Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sziszi-fuszi

    senior tag

    válasz alcapone386 #134007 üzenetére

    Engedd meg, hogy reagáljak.

    1. Az ont-k nem nevezhetőek ipari hulladéknak. Sem szolgáltatásaikat, sem minőségüket, sem beállíthatóságukat illetően. Semmivel nem rosszabbak, mint a többi ilyen eszköz. A koaxos eszközökről nem tudok nyilatkozni, mert igen szerény ismereteim vannak ezekről. (Nem műszaki, hanem napi használatbeli ismeretek.) Az xDSL hálózatot pedig hagyjuk ki, mert annak műszaki tartalma, fenntarthatósága, költségessége, nem összevethető az előtte említett két technológiával. A Wi-Fi szolgáltatás egy plusz szolgáltatás, amiért tulajdonképpen nem fizetünk. Az internetért fizetünk. Méghozzá nagyon (rendkívülien) alacsony összeget. S ezt nem kicsiny hazánkra gondolva mondom, hanem világviszonylatban is bagóért adják a netet. Ugyanakkor - jó magyar szokáshoz híven - azt szeretné minden felhasználó, hogy ez az olcsóság megmaradjon, de adjon mellé a T olyan eszközt, ami akár a 100.000-es kategóriájú routerekben van meg. Ez azért egy igencsak ellentmondásos történet. S mielőtt azt mondaná bárki, hogy de a T így meg úgy nyereséges. Az. Az is a dolga. Nem szociális intézmény, hanem nyereségességre és gazdasági haszonra törekvő vállalkozás. Ha valakinek nem tetszik a meglévő eszköz tudása, vegyen sajátot. Nem tiltja a szolgáltató, s nem is büntet érte. Ja! Hogy az pénzbe kerül. Persze. Abba. De neked van rá szükséged! Ha pedig olyan felé terelnek, hogy rendben. Szolgáltatunk Wi-Fi-t is, garantáltan, de azért fizetni kell, akkor itt megy a felháborodás, hogy micsoda dolog ez?! Szolgáltatásért fizetni kell, pont úgy, mint minden másért. Az nem megy, add havi 2.000-ért, de olyat, ami máshol. 40.000-be kerülne. Röviden annyi, hogy majdnem annyiféle az igény, ahány felhasználó. Képtelenség megfelelni mindenkinek! Ezért mondják az üfsz-esek, hogy KÁBEL. Erre vállaltak szolgáltatói garanciát, amit az esetek 98%-ban teljesítenek. Ha pedig nem, akkor fizetik a kötbért, és megpróbálják elhárítani a hibát. Persze lökött üfsz-es van náluk is. Sokan vannak ők is, és sokfélék, ahogy az ügyfelek is ilyenek.

    2. Sajtóban már néhány hónapja bejelentették, hogy új módon megpróbálják újra bevezetni a wi-fi-s szolgáltatást, újfajta módon, mert a régi megbukott. Nem lehet több tízezer efit egyesével értesíteni, hogy majd ma... Jogodban áll kikapcsoltatni. Ezt kérheted, elektronikusan és telefonon is.

    3. Milyen biztonságra gondolsz egy VLAN esetén? A két hálózatnak semmi köze egymáshoz. Ahogy arról sem tudsz, hogy az optikai gerincen milyen adatok közlekednek amikor kérsz egy amerikai oldalt a gépedre. Elkülönítetten működnek a hálózatok egymástól. Nincs miért aggódnod, hogy valaki meghekkeli a routered és hozzád megy be. Ezt csak a saját hálózatodon keresztül teheti meg. Az a wi-fi pedig eddig is működött és szórta a jelet. SSID-nak itt semmi jelentősége. Ha tiltották volna, akkor meg azért lenne a felháborodás, hogy micsoda mocsok dolog ez, hogy titkolóznak....

    4. Nem lopnak meg, és nem kísérleteznek rajtad. Tesztelés pedig folyamatosan megy. A szerződésedben pedig benne vagyon az elektromos áram biztosításának feltétele. Ez a te kötelezettséged mert ez a szolgáltatás igénybevételének kötelező eleme!

    Még annyi, hogy nem vagyok és soha nem is voltam T alkalmazott. Sőt! Még üzleti kapcsolatom is csak a szolgáltatásaik igénybevétele miatt van velük.

    Mi alá kell írás?

Új hozzászólás Aktív témák