Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kpityu2

    őstag

    válasz t72killer #66554 üzenetére

    Ez a szummája, ha valaki nem akarná végignyálazni:

    "A semlegesítési eredményeink összességében három következtetést támasztanak alá.

    Először is, a BA.5-bivalens emlékeztető oltás jobb semlegesítést vált ki az újonnan megjelent Omicron alvonalak ellen, mint a szülői mRNS vakcina.
    Másodszor, azoknál az egyéneknél, akiknek a kórtörténetében SARS-CoV-2 fertőzés szerepel, magasabb és szélesebb körű semlegesítés alakul ki a folyamatban lévő Omicron alvonalakkal szemben a BA.5-bivalens emlékeztető után.
    Harmadszor, a tesztelt Omicron alvonalak közül a BA.2.75.2, BQ.1.1 és XBB.1 mutatják a legnagyobb kitérést a vakcina által kiváltott semlegesítéssel szemben, ami arra utal, hogy ezek az új alvonalak letaszíthatják a BA.5-t, mint a keringésben lévő domináns vonalat.

    A tanulmánynak két korlátja van. Először is, nem vizsgáltuk a nem neutralizáló antitestek és a sejt által közvetített immunitás vírusellenes szerepét. Ez a két immunkomponens a semlegesítő antitestekkel együtt megvédi a betegeket a súlyos betegségektől és a haláltól [ 16 , 17 ]. A semlegesítő antitestekkel ellentétben számos T-sejt-epitóp oltás vagy természetes fertőzés után megmarad az Omicron tüskékben"

    Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

Új hozzászólás Aktív témák