Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZooLee

    őstag

    válasz suste #4770 üzenetére

    Sziasztok,

    Köszönöm mindenkinek az ötletelést akár itt a topicban, akár privátban írt választ a kérdéseimre! Pár dolgot már kipróbáltam, gondolom leírom a tapasztalatokat hátha érdekes lehet:
    - Először kipróbáltam a teljesítmény emelésre vonatkozó ötletet, de igazából nem hozott eredményt, hiába állítottam át a javasolt CA-ra az országot, nem tűnt úgy, hogy változna az adóteljesítmény, nem látszott erősebbnek a hálózat (itt még nem is kommunikációról beszélek, hanem csak két külön gépen futtatott stumbler progival próbáltam nézni a jelerősséget) Próbáltam azt is, hogy lejjebb vettem a teljesítményt, ott sem láttam számottevő változást. Mondjuk eddig egyik TP-Link routeremen sem volt érdemi hatása a TX Power állítgatásnak, valakinek segített ez esetleg?

    Aztán előkotortam egy szintén OpenWRT-s MR3220-ast (nem mertem megszámolni hány router van otthon :) ) és beállítottam, hogy WDS-ben legyenek a 3600-assal. Működik is az összekapcsolódás, de valami mégsem stimmel, mert hiába van fent a második router, a jelerősség és a kapcsolat stabilitása nem lett jobb, olyan, mintha még mindig csak a 3600-as gyenge jelére csatlakozna a gép. Viszont mind a két router IP-jét látom, vagyis működik a WDS kapcsolat. Az alábbiak alapján állítottam be:
    3600: Access point (WDS) mód, fix csatorna, DHCP bekapcsolva
    3220: Client (WDS) mód, A csatorna, SSID, BSSID, a titkosítás+jelszó és az IP tartomány ugyanaz, mint a 3600-ason. DCHP kikapcsolva, gateway a 3600-as IP címe.

    Ahogy írtam összejön a WDS kapcsolat, mert mind a két routert tudom pingelni, bejelentkezni a LuCI-ba. Sőt, ha a 3220-asra kábellel csatlakozom, akkor rendesen tudok netezni, vagyis a bridge is működik, csak pont a wifi maradt ugyanolyan gyenge, holott másfél méterre van tőlem a 3220-as. Mit ronthattam el?

    Köszi, Z.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák