-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
saxoolondon2
csendes tag
válasz polonic #82482 üzenetére
nekem február 6-án jár le a hűségem, jelenleg 6790 (500-as net, premium tv+rögzítés, s vonalas tel), személyesen megkötötték volna ugyanezen az áron+1évre, az előbb hívtam a 1221-et kíváncsiságból ott már 6990 lett volna(nem lemondás menüvel), itt már egyszer tanácsolták, hogy meg kell várni a hűség végét és utána 1221 lemond menü ponttal lehet jó ajánlatot szedni, viszont nekem pár hónapja baromi jár árban lett voda előfizetésem és nem szállhatok ki az upc-ből mert akkor bukom a vodás dolgot is, ilyen esetben is van értelme lemondás menü pontra játszani vagy ezt ők is pontosan tudják hogy csak blöff lenne részemről?
-
flexxx
tag
Most hívtak a UPC-től, hogy a mobil előfizetésemet át kéne kötni a Vodafone-hoz, mert májusban lejár a hűségem, júniusban meg lekapcsolják a hálózatot. Kaptam egy ajánlatot 100 perc/15 GB-os csomagra 7990-ért. Most a 120 perc/korlátlanért fizetünk 6790-et. Normálisak ezek?
-
-
Robi_73
őstag
válasz Robi_73 #82496 üzenetére
Most volt időm leadni az online rendelést. Végig mindenhol 7299 Ft-os összeg szerepelt, viszont a visszaigazoló emailben már 8299 Ft havidíjat írtak. Tegnap direkt rákérdeztem arra, hogy van egy rögzítős boxom és egy plusz beltérim és így is 7299 Ft lesz, a válasz igen volt. Azonnal le is mondtam az egészet 1221-en. Ma még 17 óra körül keresni fog a tegnapi ügyintéző a Vodafonos ajánlat miatt, legalább szembesíteni tudom majd a tényekkel. Szóval csak óvatosan...
Robi73
-
headhunter
addikt
-
4Grider
nagyúr
válasz headhunter #82508 üzenetére
Ez nagyjából 2.5%, az infláció ettől több, meg ettől - papíron - mindenki több fizetésemelést kapott tavaly...
-
MODERÁTOR
-
flexxx
tag
válasz Intruder2k5 #82510 üzenetére
Nekem szerencsére nem volt még sok dolgom a Vodával, egyedül feltöltőkártyám volt náluk gyerekkoromban, úgyhogy engem eléggé ledöbbentett a dolog.
Mikor bedobtam a "szolgáltatóváltós kártyát", a kolléga nem is különösképp marasztalt, vagy azért, mert ő is érezte, hogy komikus a szitu, vagy a Vodás mentalitást gyakorolta... Mindenesetre nem valami jók az első benyomások.
-
viktorhu
veterán
válasz flexxx #82511 üzenetére
A sales-est nem érdekli, csak az, hogy kötsz-e új szerződést. Meg kell várni az összeolvadást, meg ha van akkor a hűségidő végét, és majd akkor fel kell hívni őket, hogy szeretnés felmondani a szerződést. Akkor kapsz majd egyéni ajánlatot. Ugyanaz az eljárás, mint a upc-nél.
-
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék búcsúzni a fórumtól(szolgáltató váltás), köszönöm mindenkinek a segítséget. További minden jót kívánok és gigabites feltöltést persze!
-
viktorhu
veterán
válasz flexxx #82513 üzenetére
Nem kell váltani, csak bemondani, hogy fel szeretnéd mondani a szerződést, ez a varázsszó, így kapcsolnak ügyfélmegtartókhoz. De most nem tudsz ilyet, mert voda oldalon új ügyfélnek számítanál, upc oldalon már nem tudnak új szerződést adni, szóval én megvárnám a rendes összeolvadást.
-
flexxx
tag
válasz 4Grider #82514 üzenetére
Majd ha beajánlják a korlátlan RED-et is 7990-ért, talán megfontolom.
@viktorhu
Tudom, egyelőre se csomagot, se szolgáltatót nem váltok, amíg nem fenyítenek be az egyoldalú szerződésbontással, addig én jól elvagyok. Májusig amúgy is köt a hűség. Utána meg majd nyilván ajánlatfüggő, hogy hogyan/hova tovább.
-
gduck
addikt
-
rKrisi
csendes tag
Sziasztok!
Kaon DVR-em van, valaki próbálkozott már visszafejteni hogy esetleg valami infó kinyerhető-e belőle, pl melyik csatorna megy épp vagy hasonlók?
Látom hogy a 8090 porton van valami nyitott HTTP port, de ha valaki csinált már ilyet akkor nem fecsérlem erre az időt. Esetleg egy módosított fw is megtenné ha valaki csinált már ilyet... -
lszlogal
senior tag
Lehet már tudni valamit az elvileg hamarosan induló Vodafone TV-ről? Azt tudom hogy áprilisban fog a upc beleolvadni a vodába, de erről még nincs sok információm
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Segítsèget szeretnèk kèrni. Upc-s routeren belehet állítani szűrèst bizonyos weblapokra hogy ne jelenjenek meg? Illetve esetleg kulcsszavakra lehet szűrèst beállitani? Ha igen, ez wifin keresztül is működik? A válaszokat köszi.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz amdboy #82525 üzenetére
A wifi a LAN része, tehát ha lehet tartalomszűrést állítani egy routeren, az wifi-n is ugyanúgy működik. A kulcsszavas szűrés az nem túl jó ötlet egyébként, az url alapú pedig nem elég hatékony. Ha gyermekeidet akarod megkímélni valamitől (úgysem fog menni), akkor azt kliens oldalon tudod a leghatékonyabban megtenni.
-
saxoolondon2
csendes tag
Igazatok volt, a 1221 lemondás menü tényleg jó valamire még van 2 hét hűségem, felhívtam őket, hogy majd lemondanám és a 6790-ből 6299-et tudtunk gyártani. 500as net+tv premium+felvevős box+s telefon
-
golfvariant
aktív tag
válasz kabelmania27 #82527 üzenetére
Kivárni a d3.1-et? Mikorra várható?
-
Topikgazda
válasz golfvariant #82532 üzenetére
Nem lehet tudni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
golfvariant
aktív tag
válasz Gubek-Einste #82533 üzenetére
Akkor ez olyan mint várni a millios netto fizetesre. Csak nem lehet tudni mikor és miért fog bekövetkezni. A munkám gyümölcse es előléptetés miatt vagy 20-30 év múlva az inflacio miatt?
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Packett Burst ellen mi a megoldás?
Hallott már valaki ilyenről?
Connect Boxom van 250/25 nettel. -
gduck
addikt
válasz golfvariant #82532 üzenetére
Annyit tudni, hogy Budapesten már egy ideje fejlesztgetik a hálózatot. Más infót még nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Dave567 #82535 üzenetére
Üdv!
Használj saját gigabites routert, akkor a cb lehet modemüzemmódban.
Hardveraprón ha találsz cisco 3208 3212 3925 tipust, amely korábban UPC hálózatban működött, elvileg tudod regisztrálni, csúcsidőben előfordulhat hogy kisebb lesz a letöltési sebesség mert a régi tipus egyszerre nyolc letöltési csatornát használ.
Modem oldaláról haladó beállítások hálózat állapota menüpontból másold ki a letöltési és feltöltési értékeket.[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz kabelmania27 #82538 üzenetére
Üdv!
Nagyon rosszalkodott a UPC, ez már a 3. modemem, egyszer a letöltés, utána a feltöltés cseszekedett velem, azt mondták ez a legjobb Box. Viszont másik routerem nincs rá kapcsolva. Csak a modem van.
De megpróbálkozok majd vele, de nem hinném, hogy a nettel lenne valami, mert két szolgáltatónál is rossz. -
4Grider
nagyúr
-
Livius
őstag
Csak úgy az érdekesség kedvéért egy ilyen 5-2400 MHz-es SAT osztó is használható lehetne a UPC hálózatán a net és DVB-C kettéosztására?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Beniii06
addikt
válasz Livius #82547 üzenetére
Ha jól tudom, ebben nincs beépített hpf szűrő, ami a tv ágra szükséges lenne és az 5dB csillapítás is hátrány, mondjuk egy 3.1 dB csillapítású osztóhoz képest. Tehát a kérdésre a válasz: Működni működne, de gányolás kategória és mivel zavart okoznál vele a hálózatban ÁSZF-et is sértene. Nem hiába van mindenre céltermék, külön a földi és külön a műholdas vételhez.
Ha rosszul látom és lenne benne szűrő, akkor is az 5dB felesleges lenne, akkor inkább egy kisebb csillapítású osztó+csillapítókkal többre mész, így jobban is szabályozható(pl nyáron), ha éppen akadna a net/tv, külön szabályozható lenne. Szerintem mindenképpen érdemes egy megfelelő elosztóra beruháznod(1-2 ezer), de sok fejtörést megspórolhat neked.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
Livius
őstag
válasz Beniii06 #82548 üzenetére
Amúgy a Google-vel keresgélek 1200 MHz-ig jó osztót, de nem is találok. Így nehéz lesz az ED3.1-re akár magamtól rákészülnöm. Amúgy egy sima 1000 Mhz-es kettes osztóban sincs HPF szűrő szerintem, nálam nincs külön TV ág meg Data ág.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
tomp
félisten
Nem én raktam be hanem a technikus. Igen, az osztó után a tv ágra kötötte ami hatására a net is javult. Izolátor előtt 48-ra is felment a feltöltési frekik jelszintjei és szétestek az alacson frekin lévő tv csatornák. Berakta és a tv megjavult, net frekik beálltak 43-44-re. Azóta pedig a feltöltés is magasabb. Pedig előtte is megvolt a 22Mbit.
512/28mbiten ketyeg a CB.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást