Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rolly

    veterán

    válasz tisn #13176 üzenetére

    "állandót" írtam és elnézést, hogy nem fejtettem ki. Röviden, nagyvonalakban:

    Tehát van egy jól működő gazdaság. Ennek a gazdaságnak hitelt adnak külföldi bankok ezek a bankok a hitel útján az ország pénzkészletéből kiszedik a hasznukat. Így magyarország vagyona csökken. A külföldi cégek, külföldi termékek szintén csökkentik az országunk vagyonát és így az országban forgó pénz eszközöket is. Ahogy ezek lecsökkennek finanszírozási problémák történnek (hitelek dőlnek be, körbetartozás). Ekkor megint adnak hitelt cégeknek, embereknek, országunknak. Azaz a magyar cégek - emberek - dolgoznak, hogy hiteleiket fizessék és a közben (bedölt) hitelek miatt megszűnő magyar cégek - termelők - termékeinek eltűnése miatt külföldi termékekre költség el munkájuk gyümölcsét ... Ezzel mint egy gazdasági gyarmati függésbe taszítva országokat (nem csak magyarországról beszélek ...)

    Külföldi banknál van a pénzem (de hitelem nincs és nem is lesz!). Bizonyára az IMF-nek az az érdeke, amit mi szeretnénk, nem az ami nálunk gazdaságilag nagyobb országoknak... Recesszióban lévő gazdaságban minden féle hitel fizethetetlen. Tény az IMF-fel a szerződés hasznos és szükséges már régen meg kellett volna kötni. Még ha pénzt nem is vettünk volna fel. Akkor is jobb feltételekkel lehetne eladni állampapírokat. De az sem rossz ötlet (persze kisebb kamattal), hogy magyar állampolgárok, cégek vegyenek állampapírt mert így a kifizetett kamat majd a magyar gazdaságot élénkítheti. És kb 40 év után +-os költségvetéseket kellene csinálnunk ... (utopia on) és mikor már nincs tartozásunk nekünk hitelezni más országoknak (utopia off)

    Lenne pár kérdésem, akkor hozzád - csak mert nem értek 1-2 dolgot:
    Infláció és defláció miért is történik? Ugyanaz a papírfecni mitől is értéktelenedik el? 10 milliós hitel esetén mennyit kell a banknak pénztartalékába letennie?

Új hozzászólás Aktív témák