Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Szert tettem egy uap-ac-pro -ra, egyelőre csak teszt jelleggel, de mivel beválni látszik, ezért folytatom az építkezést még 1-2db-al, illetve egy valn és poe képes switch-el. Annyira viszont nem szippantott (még?) be a dolog, hogy unifi cuccokba ruházzak be, egyelőre a magam számára rugalmasabbnak éreznék valami használt cisco switchet, illetve routernek egy inteles pf/opensenset, de még nem döntöttem :)

    Szeretném viszont mindenképpen használni az AP-knál a roamingot, illetve azt, hogy az ssid-kat vlanokkal szeparáljam. Más unifi feature nem igazán érdekelne. Ugye ezekhez nem kell USG, vagy unifi switch? Ha jól értem a doksikat és a community fórumokat akkor nem, illetve logikusan belegondolva sem, de a manapság tomboló vendor lock-in jelenségek mellett én már nem lepődök meg semmin :)

    Illetve még egy kérdés: azt jól láttam, hogy a CloudKey 100%-ban egyenlő egy akármin futó Unifi Controller sw-vel? Arra gondoltam, hogy egy random desktop gépemre felteszem, beállítom vele amit kell, aztán nem is futtatnám, csak ha fw-t kell frissíteni, vagy 2 évente egyszer a beállításokon változtatni. Ez így járható út, vagy benézek valamit?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák