-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
De írtad, hogy UPC net van, az min jön koaxon? Csak mert akkor a koaxban ott a kódolatlan RTL klub kb 90%-ra, és tudja nézni, csak azt kellene használni.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
Bedugod a koax kábelt a TV-be, ami a modem/HGW-be megy és a UPC DVB-C beállításai alapján rákeresel a csatornákra. Ha a kódolatlanok tényleg mennek rajta a netes előfizetéssel is, akkor egy koax osztóval minden megoldható, hogy net és TV is legyen egymás mellett.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Beniii06
addikt
válasz woodworm #81807 üzenetére
Ha ott is CB a végponti eszköz, akkor muszáj koaxban végződtetni, nem? Az már másik kérdés, hogy csak net előfizetés esetén jön-e RFoG-n TV adás is, gyanítom, hogy nem.
(#81803) Livius
Máshol a bekötést végző emberke dolga a "no tv" szűrő közbeiktatása, tehát, ha mégis lenne kódolatlan adás, az csak emberi mulasztás miatt lehetséges."Got any other secret weapons?"
-
cocka
veterán
válasz viktorhu #81806 üzenetére
Körbe kell nézni azokban az országokban, ahol szintén UPC van és lehet látni, hogy legnagyobb csomagokban 30 vagy 50 megabitet is adnak. De itthon valakinek nem érdeke, hogy 22-nél többet kapjunk.
Svájc:
100/10
300/30
1000/100Szlovákia:
1000/50
500/30
250/25Ez biztos ED3.1 már?
[ Szerkesztve ]
-
-
Livius
őstag
Az optikaikábel megy valami HGW-be vagy a koax megy tovább egy HGW-be? Azon kéne ránézni, de amúgy a jövőben, az optikán bejövő UPC mellett, teljesen felesleges bajlódni a régi/új Digis féle TV szolgáltatóval. Az a UPC optikás hálózat elég minőségi, és jobb lenne a TV is rajta az biztos, nah meg olcsóbb is csomagban minden együtt.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz zolee001 #81812 üzenetére
És ezzel a lendülettel jópár szerzői és szomszédos jogot is megsértesz, majd visítasz, amikor az illegális forrást kiiktatták, rosszabb esetben meg az arcod is elfehéredik, amikor a fentiek nyomán a bütykös taxi hátsó ülésén utazol.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
-
lszlogal
senior tag
válasz kabelmania27 #81820 üzenetére
Csak szerintem van egy kicsit túlbonyolítva?
-
Toth_Jani
őstag
A Paramount Karácsony csatorna HD verziójánál mindenkinél akad a hang??
Az összes HD csatorna jó ez pedig képben jó, a hang érthetetlen, ha országosan ilyen akkor megköszönném a Vodafone "csodás" ajándékát. -
Beniii06
addikt
Mérési hiba, nyisd meg a feladatkezelőt és nézd mit ír ki a hálózatnál. Stabil 25 Mbps-nél nem lesz több.
A speedtest továbbra is csak terhelésnek jó, monitorozásra az OS vagy router alkalmasabb. Nekem is a speedtest 1039 Mbps ír felfelé, mégsem hiszem el neki, mert az már szabványon felüli, annyira azért mégsem jó az optika.
"Got any other secret weapons?"
-
Livius
őstag
válasz lszlogal #81827 üzenetére
Én nem hiszem, hogy kukáznák, vagyis remélem hogy nem. Nem illik egy olyan szabványosított dolgot nem kukázni, amit a TV gyártók támogatnak, és beépítenek a TV-jükbe már több mint 15 éve, egy olyanért cserébe, ami egy full hackelt szoftveres szabványosítatlan fos, lásd a T-nél is.
A Vodafone-os OTT TV is csak egy third party extra szolgáltatásként jelent meg a hírekben, csak ez nem igazán jutott el az emberek agyáig. A külföldi Vodafone oldalakon a mai napig ott a DVB-C-és combos felvevős box az opciók között, meg az az OTT csoda box is minimál kivitelben és gyenge hardverrel.
Amúgy számomra semmi szükség az IPTV-re, semmivel se jobb, csak plusz nem kívánatos eszközöket hoz be az otthoni rendszerbe, és gyakorlatilag csak visszafejlesztem vele a TV-zésemet, mert hát a műsorújság csatorna rendezések mind szopás az ilyen minimál gyenge hardverrel ellátott szaroknál, és hiába van az ilyen téren prémium TV-ém ha az nem tudja ezt kezelni box nélkül.
A UPC részéről meg szerintem az hogy RFoG-t csináltak, jó döntés volt, nem kevés időt és pénzt, nah meg szoftveres adminisztratív hibalehetőséget spóroltak meg ezzel. Lásd a T-nél gyakorlatilag minden technológia össze-vissza van, és az esetek 80%-ban mikor felhívod őket vagy a neten online érdeklődsz a csomagok iránt, full kamu elérhető csomagokat mutatnak vagy ajánlanak mert gőzük sincs, hogy ahol Te laksz mi az aktuális hálózati állapot a szolgáltatásaikhoz. A vége mindig az, hogy a megrendelés után sok nappal a területi mérnökség méri fel hogy az a csomag amivel behülyítettek, életképes-e a vonaladon vagy nem, és ha kiderül hogy nem akkor vársz 1 hónapot semmi válasz nélkül, hogy jah bocs mégsem megy az a csomag.
[ Szerkesztve ]
-
-
cof
veterán
De ha a többi országban nem kukázta, ahol már Giga net van, itt miért tenné? Vodafone ide vagy oda. Nekem sem kellene IPTV, ha csak ugyanúgy szolgáltatói BOX-on lehetne nézni mint most az adásokat. Legalább a 30 kódolatlan csatorna működik, mindenféle kütyü nélkül.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
lszlogal
senior tag
válasz Livius #81829 üzenetére
Igazából én is DVB-C párti vagyok, mert bejön a jel, és konkrétan azt csinálok vele, amit akarok, olyan boxot teszek mögé, amilyet akarok. Szóval egy fapados DVB-C streammel sokkal többet érek mint egy fos IPTV-vel, amihez kötelező a szolgabox. A Voda OTT TV-ére vagyok kíváncsi, de nagyon, hogy mit hogy fognak megoldani. Kötelező lesz-e szolgabox, vagy vehetek-e magamnak olyan TV boxot amilyet akarok, stb. Túl sok kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban, mert túl sok a lehetőség. Egyébként szabványosították az iptv-t. Ezzel kapcsolatban most várom a fejleményeket.. (Nálam is DVB-C van, de nem sokáig, mert a DIGI kidobja az AMC csatornáit, így már lassan egy hónapja testelem a UPC DTH kártyás előfizetést)
Ha ez kivitelezhető és meg fogják csinálni, akkor követhetné az összes szolgáltató ezt a példát, akinek bizonyos területeken nincs optikája.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz lszlogal #81833 üzenetére
A DIGI-vel mi a franc van? Saját maga alatt vágja a fát, vagy valaki vágja alatta...
Ezer éve nincs már a digionline-ba rtlklub sem, de a nézhető csatornák száma is változatlanul kicsi az előfizetéshez képest, meg a sport csatornákkal is eléggé hadilábon áll úgy tudom. Én egyelőre azért nem váltottam még Digi-re mert nincs investigation discovery.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
mexel
veterán
válasz lszlogal #81833 üzenetére
Hallottam hogy a digi online-ból kikerülnek valami sportcsatornál, de a normál kínálatából pedig ha jól írod az AMC csatornái?
Ezek azok?Régóta digis vagyok és szerettem, de ha mindent elszúrnak annak nem fogok örülni
Az ID csatorna nekem is hiányozna.
ON: itt az UPC optikát hozott be a nethez, van egy box amibe a padlásról jön egy koax, a boxból megy a pc-be a kábel. TV-hez nem találok semmi koax kimenetet külön. vagy a lejövő koaxot kellene megcsapolni ehhez? ( nem akarom, csak kérdezem)
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
-
viktorhu
veterán
Ez igaziból nem szándék kérdése lesz. Egyre nagyobb a sávszélesség-igény, és párhuzamosan az állandó panaszkodás is megy, hogy miért nincs több hd adás, sőt, vannak akik már 4k adást követelnek, ami pár év múlva reális igény is lesz. Ez pedig így együtt nem fog elférni a koaxon, valamelyik ponton meg kell hozniuk majd a döntést. Az iptv nem kiegészítő szolgáltatás lesz, hanem egy "jövőkísérlet" - a felhasználók óriási többségével úgyis elfogadtatják most is a dobozukat, ők észre sem fogják venni a technológia változását, csak azt, hogy a szolgáltató kicseréli az stb-jüket.
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #81840 üzenetére
Pontosan!
A koax ugye véges. Előbb utóbb csak IP marad rajta. IP-n pedig bármit lehet küldeni.
A modern tv-nél még box sem kell mivel ugye appot lehet rá írni. Az appot pedig meg lehet úgy írni, hogy a tv wifi kapcsolatát ne fogadja el csak az UTP-t. Ezzel az egyik félelmüket máris letudják, hogy esetleg a wifi miatt instabil a TV szolgáltatás.
Na de ez még messze van. Először az analógot kell kidobnia a Vodának. (2020-ban analógot szolgáltatni...) Gondolom a sok töltelék UPC önreklámos csatornát is dobják digitálról. -
Toth_Jani
őstag
Azért ha megnézzük ott vannak a régi Bud Spencer filmek, leadják HD csatornákon is nem is csúnya, de azért látszik hogy nem egy Végjáték szintű felbontása van.
Pár éve a 3D volt a nyerő, mára már szinte csak a Moziban van. -
zolee001
őstag
válasz LouiS22 #81814 üzenetére
Nem kellene ennyi sci-fi helyszinelőket nézned mert megártott a lelkednek
Jobban belegondolva pártunk,kormányunk nagyon szeretné ha be lehetne börtönözni mindenkit aki a kormánykritikus retekklub adását nézi
Egyébként milyen szerzöi jogokat sértek meg a szabadon foghato rtl csatorna streamen keresztüli nézésével?
Mesélj... Ha kérhetem 19h körül mert akkor van az esti mese ideje -
-
lszlogal
senior tag
Pontosan. A napokban néztem meg a The Naked Islandet, ami 1960-as fekete-fehér némafilm. 1080p-ben. A Baraka 4k-ban is fent van, ami 93-as film. De ez már részletkérdés. Egyébként a Bud Spencer filmeket is megcsinálták widescreen, HD-ben. A TV-ben is widescreenben adják.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kabelmania27 #81848 üzenetére
De miért kell a kép? A net hibátlan, a tv-t pedig nem ők szolgáltatják.
én mindössze egy RTL MOST+ kódot szerettem volna kérni itt -
kabelmania27
Topikgazda
Ebből úgy tűnt, hogy a box és a tv között hdmi van, ami kicsit furcsa mert, netet kábelmodemmel adják, amíg nem volt cb tipus boxként a tv előfizetéshez adott médiabox (dvb-c) említettük.
Amennyiben a tévét nem a UPC szolgáltatja akkor a modem és a tévé között valószínűleg utp kábel van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest