Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • glugi

    aktív tag

    válasz vargalex #11989 üzenetére

    Szia!

    Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. A felületen formáztam, mármint azon, amit Te csináltál és a 8081-es porton lehet elérni. Ott azt választottam, hogy 128 MB swap, 512 ext4 extroot-nak és a többi ext4. Ez ment is egy darabig, aztán nem tudom mitől, de meghülyült a ppoe (írtam fentebb), utána elegánsan töröltem az extroot-os partíciót, maradt a swap és az adat. Persze megint beállítottam mindent elölről.
    Most rendben van a ppoe, az unallocated 512 MB-ból lecsíptem 100 MB-ot ext3-ként, ha esetleg nem lenne majd elég a hely későbbi programoknak, de jelenleg nincs felcsatolva /overlay alá. A másik: a minimális load-ot úgy értettem, hogy a router nincs terhelés alatt mielőtt tesztelgetem a samba-t, természetesen samba másolás közben felmegy a terhelés.

    FTP-t próbáltam, írás a hdd-re 5-6 MB/s, olvasás a HDD-ről 7 MB/s körül (laptop-router közt 25 m 100-as kábel, laptopon "minőségi" alaplapi 100-as ethernet). Tehát, ha a samba hozná ezt, mármint az olvasást, akkor tökéletesen elégedett lennék, de most is csak 1 MB/s körül volt. :F

Új hozzászólás Aktív témák