- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
strandkorlát
csendes tag
Múlt héten egy kis irodába voltam egy olyan személlyel akiről most kedd délelőtt kiderült hogy pozitív (se hétfőn se kedden nem volt már bent). Egyenlőre semmi tünet nem jelent meg, nincs hőemelkedés (naponta többször mértem), okosórával SpO2 és pulzus mérés se mutat semmi szokatlant. Lehetett olyan szerencsém, hogy a hétvégén kapta el? (Természetesen dolgozni ugyanúgy kellett menni )
-
HÁZIGAZDA
válasz strandkorlát #9451 üzenetére
múlt héten mikor? mivel péntek van, az 7+ nap, valószínűleg megúsztad
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tttttt2
csendes tag
Ha tegnap délután regisztráltam online, de ma délután még azt mondja a rendszer, hogy NEM, az standard? Mennyi most az "átfutás" ideje ?
-
adalbert1
veterán
válasz polonic #9432 üzenetére
Azért a vakcínák elosztásának szervezését (vagy épp nem szervezését) felháborítónak tartom, mikor már mindenhol azt olvasom, hogy nálam fiatalabbakat oltanak rengeteg helyen, nekünk meg annyit tud mondani a háziorvos, hogy jelenleg még a nálunk idősebbeket oltják...
Ringman: jobbulást!
Parci: mi oviba tuti nem engedjük a gyereket, legalább a 2 oltásunkat ki akarjuk mi is várni, illetve megfigyelni, hogy gyerekeknél milyen irányba mennek az új mutációk, számukra az oltások fejlesztése. Mivel még az első oltásunkat sem kapta meg egyikőnk sem, így lehet, hogy ebből nyár végéig nem is lesz semmi...
szerk.: Szerintetek fogorvoshoz vajon mekkora kockázat elmenni?
Annyiból nem tartom kockázatosnak, hogy autóval megyek, reggel 8-ra (tehát még a többi páciens nem telitette a helyiségeket aeroszollal), jobb időben tavaly is nyitva volt náluk az ablak, tehát szellőzés is volt, az orvoson és asszisztensen maszk van.
Viszont annyiból zavar, hogy itt egy 20-30 percig maszk nélkül leszek, kérdés, hogy ha az orvos vagy az asszisztens tünetmentes terjesztő, akkor vajon mekkora az esélye, hogy megfertőznek, úgy, hogy rajtuk maszk van, és van megfelelő szellőzés (szerintem elenyésző, kérdés, hogy esetleg aki nálam tájékozottabb a témában, az lát-e valami olyan kockázatot, amit esetleg én nem)?[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz adalbert1 #9456 üzenetére
Ezzel egyetértek. Amikor feleségem már megkapta mindkettő oltását, akkor pl a szüleimnek még semmi. És én is tudtam akkor korábban olyanról, hogy jóval fiatalabbaknak már adtak.
Aztán most meg oda jutottunk, hogy 3 hete a szüleim első oltásától számítva egy lemondott sputnyik után én jövök. -
félisten
Nalunk az van, hogy az osztalyokat tudjak teljesen izolalni (ergo a 12 gyerek csak egymassal es a tanitoval erintkezik. Az csaladok fele szivesen vinne a gyereket suliba (kulonbozo okok miatt, de sokan mar oltva vannak, a tanitok mar 2 hete oltottak Pfizerrel, etc.). A masik fele inkabb nem vinne meg. Igy megegyeztunk, h csinaljuk tovabb az online oktatast, mert az jobb, mint a hibrid, es hetente szavazunk, h valtozzon-e.
Ez tok jo, tok konstruktiv, de kar volt azert rank tolni annak a felelosseget, hogy ezt eldontsuk.
while (!sleep) sheep++;
-
fatal`
titán
Anyám ha megnyomja akkor még mindig érzi, 15 nap után. Nekem is kicsit, de még csak 4 napos.
Én egyébként azért fogadtam el a Sputnikot, mert elég jó és most még szerintem mindegy, legyen védettség a Britre. Majd a mutációkhoz rálövetek egy mRNS-t jövőre (előbb szerintem nem lesz).
Egyébként azt lehet tudni, hogy megy már a klinikai fázis a dél-afrikaira, brazilra jó koktéllal (Pfizer, Moderna)?
-
nagyúr
Moderna: fél évvel a második oltás után is jól véd a vakcina az összes vírusvariáns ellen [link]
Az amerikai cég bejelentette azt is, hogy megkezdte vakcinája egy új változatának a tesztelését, amelynek célja a legelőször Dél-Afrikában azonosított vírusváltozattal (B.1.351.) szembeni védelem.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Ispy
veterán
Feleségem munkahelyén most oltottak astrával, ő nem kérte, mert szerinte rizikós (vannak gondjai).
Ha most nekem astrát ajánlanak majd, akkor gondolom nyugodtan kérhetem, vagy most végül hogy áll ez az egész astra ügy?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
titán
válasz Soulfly842 #9436 üzenetére
Ennyiből is jobbak azért az mrns vakcinák, ott nem találkozni ilyen mellékhatásokkal (ha mégis, akkor csak elvétve).
-
Soulfly842
addikt
válasz kw3v865 #9449 üzenetére
Itt a fórumon visszaolvasva a korai időszakra, vagy fórum társak is megerősíthetik:
Én pl. nem a jelenlegi hírek türékben húztam le az Asta-t, hanem idejekorán, amikor a médiakommunikációjukon látszódott, hogy folyamatos önellentmondásokkal van tele... Többet ért nekik a média-marketing, mint a tények valós közlése.
Egy ilyen termékben, ami parasztvakítások árán akar látszat-transzparens lenni - én nem tudok hinni! Én már kukáztam őket - az idő ezt az (elő)ítéletet csak megerősítette.
-
titán
válasz Soulfly842 #9469 üzenetére
Igen, akkor is inkább hőemelkedés, levertség, nem szájzsibbadás és hetek múlva visszatérő jelenségek.
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz kw3v865 #9462 üzenetére
Kérdés, hogy (a Szputnyik spéci 2. körös adagokon kívül) melyik típusból mennyi várakozik néhány napon belül beadandó második oltásra. Valószínűleg az Astrából semennyi (a 3 hónapos intervallum "csodákra képes" ebből a szempontból, de a kínaiból és a két mRNS alapúból el tudom képzelni, hogy jó néhány az bizony második adag lesz pár napon belül.
Viszont e szerint, utánpótlás nélkül (bár állítólag pont a Pfizer/Biontech pl. elég szép adagot szállít az EU-nak még ebben a hónapban), akár már jövő héten teljesen lefulladhatna az oltási tempó, és nem a regisztráltak száma, hanem az oltóanyag hiánya lehetne a korlátozó tényező egy időre (egy-két hétre?).Endure. In enduring, grow strong.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz adalbert1 #9251 üzenetére
Nálunk az intézményvezető elfogadja a szülői indoklást és igazoltnak tekinti a hiányzást.
Elvileg 3 éves kor felett van óvodakötelezettség.
Mi megvárjuk az őszt, mert amúgy is évvesztes a gyerek és a kiscsoportot kezdené ismét. Addigra talán elég sok embernek lesz védettsége és így reméljük kisebb eséllyel fogják terjeszteni a Covidot a gyerekek ha már a szülők/nagyszülők/óvónők többsége be van oltva. Bár ezt az újabb mutációk megbonyolíthatják.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
törölt tag
Telex: Érettségiző diákokat oltanak koronavírus ellen Szlovéniában
a veszélyeztetett, krónikus beteg gyerekek szülei is bekerültek az elsőbbséggel oltandók csoportjába
a 18. életévüket betöltő tanulókat az AstraZeneca-, a 18 éven aluliakat pedig a Pfizer/BioNTech-féle vakcinával oltják be -
Soulfly842
addikt
Szépen sarkítják manapság, hogy a koronavírusba sokszorosan annyi vérrögképződéses eset van, s a vakcina még mindig jobb, mint maga a vírus.... de én megmondtam a páromnak, hogy a legveszélyeztettebbek ebben a 25-58 év közötti nők, az esetek többsége is hozzájuk köthető. A jelenlegi vakcinahelyzet tükrében 1-2 hét alatt kap másikat, ha azt kínálnák fel - ne vállaljon felesleges kockázatot, hiszen alapban is home office-ból dolgozik (telko multi, támogató kolléga). Felesleges ebbe belemenni. Sokat olvasok ez ügyben - de én nem javaslom, viszont döntse el ő. Tudom, ezernyi más tényállás van, ami hasonló kockázattal jár, még a fogamzás gátlás is, de ő erről alapban is máshogy gondolkodott mindig - így az, hogy elutasítsa - ha azt kínálták volna fel - illeszkedett volna a gondolkodásába.
Szputnyik lett helyette
-
kw3v865
senior tag
válasz Gothmog #9471 üzenetére
Erre a hétre (az oltási hét szerdától keddig tart hivatalosan) 250 ezer Pfizer érkezett, ebből 150 ezer megy normál, első körösre (a többi 2. körre vagy tanároknak). Astrából csak 28 ezret kaptunk most, de maradt még belőle elég sok előző hétről. Valóban, kifulladhat az oltási tempó, ha nem érkezik a jövő héten komolyabb szállítmány. A szívás az, hogy a Janssen leállt most 28 ezernél, egy ideig nem fog szállítani, és az Astra is nagyon korlátozott számban, de legalább nem kell tartalékolni a 3 hónap miatt. Egyedül a Pfizer nyomatja az elvárt tempóban, ezért azt amúgy is eloltják gyorsan. Orbán ezért a kínai szállításokat akarja felgyorsíttatni. Azonban az se megy olyan gyorsan, mert azokat be kell vizsgálni, ami kb. 1 hét.
-
Ringman
nagyúr
köszi mindenkinek!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
chewycl
tag
Kicsit dühítő, hogy a 19 éves nem rég regisztrált ismerős srácot beoltották ma pfizerrel, én meg kb 3x hivtam ugyan azt a háziorvost a héten és "még nem én vagyok a soron" meg valószinuleg szputnyik vagy AZ lesz a fél vese ellenére is, mert jelenleg "a fiatalabbak csak AZ-val vagy szputnyikkal oltjuk". Zseniális
-
nobela
senior tag
válasz Gothmog #9471 üzenetére
"akár már jövő héten teljesen lefulladhatna az oltási tempó, és nem a regisztráltak száma, hanem az oltóanyag hiánya lehetne a korlátozó tényező"
Bármit hazudnak az M1-en, MOST IS az oltóanyag hiánya a korlátozó tényező!
Még Budapesten is regisztrált 60 évesek várnak oltásra több helyen.
[ Szerkesztve ]
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Jablocskov
tag
válasz Ringman #9408 üzenetére
Ezzel tulajdonképpen nyíltan elismerte, hogy azért nem tesznek semmit a járvány megfékezése érdekében, hogy növeljék az oltakozási hajlandóságot. Nem mellesleg igazolva legyen a keleti vakcinák beszerzésének szükségessége, és mire jön a foci eb addigra meglegyen a megfelelő átoltottság, nehogy fél házzal kelljen rendezni a meccseket.
Jobbulást nektek, remélem könnyen átvészelitek!
-
Ringman
nagyúr
Menczer Tamás a facebookos videójában kifejtette, a következő hetekben 3,9 millió vakcina érkezik Kínából és 780 ezer Oroszországból. Ez a mennyiség jelentősen segít majd a járvány legyőzésében.
[link]akkor lesz bőven oltóanyag
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
válasz kw3v865 #9475 üzenetére
Április 1 millió Pfizer, a Janssen szünet miatt a Pfizer 50 millió extrát szállít az EU-nak második negyedév során, lakosságarányosan ebből a plusz adagból kb. 1 milliót kaphatunk. Csak még nem tudni már április maradék hetétől, májustól folyamatosan vagy csak június végéig, valamikor biztos megjön ez is.
Amerikaiak jól haladnak, minél előbb végeznek, annál több mRNA jut a világ többi részének:
És hát sajnos hány millió AZ áll náluk egy hónapja a raktárakban:
The U.S. Is Sitting on Tens of Millions of Vaccine Doses the World Needs - The New York Times
Amíg túllépnek a vérrög témán, addigra ott lesz nekik a Janssen, ha most postáznák máshova az AZ készleteiket abból se lenne semmi hátrányuk.
EU-ban a lettek jelezték átvennék a dánok által leállított AZ készleteket.[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
válasz kw3v865 #9486 üzenetére
olyan szerződést kötött trump a gyártókkal, hogy nem lehet elajándékozni az oltóanyagokat:
“We Are Hoarding”: Why the U.S. Still Can’t Donate COVID-19 Vaccines to Countries in Need
-
kw3v865
senior tag
válasz Soulfly842 #9488 üzenetére
Más. Itt várnak még a CureVac-ra (nagy csönd van vele kapcsolatban) és a britek pl. a Valneva francia cég "elavult", inaktivált vakcinájából 100 millió adagot rendeltek.
-
t72killer
titán
válasz Ringman #9489 üzenetére
100%, hogy így volt nem kicsit olcsóbb. Jótét lélek gyógyszergyártók gondolták, inkább vastag pénzért szeretnék eladni a cuccot Nicaraguának, Üzbegisztánnak és Magyarországnak is, mintsem ezek valami ingyencsomagot kapjanak USA-tól.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Dare2Live
félisten
en azon vagyok ledobbenve hogy mindenki tudja mi a helyzet megis kuss van. alig van 1-2 orvos komplett morol aki ki meri? mondani ami van?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
athomi
veterán
válasz Ringman #9423 üzenetére
3 hónapig nem adják, ha lefertőződtél? Úgy tudtam gyógyulás után 1-2 héttel adható. Mi újrafertőződtünk, úgy néz ki 4 hónapnál biztosan nem tart tovább a saját immunvédelem...
Én most vagyok túl rajta, 5-6 napig lappangott bennem mire beindult egy 3 napos láz. 5. napon kivizsgáltattam magam (CT, EKG), kisebb kétoldali tüdőgyulladásom volt (ha nem megyek el kivizsgálásra valószínűleg sose derül ki a tüdőgyulladás). Szívemmel szerencsére minden oké. Aztán 2 napig csak émelygés, semmi más, majd 3 nap esténkénti hőemelkedés. Most 4. napja nincs panaszom, mégse vagyok még a régi önmagam.
Napi 25-50 km-t tekertem kerón eddig, azt se tudják megmondani mikor kezdhetem el újra a "munkát", csak annyit mondanak, hogy ne sportoljak.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Soulfly842 #9474 üzenetére
nálunk is így lett neki sputnik astra helyett. aztán, azért gyanítható, hogy az is rögösít, szóval figyelünk.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
igen, most ez a protokoll, de ha lesz több vakcina, akkor ezen is módosíthatnak majd.
Kaphat-e oltást aki átesett COVID 19 betegségen?
Azon személyek is olthatók a vakcinával, akiknél 3 hónapon túli igazolt SARSCoV-2 fertőzés szerepel.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
daneel_hu
addikt
A többség nem fertőződik le 4 hónaposan.
A saját védelmem is tovább tartott volna, ha nem oltatom be magam, de nálam voltak antitestek is bő 4,5 hónappal a betegség után.Ha valakinek tünetmentes az első, az nem biztos hogy védett lesz.
Sok mindent nem tudnak még a betegségről. -
Soulfly842
addikt
válasz kw3v865 #9490 üzenetére
Várnak itt mindenre, hátha történik valami csoda és nem kell konkurens gazdasági erők vakcinájához nyúlni, s marahat az önnön maguk gesztenyéjének kapargatása. De ez egyelőre nem működött, s érdemében hónapokkal később kezdtek el érdemében tárgyalni, vizsgálódni ezekkel szemben, mint az érdek-vakcinákkal.
Azt, hogy hogyan változott meg ebben az európai érdekháló, s hogyan alakult át a korábbi precíz lényegretörő, következetes mentalitás: tökéletesen mutatja a németek tesze-toszasága az oltások kezelésében.
Persze, jöhetnek itt még újak is, de jelenleg ott állunk, hogy a világnak még mindig csak a 6%-a (!) kapta meg az első oltást, s ez azokban az időkben amikor egyre több mutáció találkozik egymással egy világszintű tenyészetben - ezt nem hívnám optimális 'lehetőségnek' még a 15% is világszinten sok-sok-sok-sok hónap lehet! - Mindezek értelmében azt kell, hogy mondjam, hogy az európai kultúrkör, a szokásos kirekesztésével (ez nem újkeletű probléma politikai színezet - még ha a szűk objetkív ezt is diktálná sokaknak - tess' Nietzschét (persze, nem a világháborúk öncélúan kiforgatott mivoltjában; hanem az európai, mint olyan általános kritikájában - most is ezt játszuk, ami nem az európai kultúrkörtől való - ha megmagyarázható - akkor az az ördögtől való), vagy több gondolkodót olvasni), ami kódolva az emberekbe: ez - hogy OV-nek is kedvezzek: a nevetséges félremagyarázásai, féligazságai ellenére - öngólok sorozata most a napjaink emberiségének.
Kockázat, haszon, elérhető jövőkép. Elenyésző a kockázat még a rosszul teljesítő vakcináknál is, vigyék el olcsón szegényebb népeknek, s a kicsinyes öncélú gondolkodás helyett kezdjen el inkább mindenki oltani, mert különben nagyon nem lesz jó a vége. A mutációs ráta egyre csúnyább variánsokat fog szülni, ahogy a 'vakcináció védőhálóján' kell átverekedni magukat. A lehetőségek tárháza ehhez most végtelen - és mi, az emeriség nevetségesen lassan haladunk (globálisan)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EA Sports WRC '23
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJi Mini 3 Pro + Rc
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest