- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
Ha ping-elhető, akkor sűrűbben fognak próbálkozni távol keleti országból bejutni rá....... Az enyém nem az, de nem egyszer látom, hogy tibeti IP címről próbálkoznak (és hát ugye tudjuk, hogy Tibet ki alá tartozik). Többnyire azon a portokon, amelyeken keresztül a Netgear-ek törhetőek....!!!!
Szóval a javaslatom: inkább kapcsold ki a ping-elési lehetőséget!
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Victoryus #7199 üzenetére
A hálózati kártyának fix IP címet 192.168.1.35 (az utolsó 2 és 254 közötti legyen) és a maszk 255.255.255.0
Egy böngésző előzményei legyenek kiürítve (explorer is jó) és megnyitva, ... beírva a címsorba felül 192.168.1.1 ennek a végén villogjon a kurzor.
Pingeled a192.168.1.1-et , amikor reagál akkor ütöd az entert a fenti villogó kurzorra. ..... ????
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
stigma
addikt
válasz Victoryus #7205 üzenetére
Nincsmit, én is szenvedtem vele, Win tűzfalat + vírusirtót is kilőttem de enm akart menni.
Hát akkor kipróbáltam a másikat, ott nem volt gond vele.Viszotn egy dolgot nem próbáltam.
Mivel a képen Ip cím szerepel, alatta jelszó, da nem írtam be hogy ,,admin" ami az alaéprtelmezett jelszó, és lehet ez volt a gond.Mindegy, lényeg hoyg összejött, mindig utólag okos az ember
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
csixy
addikt
válasz Victoryus #7205 üzenetére
Ha sikerül, akkor majd a root admin párossal kell belépni és egyből törölni az nvramot:
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory(thorough) -> OK
Újraindul és lehet configolni.
Újraindulás közben, lehet , hogy átmenetileg bejön a CFE, de nyugi , túl fog rajta lépni.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
stigma
addikt
Akkor nézzük miket csináltam eddig meg:
1. Fix ipc a HTPC-nek:
BAsic - Static DHCP/ARP/IPT => itt MAc cím alapján hozzáadtam az HTPC-t. Ez tuti jó, mert a Status/Device list-nél ha a gépnél lévő stat ikonra katitnttottam alapban hozzáadta hogy fix ip-t szeretnék kiosztani neki.2. DDNS kliens megadása:
Basic - DDNS:
Termézsetesen a feketével jelzett résznál a jelszót írtam be.
Itt mivel 1 db DDNS címem első körben csak a sima Non SSL-t használok: (Link-eredeti oldal =>https://www.dynu.com/DynamicDNS/IPUpdateClient/Custom)Update one domain name
Non SSL: http://api.dynu.com/nic/update?hostname=example.dynu.com&password=PASSWORD
3. Port forwarding:
Itt számos porot használok:
21- FTP miatt, ami majd ha Cloud elkészül törölni fogok.
8895,1900,51413 -Transmission miatt
Illetve remélem jól felvettem az általad mondott portokat, gond az ha 1 külső port 2 belsőre mutat? 80 és 443-ra?4. Rész
Port Forwarding - UPNP
Az alábbi 2 dologt pipáltam ki amik nem voltak eddig engedélyezve. Rosszil tettem? Netes leírás alapján azt írták legyen mindkettő kipipálva.Enable UPnP - Pipa
Enable NAT-PMP - pipaPróválkoztam eddig telótról, mobilnetről, hogy csatlakozom az FTP-re ami itthon van de sikeretelenül sajnos.
És pingelést kikapcsoltam: ADvanced - Firewall - Respond to ICMP ping :pipát kivettem.Segítséget köszönöm , ma+ holnap még utánaolvasok mi volt a ,,user error" amit elkövettem.
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
Topikgazda
1. Ez így ok. DE: a HTPC-t tudod ping-elni ezen az IP címen? Ha igen, akkor minden oké. Ha nem, akkor indítsd újra a HTPC-d. Ugyanis: ha a static DHCP beállítása előtt volt bekapcsolva a HTPC-d, akkor lehet, hogy kapott egy pl. 192.168.1.100-as címet és legközelebb csak akkor fog újra IP címet kérni, amikor a "lease time" letelik. Ekkor fogja a neki szánt 192.168.1.12-es címet kapni.
2. Okénak tűnik.
3. Port foward: szedd szét külön-külön portra a 80-t és 443-at. Pl. 8080 -> 80, 8081 -> 443. A tomato féle egyéb ottani példákat pedid töröld (felesleges)!!! "ex: ....."-el keződik ezen soroknak a leírása.
4. UPNP: ha nem használja semmi cuccod, akkor kapcsold ki, teljesen. Biztonsági okok miatt.
-
stigma
addikt
Akkor a fejlemények:
Portok-at az alábbira módosítottam a leírások alapján:
Asztali gépemről cmd-ben kiadtam az alábbi parancsot : ping stigma.dynu.com
pingelés sikeres volt ~ 2ms-os időkkel, mind a 4 csomag célbaért.UPNP +NAT-PMP : kikapcsolva
Viszont, ha olyat csinálok, hogy asztali géről próbálok az FTP-s useremmel belépni belső hálón az FTP-re akkor nem enged.
cím: stigma.dynu.com:21 (ha ezt 192.168.1.12:21-re átírom akkor megy)
user + jelszó jól kitöltve
passzív módhasználta: ok.HTPC-n belső ip címet ellenőriztem, 192.168.1.12.
Igen és ami kimaradt : Administrator - Allow Wireless Access :pipaDe itt most nézem Remote Access: Disapble, ezt azonnal Enable-re állítom.
Viszont itt meg lehet adni ezena webes felületen hogy HTTP vagy HTTPS legyen a helyi elérés.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
stigma
addikt
válasz Intruder2k5 #7213 üzenetére
Hello, igen dupla Nat van.
Már nem tudom melyik topcban ebben, router gondos, vagy Asus-os topicban kérdeztem, hogy dupla nat esetén megoldható az hogy DDNS-t használjak és elérjem a gépem kintről DDNs alapján?Azt a választ kaptam Tomato segítségével megoldható.
Viszont ha nem megoldható, akkor max maradna az, hogy max a publikus ip címemmel lépjek be?
46.xx.xx.xx :21-el futok mondjuk FTP-ni?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
MODERÁTOR
Persze, elvileg megoldható, és most sem a Tomato miatt nem megy. Ha kerítesz egy olyan szolgáltató eszközt, ami támogatja a nat loopback-et, akkor fog is menni.
LAN oldalról használd a LAN IP címet, távolról pedig, másik internet hozzáférési pontról, fog menni a DDNS-es, vagy a WAN IP címes elérés is.
-
stigma
addikt
Dejó mindenki nekem segít
ASUS WAN IP: 192.168.0.21
Ezenfelül egye az alábbi van nekem:
Cisoc LAN - Asus WAN
Belső hálós címek:
- Cisco : 192.168.0.1
- Asus :192.168.1.1
- HTPc-m : 192.168.1.12 (Asus-ra dugva)DDNS-nél írja a rendes íp címem: 46.139.137.49
Termézsetesen ftp-re is van usernevem + passom.
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
Topikgazda
Akkor viszont az van, amit Intruder2k5 is írt: a Cisco-d nem szereti a dupla nat-ot.
- Ez milyen Cisco?
- Ehhez mennyire férsz hozzá? (tehát mennyire tudod a beállítasait piszkálni?)
- Miért kell az Cisco? Nem lehetne azt, hogy a Cisco-t kiveszed és csak az Asus-t használod?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
stigma
addikt
Sajnos nem. Cisco a hülye szolgáltatós routerem (Tréhome), amit 4 éve kaptam lassan.
Dupla Nat azért van, mert ha Bridbe módban használom a másik routerrel egybekötve akkor katasztrófa minden. Lassan töltenek az odlalak, hülyén fogalmazva elfogy a netem, és sokszor szakadozik.
Hozzáteszem az azért kellett 2. router mert sokan van 1 légtérben és Cisco nem bír 10+ eszközt (laptop, telefonok, tabletek, HTPC folyamatosan letöltéssel.
Dupla Nat esetén a legtöbb feladatot a 2.lagos router csinálja , így azóta nincs bajom a nettel.
Vagy menjek a T-home-ba és burítsam rájuk az asztalt, hogy adjatok egy új modemet és ne ilyen szar routert.(Már bocsánat)
-
stigma
addikt
válasz Intruder2k5 #7219 üzenetére
Igen pontosan, ahogy modnod.
De azt nem értem, hogy én angyon orülnék annak mint ami a Diginél van.
Otthonra behozzák a kábelt, és veszel magadnak egy routert, vagy vehetsz a digitől is egyet, ami egy átlagfelhasználónak megfelel.Bocs az offért.
-
MODERÁTOR
Egyébként igen, sajnos a Telekom-nál elég rossz tapasztalatok vannak a CISCO HGW-vel, még UPC-nél ennek pont az ellenkezője, "ott az az isten". Lehet nem ártana cserét kérni, persze az sem mindegy mire, mert az igazi az lenne, ha menne modem módban, és az ASUS csatlakozna a netre, így nem lenne dupla NAT-od. Hogy melyiket lenne érdemes kérni, abban inkább a Telekom topikban tudnak segíteni, talán az új Sagemcom a nyerő, a 24/8 DOCSIS csatornájával. Persze kérdés, hogy kapsz-e ilyet...
DIGI-nél más a helyzet, ott sok helyen csak LAN kábel jön be, ott nyilván tehetsz rá olyan eszközt, amilyet akarsz. De a DIGI-nek is van optikai hálózata, ott már kapsz egy ONT eszközt az üvegszál végére, ami szintén elkerülhetetlen, azt nem cserélheted le sajátra.
Amúgy nekem is CISCO-m van a UPC-től, de bridge módban használom, és semmi bajom sincs vele évek óta.
-
MODERÁTOR
-
stigma
addikt
válasz Intruder2k5 #7224 üzenetére
Köszönöm a segítséged részedről is.
Sajnos már volt bajom T-home-al mert Győrbena belvárosban lakom, ahol eléggé zsufult minden, hibáj lenentettem arra hogy 1 óra pingelés alatt kb 60x szakadt meg 1-2 mp-re a netem ami részemről katasztrófa mert nem ezért fizetek 10k környéki összeget.
Szerencsémre egy értelmes srácot kaptam, akivel elbeszélgettem és mondta hogy itt is T-home-nál belvárosban pár ember ugyanezt a hibát jelentette le mint én, nekik is van vagy nincs másodlagos routerük, de szar az egész. (bocs a kifejezésért)
Szerintem az lesz , lehet burítok mindent, átolvasom a Telekom topic-ot és bemegyek személyesen a T-homehoz ha kell fizetek érte csak cseréljék ki.
Köszia segítséget.
-
stigma
addikt
válasz Intruder2k5 #7225 üzenetére
Igen IPTV-s előfizum van viszont azt emiatt egy Speedport egységet az IPTV-hez melyet ha jól nézek telefonkábelen jön. Azt mondták topológiaváltás lesz Cisco-t vissza kell vinnem T-home-ba de azóta sem történt meg, arról megy a netem.
AAz IPTV-s egységem egy Speedport W 724V Ci egység melyet megnéztem és fogad elvileg Wlan-t is, ethernet lehetőség is van rajta.
De nem akarok offolni abbahagyom.
-
Mr Dini
addikt
Ha dupla NATod van, de nem megy a dolog, tegyél egy próbát a DMZ kikapcsolásával és forwardold ki kézzel mindkét routeren azokat a portokat, amiket szeretnél kitenni.
Én hasonló cipőben jártam, valamiért a DMZ nem működött megfelelően... Viszont a port forwarddal ment a dolog. Mondjuk aztán felfedeztem a Passthrough-ot.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
stigma
addikt
Akkor DDNS kilőve már csak egy kérdés:
Ellátogatok erre az oldalra:
http://www.canyouseeme.org/Itt feljön az ip címem, 21, 8081 és 8081-es portokat tettem be port forwardingba.
Ezeknek jelen esetben nem menek.Ha DDNS-t feladnám akkor direkt ip-vel mennie kell a cloudnak , amit tervezem ugye?
Itt még a Nextcloud-nál van egy config fájl ahova meg kell adnia megbízható ip-t ha oda meadom akkor elvielg mennyi kellene ugye?
http://46.139.137.49:8080/nextcloud/
Így akkor el kellne érnem ugye?
-
MODERÁTOR
válasz Mr Dini #7228 üzenetére
Nem a DMZ-vel a gond, tjsz megpróbálta, és eléri az FTP-t, csak stigma nem éri el a saját LAN-járól, ami már a NAT Loopback hiánya miatt van. Máshonnan minden elérhető szerintem, IP-vel és DDNS-el is, csak a saját LAN-ről nem tudja elérni külső címekkel.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Mr Dini #7228 üzenetére
Köszi szépen neked is, végén egy stáb fog nekem segíteni.
Akkro azt mondod, a Csico-ba kapcsoljam ki a dmz-t és szedjem ki az Asus Ip címét (192.168.0.21 - Asus WAN IP)
Cisco routeren adjam meg a 192.168.0.1-es ip-hez azokat a portokat amiket ki akarok engedni.
Asus-hoz tegyem ugyanezt, vagyis, ott már megtettem, mert a rá csatlakozó HTPC-re már kiengedtem.Passthrough?? Ez mi is pontosan?
-
Mr Dini
addikt
válasz Intruder2k5 #7230 üzenetére
Értem.
Tehát külső IP címmel eléri a szolgáltatást belső hálóról is, de DDNS címmel nem? Ez fura, mert a legtöbb DDNS szolgáltató A rekordként kezeli a domaint.Nem olvastam nagyon vissza, de mi szükség van a belső hálón külső címekkel való elérésre?
Most látom a szerkesztést, így a külső IP-s dolog tárgytalan. De a másik kérdésem még mindig él.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
stigma
addikt
Akkor plz ezt nézzétek meg nekem, mert feladom:
ip címem: 46.139.137.49
FTP port:21
felhasználónév: ftpuser
jelszó: ftpuserTudtok az FTP-mhez csatlakozni?
Mert én próbáltam mobilnetről, telóról elérni ed sikertelenül.
Belső hálónn termézsetesen elértem (192.168.1.12), de kintről nem. Ti is így látjátok?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Nem megy. Na lássuk ezt elölről! Szerintem a CISCO-ban ne szenvedj a port forward-al, hanem használd a DMZ-t, ahova az ASUS WAN IP címét írd be, az ASUS-on pedig állíts be fix WAN IP címet, vagy a CISCO DHCP szerverében kösd azt a MAC címhez.
Az ASUS-on minden kívánt szolgáltatáshoz engedélyezni kell a távoli elérést.
-
Mr Dini
addikt
Már értem a problémád. Amit írtam, az nem megoldás erre. Azt hittem, hogy egyáltalán nem megy a külső elérés.
Valamelyik régi Tréhom boxomon nekem sem működött a külső IP-s elérés LAN-ról. Fogtam, mögé kötöttem egy saját routert, bekapcsoltam a PPPoE Passthrough módot és így a HGW modemmé vált csak. Így, hogy a routerem kezelte a hálózatot, elérhetővé vált a LANos elérés is.
De mivel Neked koaxon jön a net, nem DSL a kapcsolat, és nem PPPoE, hanem dinamikus IP van, így ez a megoldás nem játszik.
Hülye ötlet, de van rá egy workaround Tomato alatt. Mégpedig egy iptables szabály, ami az aktuális külső IP-d átirányítja a belső címre, amit el szeretnél érni... Ez nem 100%-os módszer, de ha csak a HTPC-d szeretnéd elérni, akkor menni fog. Viszont ez csak az Asusra vonatkozik, a Cisco hálóján nem fog működni.
Szvsz cseréltesd le a Cisco-t szerintem is. Ha sokáig nyaggatod őket, két hónap alatt feladják és kihoznak egy "jobbat".
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
tjsz
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #7230 üzenetére
Sajnos nem. Ugyanis: én 1. körben az api.dynu.com-t akartam elérni FTP-vel, az ment. De stigma.dynu.com az nem ment.
-
MODERÁTOR
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
-
MODERÁTOR
-
stigma
addikt
válasz Intruder2k5 #7249 üzenetére
FTPS- elérést leírtam:
jelszó: ftpuserNálam is működik belső hálón.
ÉS hihetetlen, telóról mobilnetről elérem a HTPC-t FTP-n.ip címem: stigma.dynu.com:21
jelszó: ftpuser
passzív modot hasznláok.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest