Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frpeter

    Topikgazda

    Egy átlag akku átlag gépben normál körülmények között átlag 3-5 évet megy el. Ha megfelelően van tárolva az eladásig, akkor az élettartam a beszereléssel kezdődik.
    Értsd ez alatt, a legtöbb akkut gyártás után 1 éven belül tölteni kell, de ezt kb. sehol sem csinálják. Optimális esetben innentől 6 havonta töltés, és valóban 2 évig gyártástól újnak számít az akku. Ha töltve van fentiek szerint!
    A gond az, hogy nem sok helyen van erre kapacitás, így inkább nem foglalkoznak vele, ami meg tönkremegy eladástól 6 hónapon belül inkább kicserélik (jobb esetben).
    Átlagos egyébként mire gyártástól egy magyar nagykerbe kerül az akku már eltelt minimum fél év, tehát nagyon friss akkut szinte lehetetlen venni.
    Én inkább azt tanácsolnám, hogy személyesen vegyünk akkut vagy kérdezzünk rá a gyártásra, ha egy éven belüli, akkor nagy baj nem lehet, ha gyanúsan régebbi, akkor inkább keresnék mást. A legtöbb akkun olvashatóan bele van sütve az év-hónap-nap vagy év-hét gyártás. Sajnos nem mindegyiknél, de 95%-ban.
    Természetesen a gyártók között is nagy a különbség, most nem írnék márkákat, mert mi is ezzel foglalkozunk, de fórumokon érdemes utánaolvasni melyik mit tud, jellemzően a hozzászólások nagy része értelmes.
    A longlife akkuk esetén ha a gép is rnedben van, jellemzően tényleg elvárható a 6-8 év futás, de nem lehetetlen a több sem, bár ott már jelentősen csökkenni fog a kapacitás.
    A másik fele meg a "noname" gyártók akkujai, hát igen, itt valóban gyakori a másfél-két éves élettartam sajnos.
    Amit látunk, hogy már az APC olcsóbb készülékeibe is ilyet rak sajnos, bírja ki a 2 évet aztán csere.
    Ami a merítést illeti, valóban célszerű átmozgatni az akkukat, mert a folyamatos csepptöltés előbb-utóbb elszulfátosodáshoz vezet, ami előbb kivégzi az akkut. Átlag fél évente javasolni szoktuk, hogy 20-30%-ot merítsen valaki az akkukon, majd a gép visszatölti. A teljes merítés azért nem célszerű, azzal már csökken a ciklusszám is.

    UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron

Új hozzászólás Aktív témák