Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

Sziasztok,

Nemrégen vettem én is 3600-as a meglévő (DMA hibás) 1043-as mellett, és most álltam volna át az újra, de sajnos azt kellett, hogy tapasztaljam, hogy az általános pozitív vélemények ellenére a 3600-as wifije jóval gyengébb, mint a 1043-as volt.
    Minden beállítása ugyanaz lett, mint a 1043-asnak volt, azon aegy régebbi OpenWrt van, a 3600-ason a vargalex-féle 1.1.7., csatorna beállítást, TX-power, stb. minden ugyanaz. A "referencia" helyen, ahol eddig használtam a laptopommal a 1043 teljesen stabilan működött (~1ms körüli ping) a 3600-as alig bír csatlakozni, és akkor is csak a 2,4GHz-es hálózatra, a 5-ös nem is látszik, ha van egyáltalán ping, akkor az 5-500ms között váltakozik, de leginkább mindig ledobál. Igaz, nálunk kicsit speciális az elhelyezés, mert az egyik földszinti szobában van a router, és az én szobán kb. 2 falon és egy födémen keresztül "látszik" a router felé.
    Kérdésem, hogy ez tényleg ilyen? Olvastam véleményeket, miszerint az N-es hálózaton gyengébben teljesít, de megpróbáltam a gyári FW-el "g-only" módban, ott sem lett stabilabb. Szintén megpróbáltam, hogy feltolom a TX powert az alap 100mW-ról a firmware által megengedett 501mW-ra, de semmi változás (ennek működnie kellene egyébként, szóval tényleg tudna így dolgozni a router?)
    Több géppel próbálva a házban mindenhol ezt tapasztaltam, vagyis, hogy (jóval) gyengébb a a 3600-as, mint a 1043-as volt.

Kérdésem az, hogy mit lehetne tenni?
    - Lehet, hogy hibás a router wifije (nem tűnik valószínűnek) , próbáljam visszacserélni?
    - A 4300-as jobb lenne a 3 antennája miatt (mint a 1043-asnak van?)
    - Cseréljem le az antennákat nagyobbra az segíthet? (azt hiszem van otthon egy 8 vagy 9dbi-s)
    - Egy repeater javíthatna a helyzeten?
    - Mivel nem létszükséglet eladni a 1043-ast, és meg tudom oldani, hogy egy UTP kábellel összekössem őket a 1043-ast az emeleten elhelyezve használjam AP-ként, de ekkor nem fogja a két router "ütni" egymást?

Ha van valakinek hasonló tapasztalata, kérem, ossza meg!

Köszi, Z.

Új hozzászólás Aktív témák