Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz lszlogal #107450 üzenetére

    A full duplex D3.1-nél az a probléma, hogy nincs inkrementális fejlesztésre lehetőség: ha bevezeted, azonnal vége a DVB-C-nek, minden modemet azonnal cserélni kell, és a teljes hálózatban az összes erősítőt is cserélni kell, meg a CMTS-eket, ONU-kat stb. Ezért sem terjed a full duplex D3.1

    A DOCSIS 4 a kiterjesztett sávszélességével még rosszabb: a fentieken túl olyan mélyre kell tolni az üveget a hálózatban, ami távolról sem biztos hogy megéri. Egyes iparági források szerint a 6GHz-es megcélzott felső korláthoz a TAP-ig kéne letolni az optikát, és csak a drop-ok mennének koaxon (pár 10 méter maximum). Ez totálisan valószerűtlen.

    Ebből is látszik, hogy a "mit tud a szabvány" meg a valóság között a praktikusság és gazdaságosság sokkal fontosab szempont. Ezért is valószínűbb, hogy a sima nem full duplex D3.1 fejlesztés fog folytatódni a már meglévő hálózatokban: erősítő és ONU cserék inkrementálisan, bővülő visszirány, majd idővel a D3 kivezetés és további D3.1 OFDM blokkok bevezetése a várható. De ez is évek alatt fog lezajlani.

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák