Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Na kérem, volt nekem az a problémám, amit korábban itt meg is osztottam a kedves fórumtársakkal, hogy letöltéskor a max. sebesség elérésekor megszakadt az internet-kapcsolat, sőt, az utóbbi időben már egy sima speedtest elindítása is elég volt ehhez. 240-es netem van, és amint a sebességmérő megközelítette vagy éppen csak elérte ezt az értéket, már esett is vissza a virtuális mutató, és másodperceken belül elszállt a net.
    Egy bridge-be tett Ubee HGW után kötött ASUS RT-AC68U osztja nálam a netet, és sehogysem tudtam 100%-os biztonsággal eldönteni, hogy a UPC-s eszköz vagy a saját routerem a hibás a jelenségben, de egyre inkább a saját ASUS-ra gyanakodtam ill. annak a legutolsó firmware-ére, mivel a net megszakadásakor általában elég volt csak ezt újraindítani, hogy helyreálljon a kapcsolat. Plusz amikor kipróbáltam, hogy kiiktattam a saját routert, és közvetlenül az Ubee-ra dugtam a letöltő gépet, akkor sosem szállt el a net.
    De mivel erősen bízom a saját routeremben, és még a látszat ellenére is nehezen akartam elhinni, hogy az én eszközöm nem működik megfelelően, ezért tegnap besétáltam egy UPC-s üzletbe, és előadtam a problémámat egy nagyon kedves ügyintéző csajnak, akit nekem dobott a gép. Mondtam neki, hogy ha szerelőt hívnék, akkor az ugye legjobb esetben kicserélné az Ubee-t egy másikra, de én nem kérhetek olyat, hogy ne Ubee-t adjon, és akkor lehet, hogy semmi sem oldódna meg, plusz még az 1500 Ft-os kiszállást is ki kéne fizetnem, ha a pár perces ottléte alatt nem találna hibát az ember. Erre a csaj hátrament, és előhozott nekem egy bontatlan Compal HGW-t, azzal, hogy vigyem haza, próbáljam ki, és ha jobban muzsikál, mint az Ubee, akkor tartsam meg, és adjam le náluk másnap az Ubee-t. (Elmondta azt is, hogy új előfizetőknek egyébként már csak 30-as és 60-as nethez adnak Ubee-t, afölött már mindenkinek ezt a Compalt adják.) Még ott helyben be is regisztrálta nekem a Compalt, így mire hazaértem vele, csak be kellett kötnöm az Ubee helyére, és egyből működött is. A menüjében letiltottam a wifit (ez dual band-es készülék, szóval elvileg párhuzamosan szór 2,4 és 5 GHz-en is, nem úgy, mint az Ubee), áttettem bridge módba, majd újraindítottam a rákötött ASUS routeremet.
    Ezt követően elindítottam pár letöltést, futtattam többször is speedtest-et, próbáltam terhelni, csúcsrajáratni, kiakasztani a magam szerény eszközeivel, és sosem szakadt meg az internet-kapcsolat, nem úgy, mint korábban az Ubee-val. Mikor egyszerre töltöttem több nagyméretű fájlt, akkor egyszer annyi történt, hogy egy-két percre visszaesett a sebesség nullára, és megállt minden letöltés, mintha megint megszakadt volna a net, de aztán magától helyreállt minden, és egyszer csak folytatódott a letöltés. A speedtest-ek mindig maximum vagy ahhoz közeli sebességet mutattak, és mutatnak azóta is, viszont a torrent mindig csak olyan max. 17-18 MB/s-al jön, ami azért messze nem éri el a 240-es csomaghoz tartozó elméleti maximumot... Korábban az Ubee-val felment ez simán 25 MB/s fölé, de ugye ott akkor meg is szakadt a net. Szóval most legalább nem szakad meg, ennyiben egész biztosan segített az Ubee-Compal csere (és akkor ezzel az is valószínűbb lett, hogy mégsem az én saját routeremmel volt/van gond), de azért jó lenne, ha torrentezésnél ki tudnám használni a teljes sávszélt, máskülönben nem sok értelme van a 240-es csomagnak.
    Hát itt tart most az én kis sztorim, és bocs, hogy egy kicsit hosszú lett a bejegyzés.
    Ja, még egy dolog: a Compal nekem sokkal jobban tetszik külsőre is, mint az Ubee. Fehér színe jól passzol a nappalim bútorához. Ezt gondoltam, még SZAKMAILAG megjegyzem. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák