Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz mozso #69795 üzenetére

    "Azaz ha 2-3-4-5-6-7-8-9x akkora a fertőzöttszám, ők akkor is azt mondják, hogy a fertőzöttek száma stagnál. Csak akkor jeleznek a másik színnel, ha több, mint 10x a növekedés."

    Érdekes lenne látni a részletes adatokat, de én nem vagyok biztos benne, hogy sokkal előrébb lennénk. Már a bevezetőben említik, hogy az ürített vírus kópia egyénenként nagyon változó lehet (1 ezer - 10 millió / gramm) valamint erősen függhet a konkrétan terjedő variánstól is. Azt is írják, hogy a mérést befolyásolhatják ismeretlen faktorok (pl. említik az ipari szennyvizeket, amik nem egyenletes tempóban érkeznek (roncsolják a vírus részecskéket?), és úgy tudom, hogy sok helyen a csapadékvízzel is keveredhet pl. a szennyvíz (hígíthatja).) Mint írják: "az előrejelzés minősége azonban az egyes nagyvárosokban nem egyenletes". Szóval az, hogy múlt héten 4 egységet mértek, most meg 7-et, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy tényleg nőtt a fertőzött szám, lehetséges, hogy csak arról van szó, hogy most jobbak a mérési körülmények.

    Ahhoz pedig, hogy a szennyvíz alapján valós fertőzött számot lehessen becsülni, folyamatosan "kalibrálni" kellene a rendszert, azaz össze kellene vetni a szennyvízben mért adatokat valamiféle statisztikai felméréssel (időnként pl. le kellene tesztelni 10 ezer random embert egy adott területen), de nem hiszem, hogy ilyen vizsgálatok valójában lennének Mo-n. (Esetleg külföldi szakirodalomból indulhatnak ki.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák