Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Segal #1629 üzenetére

    Pár hibás következtetés a mondandódban:
    - Ha valamilyen nemzetközi vihar komolyabban felrúgja a forint árfolyamot akkor az "egyszámjegyű" infla egyáltalán nem garantált.
    - Attól még, hogy az infla esni kezd, a kamatok komolyabb esése nem garantált. Pl. ha kétség merül fel az állam fizetőképességével kapcsolatban, akkor csak drágán fog finanszírozót találni. (Kockázati felár nő).
    - Attól még, hogy az alapkamatot csökkentik, nem biztos, hogy a bankok szívesen is adnak olcsó lakáshitelt a pórnépnek. Pl. mert az emberek sorra vesztik el a munkahelyeiket, a jelzálogot képező ingatlanok értéke meg esik.
    - Attól még, hogy olcsó a lakáshitel, nem biztos, hogy tömegesen fel is veszik az emberek. Pl. mert mindenki nyakig ül meglévő hitelben (előrehozott vásárlások a megelőző években), vagy mert amúgy jobban foglalkoztatja őket a fokozódó megélhetési válság annál, hogy ingatlant vegyenek.

    És még ezek után is kereslet-kínálat alakítja a piacot, olcsó hitelek által megemelt kereslet nem feltétlenül okoz komoly áremelkedést ha közben kínálati sokk is van (pl. mert a befektetők öntik a piacra a lakásokat a negatív kilátások miatt)

    Amit te írsz persze egy teljesen reális szcenárió. De nagyon nem garantált. 2008-2014 emlékeket ajánlom előhalászni, mennyire más világ volt akkoriban.

Új hozzászólás Aktív témák