Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tjsz

    Topikgazda

    válasz tjsz #7708 üzenetére

    Sziasztok!

    Ahogy korábban jeleztem, a wl0.1_macmode hiányzik a 140-es verziónál és éppen ezért a 2. wifi hálózatra be fog engedni mindenkit, mac filter-től függetlenül.

    Szombaton viszont olyan hibával találkoztam, amire - egyelőre - nem tudom a választ: az itthoni "fő" router-em egy Asus RT N18U, "Tomato Firmware 1.28.0000 -140 K26ARM USB AIO-64K" firmware-rel. 2 wifi hálózatom van, az 1. a belső (itthoni), a 2. pedig a vendég. Egy régi TP-Link WR1043ND routerre (nagy nehezen) telepítettem egy "OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1" firmware-t, majd megpróbáltam beállítani, hogy ez a router az 1. wifi-re csatlakozzon. Kikapcsoltam a mac filter-t az Asus-on, de a WR1043-as nem akart csatlakozni. Csak akkor, amikor felvettem a mac listára ÉS bekapcsoltam újra a mac filter-t…. Ezek után töröltem a WR1043-as ezen beállítását és a 2. (vendég) wifi-re akartam csatlakoztatni, de nem ment, csak akkor, ha a mac filter ki volt kapcsolva ill. akkor ha a mac listába felvettem. Nem értettem a helyzetet, néztem, wl0.1_macmode beállítást nem találtam az Asus-on, teljesen tanácstalan voltam. A dolog azért (is) érdekes, mert délután vendégeink voltak, az ő mobiljuk tudott csatlakozni a vendég wifi-re, mindenféle mac filter piszkálás nélkül. Este, amikor a WR1043-assal akartam csatlakozni erre a vendég wifi-re, akkor azt már nem engedte. És a további érdekesség: ezek után próbáltam egy teszt okos mobillal ugyanígy a vendég wifi-re csatlakozni és már azzal sem sikerült. Tehát: mintha a vendég wifi-n valahogy bekapcsolódott volna a mac filter, pedig ehhez egyáltalán nem nyúltam.

    Mi volt a megoldás? Az, hogy felvettem egy „a wl0.1_macmode=disabled” és a wifi-t újra indítottam. Azóta minden ok.

    Lehet, hogy a tomato olyan, hogy ha "wl0.1_macmode" nem létezik, akkor rendszerint "disabled"-nek veszi az értékét, néha pedig "allow"-nak?

Új hozzászólás Aktív témák