Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz solena #1100 üzenetére

    Majd mindenképpen kipróbálom. Nem tudom lesz-e Miskolcon, meg egyáltalán akarok-e addig várni vele...

    IPA-val sokat nem lehet játszani. De eme országban nem is igazán könnyű beszerezni sem. Nekem VMD 89L van itthon, ezzel eddig semmi problémám nem akadt. (USA-ben meg bemész a kedvenc boltodba, és akár 2 gallonos ballonban is vehetsz belőle, anélkül, hogy bárki bármit kérdezne.)

    Az ár egy érdekes dolog. Mára ez kb kiegyenlítődött. Szinte minden 10-15 ml közötti festéket 800 HUF-os áron vesztegetnek. Régen a Tamiya is azért volt úgymond drága, mert az akkoriban még csak 23 ml-es kiszerelésben létezett. Mára ugye abból is leginkább a mini, azaz 10 ml-es kiszerelést kapni szinte kizárólag.

    vlevinek is: Humbrol egyetlen problémája tényleg a leülepedő pigment. Ez annyira nem is lenne baj igazából, ecsetelésnél nem számít, úgyis felkeveri az ember minden bemártásnál (mert ugye közvetlenül tégelyből nem festünk). Az igazi szívás fújni. Ugyanis a pisztolyban is leülepszik, ráadásul gyorsabban, mint keverőtálban. Szóval időnként fel kell kutymálni. Kellemetlen tud lenni, mert némi színvarianciát is okozhat ha nem figyel az ember. Ezen egyébként sokat javítottak vagy 20 éve, amikor megjelent a Super Enamel-jük. De azért messze nem volt olyan, mint egy jó enamel, mint pl a Modell Master. (Utóbbiból a Chrome Silver egy örök klasszikus, párját ritkítóan kitűnő fémfesték.)

    A Revell enamel és email festékek egyébként jó minőségűek, csak nem valóak makettezésre.

Új hozzászólás Aktív témák