Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Phobion #16941 üzenetére

    4nap egymásután? Ha ez már a jövő hét, az vitéz lesz majd a lucskos hidegben.... esténként/hajnalonként jól fűtsetek be :D

    Egyébként megoldhatod szünetmentessel ha van egy raklap munkaakkumulátorod és éjjelente visszatöltöd. Feltételezem hogy nincs se akku se kapacitás erre. Aggregátorral csak úgy lehet megoldani ha alkalmas irodai eszközökre is, mint pl. a laptop vagy PC, mert nem minden aggregátor alkalmas erre. Kölcsönzőnél vagy tudják vagy nem. Tudtommal a Honda TR 7 E AVR ilyen.

    Ha ez a móka már a nyakadon van, akkor sztem a leggyorsabb megoldás egy ilyen inverter. Ezt bedugod a szivargyújtóba, kicsit megtámasztod a gázt hogy ne alapjáraton menjen és így megy a kocsi egész nap. De nem tudom mennyit bír egy szivargyújtó kábelezés (5, talán 10A), közvetlen akkura kötni igazibb lenne.

    Vastag kábelezéssel ugyanúgy oda is lehet kötni egy külön beszerelhető második szivargyújtót erre. Nem muszáj beépítened, a lényeg hogy 12volton legalább 25ampert át tudj vinni erre az ideiglenes megoldásra.

    Egyébként nehéz eldönteni melyik a nagyobb f*szgyökér:

    -A munkahelyed ahol így állnak hozzá egy olyan áramszünethez amivel csak jókora költség árán tudsz valamit kezdeni. Ha annyira fontos vagy nekik szerezzen aggregátort.

    -Az áramszolgáltatód aki hagyta úgy szarrá menni a hálózatát hogy most 4napig kelljen szerelni a hidegbe.

    Azért mielőtt bármit is veszel kérdezd meg az interneted szállítóját, hogy egy ilyen jellemzően 8órás áramszünetet hogy vészelnek át a környékeden, mert ha 2-3óra alatt meghal a hálózat is áram nélkül akkor lényegében mind1 mekkora és milyen felszerelésed van egész napos áramszünetre.

    Jut eszembe, nem tudom mennyit fogyasztanak azok az eszközök amiket írsz, de van az általam gondolt inverterből nagyobb is abból a szériából. Csak ez a kicsi 300wattos is 50k, a nagyobb 600W nem néztem most meg de kb. duplája árban. Szóval nem tudom mennyibe kerül egy aggregátor bérlése gyakorlatilag egy hétig, elég szebbe nyúlós megoldás lesz, akárhogy is oldod meg ezt.

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák