Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz naja #14978 üzenetére

    Ez az oldal az adott konfiguráció Wattban megadott elméleti maximum fogyasztását mutatja. Tehát egy adott PC (CPU, VGA, x db háttértár, x db ventilátor) mennyit fogyaszt elméleti maxon ez az érték jellemzően kb. 10%-al nagyobb mint a valóság maximum egy stressz teszttel érhető el. Alul ha legörgeted ajánl hozzá megfelelő méretű tápegységet, jellemzően az a jó, ha ez az elméleti maximum valahol 50-80% között terhel egy tápegységet én azt szoktam mondani 60-70% között a legideálisabb. 50% alatt már jellemzően nem hatékony egy tápegység "többet" fogyaszt, persze sokszor lesz ilyen tartományban hiszen amikor nem játszol a géped csak be van kapcsolva akkor akár 30% körüli terhelésen is mehet a tápegység de ha beröffentesz egy játékot akkor felkúszhat ez az érték 70% köré az még ideális.

    Egy kivétel van amikor érdemes 50%-ra vagy alá lőni a gépet ha valami speciális munkára való gépet építesz pl.: videóvágás stb. amikor akár órákon napokon keresztül pörög a gép a csúcson bár ez is kérdéses mert nem biztos, hogy a VGA és a CPU is 100%-osan ki lesz használva.

    1. valamelyik közepes árfekvésűt 4-5k között van róla értékelés is. A kazánokban pl. villanymotor van és ott lehet, hogy a mérő is bezavarhat ha nem kellő minőségű de mint te is írtad "más síkon" megy a csevej.

    2. ilyen eszközt amit linkeltél ezeket nem ismerem. A Wattban megadott fogyasztás mérésére vagy ez a konnektoros mérő vagy valami komolyabb oszcilloszkópos megoldás kell.

    Aktív PFC-s táp VS. Kvázi szinuszos UPS nincs rá semmilyen táblázat talán annyi, hogy ha mindkét eszközöd minőségi pl. Eaton, APC, CyberPower UPS és a tápod meg mondjuk Seasonic, EVGA, FSP, beQuiet! tehát nem valami gagyi és nem is extrém régi akkor nem valószínű, hogy gond lenne. Nekem is volt kvázi szinuszos és szépen ment vele.

    Ez a legolcsóbb tiszta szinuszos UPS: [link] de csodát nem kell várni, ezt nem lehet összehasonlítani egy 150k-ás APC Smart-tal de egy CyberPower tiszta szinuszos megoldásához, de mivel "olcsó" ezért sokan használják és megelégedéssel.

Új hozzászólás Aktív témák