Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz poli27 #38048 üzenetére

    Akkor még egyszer:

    A CMTS mondja meg a modemeknek, hogy milyen jelszinttel szeretné látni őket a vevő oldalon.

    Namost a ranging során a CMTS és a modem megállapítják - többek között - hogy a modemnek mekkora jelszinttel kell adnia ahhoz, hogy a CMTS által megkövetelt vevő oldali jelszint előálljon. Ez a CMTS és a modem között lévő kábelhálózat csillapításától függ. Így érik el azt, hogy a különböző távolságra lévő modemek a CMTS vételi portján kb. egyforma jelszinttel jelennek meg.

    Ha a modem távolabb helyezkedik el, akkor értelemszerűen magasabb adásszinttel kell adnia, hogy a CMTS vételi portján teljesüljön a megadott érték. Ha viszont közelebb van (kisebb a hálózat csillapítása), akkor kisebb adásszint mellett is képes ezt az elvárást teljesíteni.

    A modem alacsony adásszintje tehát csak annyit jelent, hogy a modem közel van az erősítőhöz, vagy eleve kevés hop van a modem és az optikai vég között, így a hálózat csillapítása alacsony, így a modemnek sem kell "ordítania", hogy a CMTS megfelelően hallja. Ennyi.

    De nézzük meg a konkrét példát. A kollégánál 35 körüli az adásszint. Namost ha ebbe én berakok egy 6dB-s csillapítót, akkor a modem ezt kompenzálni fogja, és pontosan 6dB-vel meg fogja emelni az adásszintet: 35 helyett 40-41-gyel fog adni. Jó ez bármire is? Nem, mivel a CMTS csillapító nélkül, és csillapítóval is pont ugyanolyan szinten fogja venni a modemet. Tehát akkor baj, ha alacsony az adásszint? Nem.

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák