Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    Topikgazda

    válasz aAron_ #6625 üzenetére

    "Most, úgy érzem, csak a diszkontráta csökkent valójában, vállalati eredmény várakozások nem. Soft landing még mindig esélyes."

    Viszont ezzel azt is mondod, hogy "this time it's different"
    Olyan ugyanis még soha nem volt hogy ekkora kötvénypiaci inverzió soft landinggal érjen véget.
    Nem találod furcsának, hogy a FED azt mondja hogy "oké, valóban kamatot fogunk csökkenteni", erre a kötvénypiac nem úgy reagál hogy "megmondtuk" (és semmi változás a hosszú kamatokban), hanem úgy, hogy "Elismeritek, igen? Akkor még az eddiginél is nagyobb visszaesést árazunk be".
    Számomra ez úgy hangzik inkább hogy "Elismerte a FED hogy gáz van. Nem tudjuk pontosan mi, de valahol valami eltört. Ennek a kockázatát be kell áraznunk".

    Ugyanakkor igazat adok neked, hogy sosem tetszettek ezek a "kötvénypiac mást gondol mint a részvénypiac" magyarázatok. Egyazon világban/gazdaságban működnek, tisztában van mindkettő azzal hogy mit csinál a másik. A bemenő adataik is megegyeznek. Akkor hogy "gondolhatnak mást" :F
    Abban látok különbséget köztük hogy melyik milyen időtávot néz, de furcsállnám, ha a részvénypiac valóban csak 6 hónapra nézne előre, más nem érdekelné. Persze lehet. Végülis azon az időtávon a kötvénypiac sem jelez nagy változást.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák