- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Rákerestem a fórumon a multisimre, igazából nem találtam róla infót.
Néztem a telekomnál is, de nem derült ki egyértelműen igazából semmi.
A lényeg annyi lenne hogy:
Mennyire lenne használható úgy, hogy két külön ember használja ugyanazt az előfizetést?
Gondolok itt pl arra, ha telefonálok, a másik telefonnal közben gondolom nem lehet telefonáln, sem hívást fogadni?
Van rá bármiféle korlátozás?
GOndolok itt 5G-re, pl?
Aki használja, milyen céllal vette?[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
Ákinard
aktív tag
Műszaki (hálózati) kérdés, de hátha jár erre illetékes.
Tegnap túrázás közben láttam, hogy egy helyen le van szakadva a Telekom mostanában sok helyen kiépített optikai gerince. Bejelentettem, megadtam hol, mi stb. Du hívott egy szerelő, hogy egyeztessünk. Szó szót követett, aztán kiderült, hogy még nem szolgáltatnak rajta, és (itt jön a lényeg) valójában még az sem tisztázott, hogy ki fog rajta szolgáltatni és hogyan, ők csak kiépítették. Azt mondta, van olyan opció is, hogy több szolgáltató is szolgáltat majd azon a hálózaton, még meg is jegyezte, hogy "hogy ki fogja karbantartani, az megint egy kérdés".
Nyilván nem akartam feltartani az érdeklődő kérdéseimmel, de érdekelne: mi ez, hogy egy adott hálózatot a T kiépít, de szolgáltatni majd esetleg más cég(ek) fog(nak) rajta? -
nelsonmanian
senior tag
Az androidos set top boxhoz tartozó távirányító a bal oldali kikapcsoló gombbal nem csak a tvt hanem a boxot is kikapcsolja ahogy a jobb oldalival is. Bekapcsolásnán viszont csak a tvt kapcsolja be. Hogy lehetne megoldani, hogy csak a tvt kapcsolja ki a bal oldali gomb? Csak az ujabb samsung tvmmel van ez, a régebbinél megfelelően működik.
-
djalmasi
tag
válasz Túzok22 #131494 üzenetére
2020-as TV modellről van szó és ezzel az opcióval egyszerűen képtelen felcsatlakozni a TV nem is értem igazából mert az a Samsung TV amit 8 éve vásàroltunk még az is képes volt felcsatlakozni... Egyébként eleinte ment így is a TV vele, de utána valami elkattant nála és soha többet nem tudott a routerre csatlakozni.
[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Telekom TV szolgáltatás egy két szintes házban. A felső szinten a STB-ba egy TP-Link Ethernet over Power eszközzel van felhozva a net, ennek sajnos csak egy portja van, amit a STB le is köt. Fent gyenge a wifi, mert a modem lent van.
Ennek áthidalására hűségbónuszként egy Huawei routert vettünk (Huawei 4G Router 3 pro), amit Etherneten hajtanék meg, és úgy csiholnék fentre wifit, plusz a TV-nek és a STB-nak kábeles hálózatot.
Ez az elgondolás tök jó, azonban a TV az Istennek nem akar vele menni. Illetve ez nem teljesen így van. Elindul az adás, csatornát lehet váltani, majd 5-6 másodperc múlva lefagy a kép. Csatornaváltást követően újra működik egy kicsit majd megint lefagy.
Mit tudnék tenni ezzel a routerrel, hogy normálisan működjön a TV vele?
-
-
Zyelor
aktív tag
válasz Zyelor #131515 üzenetére
Viszont úgy megy a TV, hogy nem a router WAN portjába kötöttem az internetet, hanem az egyik LAN portba. Az internet LED-je pirosan világít is, viszont a TV hibátlanul működik, és van net a wifin is. Nem értem, de örülök A TV-nek is maradt egy szabad LAN port (wifi helyett, Netflixre)
[ Szerkesztve ]
-
frenk74
tag
válasz nelsonmanian #131507 üzenetére
Kapcsold ki a hdmi cec-et mind a tv-ben, mind a box-ban.
-
Zyelor
aktív tag
válasz poli27 #131519 üzenetére
Hááát, a WiFi viszont nem megy így teljesen. Érdekesség, hogy a Google és a YouTube igen. Végig nyaltam a router beállításait, de se IGMP, se Snooping nincs benne. Akkor ez a router a TV részre kuka? Még arra gondoltam, hogy felrakok rá egy Openwrt-t, de erre a routerre szerintem még az sincs
Szerk: most meg megy a wifi, arról írok most is, ugyanúgy, a WAN portot nem használva. Erről írok jelenleg is. Van aki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mgaben #131499 üzenetére
Én is vezetékes párti voltam. De ráébredtem hogy kevesebb vezetékkel vidámabb az élet. Sagemfo$ wifivel a multicast tv adás is megy ,meg minden más is ami kell.
Mondjuk nekem eszem ágában nem lenne pontos támogatási lista hiányában + kütyüt ráakasztani a semmiért. Azt be kell látni ,hogy abszolút fölösleges a gigabites link a boxnak.
Ráadásul még ha működik is amit megveszel hozzá, azt egy következő frissítéssel bármikor random kinyírhatják ,aztán jön a fejvakarás. -
válasz Zyelor #131520 üzenetére
AP üzemmódnak hívják. A DHCP kikapcsolva ahogy írták, és csak a switch portokat használd. Ha nincs AP mód a router-ben akkor már csak a mókolt firmware-k segítenek. Ha csak WiFi kell akkor repeater-nek hívják, de az is csak a pfSense, OpenWRT, OPNSense...-ben található meg legtöbbször.
-
tag
Sziasztok,
kb. 3 hete kötöttek be hozzám optikát 1000/1000-est.
Egy FGA2233 ONT van hozzá. Van erről valami tapasztalat, hogy ezek mennyire hajlamosak megfeküdni?
Dobálja a wifit, a lant, minden baja van. (legalábbis szerintem ő a gyenge láncszem).
Csináltam factory resetet, beállítgattam mindent (kiiktattam a saját routeremet, csináljon ő mindent) és jól működött.
3/4 óráig.
akkor megint szétesett a lan, az éppen nézett film (nas-ról) megállt, wifire sem enged csatlakozni.
(belső hálón 95%-ban fix ip-k vannak, nem gondolom, hogy azok keveredtek volna össze)ha nagy nehezen rácsatlakozok a felületére, akkor a net kiváló, minden kiváló.
csak épp nem működik.Most beraktam a saját routert, legalább a lan legyen meg.
netet osztok telefonról, de nem örülök.
Jártasabbak szerint lehet itt egyéb probléma?
Nem szeretném a telekomot potyára ugrasztani, a belső hálómmal ők úgysem foglalkoznak, érthetően.[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
válasz Brogyi #131522 üzenetére
Sajnos AP üzemmód sincs benne. Nem egy jó rutyesz ez sajnos, se hát ajándék lónak ne nézd a fogát... Kicsit variáltam a portokon, a mostani állapotban: A WAN portban nincs semmi. "internet" a Lan1, TV a Lan2 portba kötve. A WiFi működik, a TV működik. Én meg nem értem, de ez mindegy is, most úgy működik, ahogy eredetileg vártam. Ez talán megoldja a problémákat.
Köszi a tippeket mindenkinek
-
legenda
válasz Fuser és Tsa #131524 üzenetére
Szia,
Április óta van nálunk ilyen ONT és hibátlanul működik a kábeles és a Wi-Fi része is, annyira, hogy néhány hét után a saját, amúgy elég jó routert ki is vettem a láncolatból, mert a szolgáltatói eszköz is megfelelően, stabilan ellátja a feladatot - ami van bőven a sok home office miatt, amit sokszor ketten nyomunk párhuzamosan a feleségemmel, órákon át videokonferenciázunk...stb.
Látatlanban nehéz mit mondani az esetedre, de érdemes ellenőrizned minden kapcsolódó beállítást és eszközt a teljes hálózatban, mert elég csak egy ütközés és kész a baj.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
tag
köszönöm.
úgy néz ki, az ont-nak semmi baja, nélküle is össze tudott borulni a rendszer
leválsztgattam dolgokat, most jó(nak tűnik)
van egy tp-link kültéri wifi ap-m, most az került célkeresztbe.
tavaly már megszívatott párszor, aztán fiókban pihent. úgy 1 hónapja elővettem, hogy biztos én voltam figyelmetlen a konfigurálásnál. eddig jó volt, majd ma megpróbálom kiszűrni, hogy ő bohóckodott-e.aztán lehet, hogy most 2 hétig megint semmi baja nem lesz. imádom az ilyen fantomkergetést
-
Zyelor
aktív tag
válasz Zyelor #131525 üzenetére
Hurrá optimista voltam. A WiFi úgy működött, hogy a HTTP hibátlan volt, de az Androidos appok egyszerűen nem működtek. Ráadásul a Homegateway Wifije is megbolondult tőle... DHCP-t hiába kapcsoltam ki. A konklúzió, hogy kib*szom ezt innen a p*csába és veszek egy normális routert ehelyett, ez meg jó lesz 4G-s backup routernek.
[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz taki01 #131531 üzenetére
Ha szempont, hogy ne fizess háromszoros árat azért, amit egyébként 5 perc "belefektetett energiával" úgy szabsz személyre, ahogy akarsz, úgy, hogy későbbi módosítási/bővítési potenciál is marad benne, akkor szerintem megéri. Persze tényleg egyéni preferencia kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz snyper990 #131530 üzenetére
Hát ax-es routert nem vesz harmadannyiból ! Réadésul powerline on keresztül megtáplálva a router, sebességet se fog normálisat adni.... havi 2000ft ról beszélünk amibe az eszköz kerül 24 hónapig... a 600ft az a wifi aszisztencia, meg az 5 év garancia... Tényleg ennyire nem kifizethető havi 2000ft egy normális wifihálózatért?
[ Szerkesztve ]
-
bagyesz70
csendes tag
Sziasztok,
Pár napja kötötték a 2000/1000-es netet. Az én pc-m egy Gbit switch-en kapcsolódik a hálózathoz. Van rajta még NAS, TV, XBox is. A hálókártya is Gbit--es. A belső hálózaton megfelelő a sebesség másolásnál. Az internet sebességem mégis csak 95/95 Mbit/s. Mit kellene állítgatni a Fast 5670en vagy a pc-men? Egyszer mért egy 950/940 körülit de azóta sem.
Köszi a segítséget előre is.
T.
-
snyper990
őstag
válasz bagyesz70 #131534 üzenetére
Ellenőrizd a kábeleket azon a csatlakozáson, ahol ennyit mérsz. Ezek a sebességek 100 Mbps-es linkre utalnak.
#131533 poli27: Biztosan rendkívül fontos számára az ax wifi, azért választotta ezt a routert...
Nekem nincs szükségem asszisztenciára, ha elakadok, legfeljebb az internet segítségével rájövök, hogy mi a gond. Ingyen.
Továbbá nekem tök mindegy, hogy mennyi idő alatt fizetnék ki 60.000+ forintot, amikor beüzemeléssel együtt kb. 15 perc alatt sprórolok vagy 40 ezret saját eszközzel. Az órabérben 160.000 forint. Ha annyit keresnék, simán jöhetne a plug and play ax-es wifi, addig viszont nem érdekel. De mondom, egyéni preferencia kérdése a dolog, hogy hajlandó-e valaki utánajárni a dolgoknak, hogy a saját igényeinek megfelelően, töredék pénzből oldja meg a dolgokat. -
törölt tag
Olyankor mi a helyzet, ha az internet -nem világit, ezen a Technicolor vagy milyen ont-on, de telefon megy kipróbáltam, feltudja hívni a tárcsázott számot. Viszont emiatt narancs a ruter, és nincs net elérés. (wifit-t nem próbáltam, az van ilyenkor - onból? )
Valószínüleg vhol vmit csinálhattak, mert múltkor is volt ilyen, és néhány óta múlva helyre állt.
Mondom felhívom Vandát, erre megállapította, hogy net ugyan nincs, de minden más jó... Van saját ruter? Áhá, akkor az a probléma (náluk nincs)... (Pedig az ont-on nem világított ) "Kapcsol egy kollégát... míg a kollégára vártam visszajön az internet jelzés, és lett net...
Amúgy ez mire utal, ha az internet nem világit? (újra indítottam kis szünet, áramtalanítás, és akkor sem volt változás).
[ Szerkesztve ]
-
biliard10
csendes tag
Sziasztok!
Ugyan tudom hogy 15 nap van a telekom számára erre.
De optikai hálózaton 14. kerületben mennyi idő alatt létesítenek/mi az átlag létesítési idő? van esetleg valakinek tapasztalata?
Köszönöm!DC:biliard10#7567
-
törölt tag
válasz mgaben #131540 üzenetére
Érdekes... nálam múltkor akkor nem világított, amikor áramszünet volt egyes utcákban, vmilyen karbantartás miatt... akkor vagy 4-5 órán át nem volt net. Hiába indítottam újra.
Múltkor pedig bár votl internet, de a ruteren volt narancssárga a wan port/net. - Ez esetben, némi piszkálás után részben lett net. - ott is vmi hálózati zavar (szolgáltatói részről lehetett - hogy áram, vagy telekom, vagy egyéb nem tudom).
Tehát, ha nincs internetnél világítás, és ahogy írod újra indítás sem segít. Annak milyen oka lehet, ez érdekel volna... de úgy látszik "rejtély" marad...
Amit írtál az korábban is előfordult... igaz akkor telefon sem volt (zte--s speed porttnál).
-
Taktoj
aktív tag
Sziasztok...optikan ttv m van s pár napja nincs műsor visszanézőm, újraindítás megvolt, hibajegyet adtam le, valakinek van esetleg ötlete? A beállítások rendszernel van olyan hogy újraindítás, vagy az eszköz eállításoknál a visszaállítás lehetősége esetleg az ajánlott? Vagy várjam meg míg keresnek a műszakisok?
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
Taktoj
aktív tag
-
-
djalmasi
tag
Sziasztok. Elég volt a Technicolor hülyeségéből és a Telekom használhatatlan segítségnyújtásából meguntam.
A Router ismét, ismét és ismét elkezd szenvedni akármit is csinálok, titkosítás átállítás, factory reset, band steering kikapcsolása. Néhány napig megy rendesen a Wi-Fi és fix időközönként ledobja a létező összes eszközt majd áramtalanításig semmi nem hajlandó rácsatlakozni.A Technikus meg annyit ért hozzá mint én az atomfizikához...
A lényegre térve, tudnátok ajánlani egy normális routert maximum 30 ezerig ami két sávos, wifi6 os, nagyjából nagy hatótávú és nem hal le attól ha rajta van 8-9 eszköz a wifin? Nem igazán ismerem a mai router felhozatalt, 1000/1000 csomaghoz kellene.
-
válasz djalmasi #131548 üzenetére
Xiaomi AIOT 3600 tán, és ha lehet akkor kínából, annak erösebb a wifije mint a globalnak. A Banggod.com on keress rá, Cseh raktárból 1 hét kb, bár picit felette van az írt áradnak
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest