asom van, manuál vakuk+X1T Sonyhoz. Szerintem ha bent softboxba használod, felesleges a TTL, nekem pl az. Cserébe viszont GN60, amit 1/128 ig tudsz csökkenteni. A kioldóról állítasz mindent vezeték nélkül és ha később veszel mellé egy stúdió vakut, a Godox vezérlő azt is kezeli saját rendszerén belül.
Szabi:
"De vinnyettálni fog. A legnagyobbat vedd meg. Drágább, de jó lesz a többire is step down-al."
Azt hiszem most kavarodtam bele az ND filteres témába sokadjára. Szóval: ha megveszem a legnagyobbat ami nálam 77mm és 52mm a legkisebb szűrőátmérő ha STEP DOWN gyűrűt veszek hozzá NEM FOG vinnyettálni 52mm-en sem? -
Speeedfire
félisten
válasz robi1979 #8716 üzenetére
Ha a 77-est rárakod az 52-esre akkor nem fog.
Nekem a pana, és a sigma obikra is nagyobb van. Pont akkora méretben nem volt, de inkább nagyobbat vettem. Nem akartam croppolni a fotókat.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mikrofon
veterán
válasz Speeedfire #8721 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz Speeedfire #8721 üzenetére
Fordítva kellene a vakukat beletenni, mert akkor koherensebb a fény.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Speeedfire #8726 üzenetére
Akkor rosszul tervezték meg...
-
*Ropi*
félisten
válasz Speeedfire #8728 üzenetére
Minden szoftboxnak az a lényege, hogy a lehető legtöbb fényt hasznosítsa a kimenetére - azonban ez csak akkor valósulhat meg, ha a fényforrás(ok)is optimális pozícióban vannak. Ha (eltekintve a pucér csöves megoldástól, mert az a legoptimálisabb) 180 fokkal ellentétes irányban áll, az minden, csak nem normális...
Hosszabbítsd meg a csövet és próbáld ki a vakukat visszafordítva! Meg fogsz lepődni.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Speeedfire #8730 üzenetére
Minél hátrább néznek, annál jobb.
-
robi1979
aktív tag
válasz Speeedfire #8714 üzenetére
OK, de ha megveszem a 77mm-est ebből a HAIDA ND filterből, akkor tuti nem lesz minőségi romlás ha 77mm-es szűrőt step down gyűrűvel használom 52mm-es szűrőmenetes objektíven? Írtad hogy a te szűrőd is nagyobb, mekkorát rendeltél végül? Mennyi idő alatt ért ide Kínából? Ha jól értem kell nekem egy 0.9 és egy 1.8 ha a 3-ast azaz az 1000-est elhagyom?
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz robi1979 #8732 üzenetére
Nem lesz.
Csak annyival nagyobbat, hogy ne kelljen sok step down.
De pl a 62-es jó a 12-40 obibra. De a sigmára már csak 55 kell.
A panasonic már csak 52-est vettem, de 46 kell.
2-3 hét volt. A 3-as elég durva, az inkább mint írtam hosszú záridő, állvány miatt lett véve, és csak a 12-40-re.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nem használ valaki itt véletlen Volcraft IPC -1L töltőt?
Eneloop elemeim vannak a vakuhoz, ha jól tudom egy kisütés és újra töltés segíthet az élettartamban?
Vagy mit javasoltok amit érdemes időközönként/vagy minden töltésnél elvégezni a sima "charge" kívül?
Előre is köszönöm.ui: Még annyit szeretnék ékrdezni, hogy a fekete eneloop elemet, valamint a hagyományos fehér 1900mAh milyen kisütő árammal , valamint töltő árammal érdemes tölteni?
[ Szerkesztve ]
-
jokerone
tag
Sziasztok!
Én is Eneloopokhoz keresek töltőt, mert a hozzá adott (BQ-CC51 talán) egyrészt lassan tölt, másrészt nem látom hol tart a töltés, továbbá kicsit utánaolvasva most látom, hogy nem is a legjobb töltő az akksiknak.
Voltcraftokat nézem, de egyelőre még nem tiszta, hogy megéri-e az IPC-1L a BC-300hoz képest a +5e Ft-ot.
Van esetleg olyan ajánlott töltő, amiben 4nél több akksit is lehet tölteni egyszerre? Ebből a legolcsóbbat 32 ezerért látom talán.Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv:
Laci -
-Bagira-
tag
Sziasztok!
MILC gépre keresek kisméretű vaku-t. Középpont érintkezős a gépem, manuál módban használnám. Az elvárás minimum egy 20as kulcsszám, a jó szabályozhatóság, 90fokban felfelé is fordítható legyen.
Tudtok ajánlani ilyen paraméterekkel vaku-t? -
-Bagira-
tag
Yi M1. ről van szó. A meike mk320 jó lenne de melyik fajta géphez való (Canon,nikon, sony, Lumix/Olympus, Fuji) használható csak középérintkezőről manuál módban?
A gyári leírás a gépnek csak ennyit közöl:
https://help.yitechnology.com/hc/en-us/articles/232227208-What-types-of-flash-lights-are-supported-[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
Olympus is menni fog. A Sony-t ez esetben érdemes kerülni a más típusú vakupapucs miatt.
-Bagira-: a Godox TT350 csak kevéssel több, én azt választanám. Az, hogy milyen rendszerű legyen, az alapján válaszd, merre lépnél tovább (Canon / Nikon / Olympus közül bármelyik jó lesz).
-
-Bagira-
tag
-
robi1979
aktív tag
Nekem hasonló kérdésen lenne: Nikon rendszeremről megmaradt egy Sunpak pf30x iTTL vaku. Most Sonyhoz való X1T-s-t használok 3db Godox TT600-al. A Sunpak vakut hogyan tudnám működésre bírni akár manuálban akár a kioldó tetejéről?
Rendeltem egy középérintkezős infra kioldót, de ez sem süti el. A Sunpak természetesen működik Nikonnal.
[ Szerkesztve ]
-
-Bagira-
tag
válasz Grga_Pitic #8743 üzenetére
Van neked eladó Godox tt350? Vagy hol kapok jó áron ilyet?
-
veterán
válasz -Bagira- #8746 üzenetére
Helló! Tegnap jött meg a Fomito oldaláról rendelt TT350N-em, itt ajánlotta valaki ezt a shoppot, ha jól emlékszem! Bevált, jó áron volt, reméljük, garanciáztatni meg nem kell majd Köszönet a tippért, napra pontosan két hét alatt megérkezett!
Ami a vakut illeti, szintén köszönöm a tippet, amatőr szinten nekem nagyon tetszik első körben. Bár még új számomra a terület, úgy tűnik, hogy a D3500-as géphez mind méretben, mind árban jó választás ez a modell. Nem túl nagy, könnyen tartható vele a gép, és nem is gnóm. Beltérben tegnap lőttem vele néhány tesztportrét az Asszonyról, különféle beállításokkal kísérletezve, és hát csillagflottányi az előny a beépített vakuhoz képest, pedig szerintem az is sokat fejlődött a D3100-hoz viszonyítva. Ami nagyon jó dolog hobbi fotósként, az a TTL képesség, mert a vaku szépen dolgozik együtt a géppel (bár ez biztosan csak nekem újdonság, de nézzétek el, ez az első vakum).
Gary Fong-klón derítőt rendeltem hozzá, az sajnos még nem jött meg, attól azért várok némi javulást, de a plafonra villantás lehetősége is teljesen új megvilágításba helyezi a családi fotózást a beépített vakuhoz képest.
Más. Néha fényképezek kisebb tárgyakat, jellemzően műszaki cuccokat, és láttam, hogy a Meike kínál például objektív végre csavarható vakut, és sokan ajánlanak ilyesmit portréhoz is. Érdemes ezzel foglalkozni? Tárgysátram van, olyan típus, amiben nincs világítás, így azt kívülről oldom meg, de rohadtul komplikált egy telefon lekapása miatt 10 perceket szerelgetni. Nem lenne rossz, ha esetleg ilyesmivel ki lehetne váltani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?