-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matrox1995
tag
válasz AnonymusX #146349 üzenetére
Gyakorlatilag ez egy új ONT (2 napja kötötték be).
Amúgy már mindent letiltottam benne, DHCP, tűzfal stb.
Egyszerűen ha a routeremen már van egy aktív eszköz (vezeték, vagy nélkül), akkor már beindul a pattogás.
Próbáltam direkt be is rá gépet, akkor is nekikezdett, de mérsékeltebben, mint ha az routeremen lett volna.
Lehet megpróbálok egy cseréltetést, bár ezt a fajta recsegés dolgot a Technicolort használó ismerőstől is hallottam sajnos. -
AnonymusX
senior tag
válasz Matrox1995 #146353 üzenetére
Új alatt új típusú modellt értettem, az általad említett Technicolort vagy a Sagemcom 5670-et, ami megoldotta a recsegés problémáját az egyik linkelt hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
-
buda05
csendes tag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy Vidanetes digitális tv előfizetés lemondása után, még nézhető az első 33 csatorna? -
Hovi
aktív tag
válasz molnarpeter #146352 üzenetére
Akár... bár azt "dugdosni" köl. Hol ide, hol oda...
-
Balcsix
senior tag
válasz molnarpeter #146358 üzenetére
Már mint hogy érted, hogy a Chromecast tiltott? A set top boxra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz polonic #146362 üzenetére
Nem a bekapcsolást érinti a dolog, hanem az alvásból ébredést. A bekapcsolás gyorsasága leginkább az SoC, a RAM és a háttértár sebességének, illetve áttételesen a firmware méretének a függvénye.
Úgy tudom, az alvásból felébredés meg leginkább attól függ, hogy melyik sleep state-ből ébred a rendszer (így az sem mindegy, hogy egyáltalán melyik sleep state-eket támogatja az SoC).
„Ezt lehet kapcsolni egyébként?”
Definiáld, hogy mit értesz a „lehet” alatt.
Ha jól tudom, ezek az alapvető dolgok rendszerinicializáláskor/indításkor kerülnek „beállításra” a firmware betöltése során, és magába a kernelbe vannak hard code-olva. Még ha publikus is lenne a box firmware-ének a forráskódja, akkor is elég komolyan érteni kellene hozzá, és megfelelő fejlesztői eszközöket igényelne a piszkálása, hogy működő végeredményt kapj.
Valószínűleg még biztonsági tanúsítványra is szükség lenne, hogy egyáltalán a forráskódból épített egyéni firmware-t hajlandó legyen betölteni a hardver, vagy magát a bootloadert is megpiszkálni, ami megint egy külön történet, és (vagy az SoC, vagy a box) gyártói fejlesztői eszközei hiányában valószínűleg nem lenne lehetséges a box brickelése nélkül...
Szóval lehetni lehet végső soron, csak nem átlagos felhasználóknak
De valószínűsíthetően úgy adják ki a kezükből a gyártók ezeket az eszközöket, hogy az adott hardverrel elérhető optimális teljesítményt nyújtsák, így szerintem leginkább csak rontani lehetne a működésének ezen a részén -
asrob
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam rákérdezek, hátha van valakinek infója, ötlete, hasznos tanácsa.
Nyíregyháza belvárosába / központjába költözünk (Szarvas utca), a pontos címre egyedül a Telekom szolgáltat internetet "kábelen", de ott is csak a Net Plusz csomagot. Rendeltünk mellé "mobilinternetes" előfizetést is, egy Huawei B535-232A router személyében jön a 2. internet kapcsolat. TV előfizetés is van egyébként, valami set-top-boxot hoztak be, talán ez a régi IPTV-s megoldás, ha jól értelmeztem itt a fórumon olvasottakat.
Több mint a semmi, de esetleg hátha hallottatok pletyka szintjén valamit, hogy az ilyen régi hálózatok korszerűsítésére van-e esély 1-2 éven belül?!
Illetve arra gondoltam, hogy a Huawei B535-232A routerhez keresek megfelelő kültéri antennát, ezzel is növelve(?) a sebességet. Ezzel kapcsolatban mit gondoltok, vagy valakinek van jó tippje esetleg? -
snyper990
őstag
válasz asrob #146365 üzenetére
Esély mindig van a korszerűsítésre, különösen ha valamilyen pályázatot igénybe tudnak venni a finanszírozására. Sajnos (vagy nem, nézőpont kérdése) a falvak és a kisebb városok ilyen szempontból előnyt szoktak élvezni a nagyobb városokkal szemben.
Ügyfélszolgálaton esetleg rákérdezhetsz, hátha tudnak valami pontosabb infót a környéketekről ezzel kapcsolatban.Az említett router - ha jól látom a neten talált képeken - egy belső antennás eszköz. Hogyan gondoltad egy külső antenna csatlakoztatását megoldani?
Annyit tudsz tenni, hogy megkeresed telefonnal, hogy hol a legjobb a házban a térerősség (adótorony felé néző ablak közelében lesz a legvalószínűbb), és ott helyezed el a routert.[ Szerkesztve ]
-
asrob
csendes tag
válasz snyper990 #146366 üzenetére
Áh... értem, köszi az infót!
Nincs most kéznél az eszköz, így lefotózni sajnos nem tudom. De a leírásában van olyan, hogy "Külső antennák telepítése" szekció. A hivatalos oldalon is beszél külső antennáról, innen gondoltam, hogy lehet csatlakoztatni hozzá.
-
senior tag
Sziasztok!
Otthoni eszközcsere okán a régi eszköz személyes leadására csak az előfizető jogosult, vagy házastársként egy MT azonosítóval én is megtehetem?
Mindenképpen személyesen szeretnénk leadni, mert egyszer azt állította a szolgáltató, hogy elmulasztottuk a leadást, de szerencsére meg volt az átvételi elismervény.Előre is köszi!
-
Kaba
veterán
válasz Oposzumtoszó #146371 üzenetére
Postán is küldheted ingyenesen.
Az ott kapott dobozba teszed az eszközt és ráírod az MT azonosítót.
Az üzletben te is leadhatod, ha ott szeretnéd.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszönöm, tudok a postai opcióról.
Viszont kapok a postán olyan dokumentumot, amellyel tudom igazolni, hogy a szóban forgó eszköz visszaküldése megtörtént?
Mert mint fent is írtam, egy korábbi fejlesztésnél kötbért akartak fizettetni, de szerencsére meg volt az ügyintézőtől kapott átvételi elismervény, minden adattal. -
Kaba
veterán
válasz Oposzumtoszó #146373 üzenetére
Vélhetően adnak a csomagküldésről bizonylatot, de le is fényképezheted a csomagot.
-
titán
válasz Oposzumtoszó #146373 üzenetére
Olyan dokumentumot kapsz, amivel tudod igazolni, hogy a csomagot feladtad. Ha nagyon rá vagy mozdulva a témára, add fel tértivevényes csomagként és akkor értesítenek, ha a címzett átvette.
-
senior tag
-
AnonymusX
senior tag
válasz Matrox1995 #146377 üzenetére
Szuper , akkor most már mehet minden recsegés nélkül.
-
K Norbi
addikt
Sziasztok
T com oldalnán néztem ki 250/70 internetet.
4760 Ft/hó
1 év hűséggel.Március 1 től erre még megy 14,5% majd?
-
emre33
addikt
válasz Adams84 #146385 üzenetére
Van! Én pár hete rendeltem, pont így.
Az a titok, hogy el kell távolítani mindent, és újra hozzáadni a vezetékes telefont, akkor adja meg a kedvezményt.
(Jobb oldalt figyelj mindig, hogy a címed ottlegyen, első tovább gomb után újra meg kell adni)ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
K Norbi
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ
Akkor ha jól számoltam 4277Ft lesz e pack kedvezménnyel.
250 es Net+telefon[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz emre33 #146386 üzenetére
Most kérdeztem rá és nálam nem úgy lenne sajna.
Ez 20%-al értendő (kedvezmény)Holnap kötik be az optikát hozzám (házba) 1000/1000 Net
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
titán
válasz MaxxDamage #146391 üzenetére
Telefon nélkül mennyi a havidíj? Nem számol mindenhol így a rendszer, érdemes azért megpróbálni (a telefont mellétenni).
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Lauda #146393 üzenetére
6360Ft/hó
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
titán
válasz MaxxDamage #146394 üzenetére
Találkoztam már ilyesmivel itt a topikban. Nem tudni mi alapján számolgat a rendszerük. A logika azt diktálná, hogy ahol van konkurens szolgáltató, ott jobban adja a kedvezményeket, azonban nálam is csak invitel réz van és gond nélkül kapom 5136 ft-ért az 1000/1000-et (net+alap telefon). Nemsokára kánaán lesz, a digi már kihúzta a gerinckábelt. Beköttetem azt is, lesz mivel tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
válasz MaxxDamage #146391 üzenetére
Hát…., több településen, több címmel néztem és mindenhol megvolt a kedvezmény, privátban írd már meg a lakcímedet, megnézném én is
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Zeki
nagyúr
Az normális, hogy hív a Telekom, hogy akkor kicserélik a routerem egy ipv6-osra, mert az jó nekem?
Mondom rendben.
Remélem nem valami adathalász volt.
Mondjuk ez 5 éves box, akkor lett bekötve az optika meg a gigabit.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok